Şimdi Ara

Araç Kredilerini Durdurun! 5 Kişi Aradı, Yalvardı Vermedim, Yarın da Fiyatı Arttırıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
6
Favori
22.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
177 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üst Edit:
    Söylemek istemiyorum ama bazı arkadaşlar diyor ya "bankalar kılı kırk yarıyor herkese vermiyor kredi" diye(!) ev kredisini sakatlamış bir tanıdık bugün 70000 tl kredi aldı pazarlıksız bastı bir araca! Bu böyle gitmez; böyle sınırsız para yaratamazsınız! Bunun sonucu her şeyin fiyatı 5-10 katına çıkar, tasarruf yapanın enayi diye dalga geçildiği bir ülkeye dönüşürüz. Kesin acil şu kredileri, deli gibi araçlara saldırıyor kredi alanlar, fiyatlarına bile bakmadan! 2-3 bin ucuz olan ilan yarım saat kalmıyor! Bu nasıl bir piyasa ya! Parası olanın tabiri caizse düdüklendiği bir ülke olur mu? Ev ve araç kredileri piyasada dolaşıma girdiğinde sonuçları olmayacak mı? Böyle bir ülke ayakta kalabilir mi? Bu kadar karşılıksız para nasıl geri dönecek? Dönmezse ne olacak? Ülkeyle derdi olan kötü niyetli insanlar, gruplar şu yaşanan kaosa bakıp ellerini ovuşturuyor! Sorumlu olanlar hiç mi düşünmüyor yarın ne olacak diye? Söylediklerim birer birer yaşanacak; böyle devam etmesi mümkün mü?


    Bddk' ya şikayet etmek için bu linke tıklıyoruz.

    Bu yazıyı gönderebilirsiniz;

    "Covid-19 nedeniyle sıfır araç üretiminde durgunluk yaşanması 2. el araç fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasına sebep oldu. Bazı araçların fiyatları haftalık 10-15 bin tl arttırılarak piyasa manipülasyonu yapılıyor. Son kredi düzenlemesi dolayısıyla 2. el araçların fiyatları %15 civarında zamlandı. Araç fiyatlarının daha da yükseleceğini düşünüp telaşla yüksek krediler çeken vatandaşlarımız bu fahiş fiyatta olan araçları alıyor, böylece fiyatlardaki döngü devam ediyor. Bu durumda birikimi olan, tasarruf yapan vatandaşın alışveriş yapması daha da zor hale geliyor. Geçici bir süre "2. El Otomobil Kredileri" durdurulursa en azından bu manipülasyon ve haksız kazancın önüne geçilmiş olur. Sıfır araç stokları yeterli düzeye gelmeden verilen 2. el taşıt kredileri, piyasanın geri dönülmez biçimde yükselmesine ve haksız kazanca yol açacaktır."


    Ayrıca yine piyasasının 10-15 bin üzerinde ilan veren galericileri de şikayet edeceğiz bundan sonra. Alo 189 VİM hattı yardımcı olacaktır; sadece ilan no verin yeterli. 0 (552) 189 0 189 nolu whatzup hattını da kullanabilirsiniz.


    Malum site için söylenecek bir şey yok kaldırdıkları ilanlar geri geldi parayı veren düdüğü çalıyor. Yazık ediliyor ülkeye, her şey gelişigüzel, kaos düzeni oturuyor.


    2. el piyasası kız isteme işine döndü iyice; yine bugün aradığım satıcıların hepsi yarın fiyatı arttırmakla tehdit etti. Bir tanesi de telefonu 7-8 gibi kapattığını, herkese araba vermediğini söyledi. 5 kişi aramış beğenmemiş seslerini, yarın fiyatı arttıracakmış. Biraz daha sakin olmazsanız yakında araç sahipleri cv ve fotoğraf istemeye başlayacak. Dün sadece 3000 tl pazarlık yapıp anlaştığım adama verdiği fiyatın üzerinde teklif eden sıkıntılı tipler yüzünden paramızla rezil oluyoruz. Önüne gelene kredi verirsen paranın değeri kalmaz; birikim yapana işkence ediyorsunuz.

    Benim paramı uğursuza bedava verip benim araç, ev almamı engelliyorsun üstüne karaborsayı dayatıyorsun.

    Edit: Lütfen arkadaşlar bu gidişe küçük çıkarlar için boyun eğmeyin, fırsatçı her yerde fırsatçıdır; bugün araba fiyatını arttıran yarın mobilya, beyaz eşya, deterjan fiyatlarını böyle dalgalandırır; ilerde aynı feryadı siz de atacaksınız. Patates, soğan fiyatıyla dalga geçenler, şimdi araç fiyatlarına isyan ediyor.

    Acilen devletimizin bu konuya çeki düzen vermesi şart, "ÖTV İNDİRİMİ ÇÖZÜM DEĞİL" krediler maalesef araç fiyatlarını arşa değdirdi, ikinci el araç kredileri acilen durmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperlp -- 30 Haziran 2020; 13:41:43 >







  • Acil ihtiyaç yoksa araç almayın.
    Al-satçıdan araç almayın.
    Noter satışını gerçek fiyatından yazmayan galericiden almayın.
    Bu dönem dolandırılma riski yüksek olan dönemlerden birisi.
    Piyasa arabaları, filo arabalarında dikkatli olun öpülebilirsiniz.
    Yeni değişmiş plaka serisinden olan araçlara dikkat edin.
    Vekaletle araba satan adamlara dikkat edin.
    Sarı sitede bayan ismi ile hesap açan al-satçılara dikkat edin.
    Telefon numarası paylaşmayan adamlara dikkat edin.
    Ücretli üyelik ile ilan açan bireysel satıcılara dikkat edin.
    Bu hususlara dikkat ettikten sonra binici adamı bulursanız çingen pazarlığı yapmayın.
    İroninin tadını kaçırmasak! Araç piyasasında yaşanan bu dalgalanma çok önemli bir olay. Yediden yetmişe her üründe aynı şeyi yaşayabilirsin, markete gidersin market bugün satış yok yarın zamlı fiyattan vereceğim der ya da ürünü kaldırır haftaya (Venezuela) satış var der! Piyasayı paraya boğup kredi musluklarını da sonuna kadar açarsan bankada parası olan birikim yapmış vatandaşı linç etmiş olursun. Ben paramla herhangi bir şey alamiyorsam o parayı kullanamıyorsam başkasının kullanması için bankada tutmam. Bunu devlet ya çözecek ya da çözecek. 7 icra dosyası olan adam banka banka geziyor illa biri veriyor kredi sonra benim alacağım araca fiyatından yüksek teklif verip benim almamı engelliyor. Kısaca benim paramla beni boğuyorsun.
    1 haftadır aradığım tipleri anlatsam roman olur, diğer forumlarda da yazdım. 20 tane adam aradım, hadi 5 tanesi sorunlu sıkıntılı olsun içlerinden 3-4 tane düzgün satıcı çıkmaz mı? arıyorum anlaşıyorum, hafta başı yola çıkacağım bilet bakıyorum, 1 saat sonra o fiyattan veremem diyor 5000 arttırıyor,

    bugün aldın aldın yarın ilanın tarihini güncelleyip 10000 arttırıyorum diyor, 1 aydır satamamış hala karaborsacılık peşinde.

    ilanda 107 yazıyor kaç olur diyorum son, 115 olur diyor :S nası abi! akşama güncelleyeceğim benim arabadan kötü olan bir ilan fiyat yükseltmiş diyor.

    satamayan sinirle fiyat yükseltiyor gelirse bir enayi yapıştırıyor. tutanın elinde kalıyor.

    dediğim gibi bu bankaların ve devletin sorunu ben paramla hiçbir şey alamıyorsam o bankada para tutmamın yatırım yapmamın da bir anlamı yok, herkes şapkasını önüne koyup düşünecek tasarruf sahibini enayi yerine koyarsan sadece bedavadan para bekleyen kurtlarla baş başa kalırsın. şu an ülkenin en büyük sorunu bu. tasarruf sahibi hiçbir şey alamaz hale geldi zamlardan illa borçlan diyorlar, var mı böyle bir dünya?
    Elinden alınınca piyasayı yükseltmemiş mi oluyor? Bir yedieminleri gez bakalım kaç araç var? Bunun sonucu işte bu. Yani ahlaki sıkıntıların var anladığım kadarıyla; ne demek kredi çek sen de ödeme? İnsan ağzına almaya utanır hırsız mıyım ben? Ayıp bir şey; insan şunu söylerken çekinir! Hiç tartışmayalım, boş konuşuyorsun ya da başka sıkıntıların var.
    Ya konuyu okumadan cevap vermeyin. 50000 lik aracını 500000 e sat ama okuduğunu anlamadan yorum yapma. Her şeyin fiyatı artıyor, tasarruf sahibi eziliyor diyorum, ucuza araç alıp satma derdi var mı konunun, oku! Satan yok ki zaten piyasada çakal dolu, pazarlık da yok anlaştığın adam fiyat arttı diyip vazgeçiyor. Bu kadar mı zor anlamak? İyi pirelendiniz al-sat işinden az kaldı elinizde patlayacak.
    Ben yapamam onu.

    Bir aracın fiyatı nasıl karaborsaya çevriliyor onu da anlatayım. Piyasada tutulan ve sürümü az olan bir aracın özellikle üst paketlerinden birini çok da pazarlık yapmadan topluyorlar önce. Sonra ilandaki araç sayısı azalınca sahte bir ilan veriyorlar mesela 15000 yüksek fiyattan, bu ilan biraz kalıyor, birer ikişer topladıkları araçları ekliyorlar, ilk ilanın biraz aşağısından dikkat çekmeden. Kalan 3-5 araçta onlara göre fiyat belirliyor. Şu an haziran sonu olduğu için topladılar arabaları bir kategoride şimdi sahte ilanlar geldi. Yarından itibaren piyasanın canına okuyacaklar, yetkililer de izleyecek! Bugüne kadar 110' dan fazla fiyat çekeni olmayan bir araba bu hafta yok sattı! Yarım saat önce de öncü ilan geldi 122,500 yazmış. Pmden paylaşırım isteyen olursa, işin nasıl yürüdüğünü anlayın. Kesinlikle organize bir iş bu; 3-5 al-satcı işi değil, galericiler ya toplu hareket ediyor ya da başka bir yapılanma var.

    Benim devletten beklentim bunları bir daha bırak araba satmayı araba görmeye tahammül edemeyecek hale getirmeleri. Ellerinde belki binlerce araba var bunların en ufak piyasa düzenlemesinde mahvolacaklar, inşallah bir yetkili okuyordur yazdıklarımı.
    Sadece araç alım-satım da yaşanan konu değil millet olarak fırsatçıyız. Konut kredileri düşmeden önce en babası 340 dan giden natamam bir site var, iskanı bile hala alınmadı, ilk etapda pek niyetim yoktu ancak bi bakayım diye gittim bir satıcı ile görüştük 395 yazmış ilana ve 390 dan bir kuruş aşağı olmaz diye diretti, neyse bende madem öyle deyip beklemeye çekildim bugun 415 e çekti ilanı ki ben bir Tanıdık vesilesi ile az çok bilgi aldım aynı daire 283 e şubat ayında pazarlık bitmiş ama kredi çıkmamış kalmış. Şimdi bu fırsatçılık değil de ne? Tamam talep arttı 283 den 415 çıkmaz kardeşim 350 olsa 360 olsa anlarım hadi 370 olsun. Ama yok adam birde 395 yazılı iken fiyatı yükselteceğim diye tehdit ediyor:) bende resti çektim satsın kime satıyor ise... Kimseye malını piyasanın çok altında versin demiyorum ama durumdan vazife çıkarıp sürekli fiyat artırmak tamamen fırsatçılıktır...
  • Araç neydi Toyota mı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet alıyor demek ki
  • Hala tl birikimi yapanlarin oldugunu gosteren baslik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanGörünümlüToros -- 27 Haziran 2020; 19:40:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    Nasıl araç alacağım döviz veya altındayken param? Al sat yapılacak durumda yok %1 vergi kesiyorlar! Ama yastık altına TL olarak olarak gitmeyecek tabiki.
  • redferrari R kullanıcısına yanıt
    İroninin tadını kaçırmasak! Araç piyasasında yaşanan bu dalgalanma çok önemli bir olay. Yediden yetmişe her üründe aynı şeyi yaşayabilirsin, markete gidersin market bugün satış yok yarın zamlı fiyattan vereceğim der ya da ürünü kaldırır haftaya (Venezuela) satış var der! Piyasayı paraya boğup kredi musluklarını da sonuna kadar açarsan bankada parası olan birikim yapmış vatandaşı linç etmiş olursun. Ben paramla herhangi bir şey alamiyorsam o parayı kullanamıyorsam başkasının kullanması için bankada tutmam. Bunu devlet ya çözecek ya da çözecek. 7 icra dosyası olan adam banka banka geziyor illa biri veriyor kredi sonra benim alacağım araca fiyatından yüksek teklif verip benim almamı engelliyor. Kısaca benim paramla beni boğuyorsun.
  • Daha bu başlangıç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kredi vs. işlerine hiç bulaşmadım, bulaşmak da istemem. Bu yüzden de pek meseleye hakim değilim ama her önüne gelene de istediği para verilmez herhalde. Araç sahipleri size oynuyor olabilir mi acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 haftadır aradığım tipleri anlatsam roman olur, diğer forumlarda da yazdım. 20 tane adam aradım, hadi 5 tanesi sorunlu sıkıntılı olsun içlerinden 3-4 tane düzgün satıcı çıkmaz mı? arıyorum anlaşıyorum, hafta başı yola çıkacağım bilet bakıyorum, 1 saat sonra o fiyattan veremem diyor 5000 arttırıyor,

    bugün aldın aldın yarın ilanın tarihini güncelleyip 10000 arttırıyorum diyor, 1 aydır satamamış hala karaborsacılık peşinde.

    ilanda 107 yazıyor kaç olur diyorum son, 115 olur diyor :S nası abi! akşama güncelleyeceğim benim arabadan kötü olan bir ilan fiyat yükseltmiş diyor.

    satamayan sinirle fiyat yükseltiyor gelirse bir enayi yapıştırıyor. tutanın elinde kalıyor.

    dediğim gibi bu bankaların ve devletin sorunu ben paramla hiçbir şey alamıyorsam o bankada para tutmamın yatırım yapmamın da bir anlamı yok, herkes şapkasını önüne koyup düşünecek tasarruf sahibini enayi yerine koyarsan sadece bedavadan para bekleyen kurtlarla baş başa kalırsın. şu an ülkenin en büyük sorunu bu. tasarruf sahibi hiçbir şey alamaz hale geldi zamlardan illa borçlan diyorlar, var mı böyle bir dünya?




  • Ibrahim Akca kullanıcısına yanıt
    bir okuyun sonra ahkam kesin, 110 diye telefon açıyorum adam 115 diyor ne pazarlığı? pazarlık yapan falan yok, 3000 tl pazarlık yapana kadar iflahım gevredi aldık dedik arabayı benden sonra bir ileri zeka adama verdiği fiyatın fazlasını vermiş, telefonunu mesajını bile paylaştı 50 kere özür diledi bir şey diyemedim artık aramızda 6000 fark var, tabiki satacak. ben 3 kr arttırma hesabı yaparken, bankadan bakkaldan ekmek alır gibi paraları toparlayıp geliyorlar, ödemeyecek ne olsa!
  • Ibrahim Akca kullanıcısına yanıt
    Arkadaş siz nerede yaşıyorsunuz? Daha 2 yıl önce 250 milyar kgf kredisi dağıtıldı, bizim mahallede tanıdığımız bütün üçkağıtçılara kredi çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperlp -- 28 Haziran 2020; 1:34:44 >
  • böyle bencillik de görmedim. siz ucuza araba alacaksınız diye bütün araba alış verişlerini durduralım, siz aldıktan sonra fiyatlar artmaya devam etsin, bence sizi sadece bu mutlu eder.
  • Ibrahim Akca kullanıcısına yanıt
    Elinden alınınca piyasayı yükseltmemiş mi oluyor? Bir yedieminleri gez bakalım kaç araç var? Bunun sonucu işte bu. Yani ahlaki sıkıntıların var anladığım kadarıyla; ne demek kredi çek sen de ödeme? İnsan ağzına almaya utanır hırsız mıyım ben? Ayıp bir şey; insan şunu söylerken çekinir! Hiç tartışmayalım, boş konuşuyorsun ya da başka sıkıntıların var.
  • willyyyyy W kullanıcısına yanıt
    Ya konuyu okumadan cevap vermeyin. 50000 lik aracını 500000 e sat ama okuduğunu anlamadan yorum yapma. Her şeyin fiyatı artıyor, tasarruf sahibi eziliyor diyorum, ucuza araç alıp satma derdi var mı konunun, oku! Satan yok ki zaten piyasada çakal dolu, pazarlık da yok anlaştığın adam fiyat arttı diyip vazgeçiyor. Bu kadar mı zor anlamak? İyi pirelendiniz al-sat işinden az kaldı elinizde patlayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperlp -- 28 Haziran 2020; 2:41:39 >
  • Ibrahim Akca kullanıcısına yanıt
    P.m haline getirmeyin konuyu, ne ucuzundan bahsediyorsun sen? %70 balon var piyasada. Nasıl bir arabanın sıfırı ikinci elinden 80000 tl ucuz olur? Dünyada var mı örneği? Ayrıca sen değil misin kredi çek sen de ödeme diyen! Böyle bir seviyede tartışamam.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.