Şimdi Ara

Coca-Cola, Facebook boykotuna katıldı ve Mark Zuckerberg anında 7 milyar dolar kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Coca-Cola Company tarafından Cuma günü yapılan açıklamaya göre 1 Temmuz tarihinden itibaren firmanın tüm sosyal medya reklamları 1 ay süreliğine askıya alınacak. Amerikan halkının oluşturduğu bir organizasyon olan NAACP tarafından organize edilen boykot çağrısı, Facebook’un gelirinin yüzde 99’unu oluşturan reklamları hedef alıyor. Organizasyonun aktardığı ve takip eden herkesin de bileceği üzere Facebook, ABD’de devam eden protestolarda gerilimi artıracak şekilde paylaşımları öne çıkarmakla suçlanıyor. Mark Zuckerberg ise Coca-Cola’nın açıklamasının ardından bir paylaşımla bu durumda ne yapıldığını belirtti.



    Coca-Cola CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre firma, 1 Temmuz’dan itibaren 30 gün boyunca Facebook ve Instagram dâhil hiçbir sosyal medya platformunda reklam vermeyecek. Bu diğer firmaların yaptığında bir miktar farklı çünkü tüm sosyal medya ağlarını vuruyor. Diğer firmaların boykota katılımı ise sadece Facebook ve Instagram reklamlarını kesme yoluyla olmuştu. Coca-Cola açıklamasında bu süreci değerlendirmeye adayacaklarını belirtiyor ve reklam partnerlerinin bu tip hareketlerde bulunmaları durumunda nasıl tepki vereceklerini kesinleştireceklerini ifade ediyor.





    Şimdiye kadar boykota dâhil olan firmalar arasında Unilever, Verizon, Honda ve Hershey’s büyük ve dikkat çekici olarak yer alıyor. Facebook’a karşı sunulan argüman, firmanın Başkan Donald Trump başta olmak üzere nefret söylemi içeriklerini yeterince regüle etmemesine karşı. Halkın talebi, Facebook’un bu düşüncelerin yayılacağı bir platform olmasını engellemesi yönünde. Kampanyaya katılan firma sayısı 100’ün üzerinde.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy A01 Core'un detaylar ortaya çıktı



    Coca-Cola’nın reklam harcamasını 1 ay boyunca durduracağını açıkladığı Cuma günü, Facebook’un hisseleri yüzde 8,3 değer kaybetti ve pazar değerini 56 milyar dolar düşürdü. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’in kişisel net varlığı ise 7,2 milyar dolar azaldı.








  • Sanal para ortada fazlaca bir şey yok hep rakamlar bir o tarafa bir şu tarafa değişiyor şaka gibi ne ürettikleri belli belirsiz sanal dünyanın günümüz dünyasındaki furyası

  • seçim öncesi facebook parayı zaten tokatlıyor istediği kadar reklamını kessinler trump karşıtları face i doyurmuştur.

  • facebook kullananda ne bileyim

  • Facebook ülkemizde çok popüler olmayabilir ancak Amerika ve Avrupa'da bizim 2013 de kullandığımız orana benzer oranda kullanılıyor.

  • Büyük firmaların reklam için harcadıkları paraya anlam vermiş değilim. Coca cola gibi bir markanın reklama ihtiyacı yok. Bugün 5 yaşındaki çocuk bile biliyor. Ha yeni bir ürün olur tanıtırsın eyvallah.

  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Talihsiz ve vizyonsuz bir yorum. Ticarete atılmamanızı tavsiye ediyorum.

  • Facebook' un 100 lerce milyarının yanında 7 milyarın lafı mı olur...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Sanal para ortada fazlaca bir şey yok hep rakamlar bir o tarafa bir şu tarafa değişiyor şaka gibi ne ürettikleri belli belirsiz sanal dünyanın günümüz dünyasındaki furyası

    400yillik kapitalist sistemi yeni kesfetmissin, tebrikler :))) olmayan para piyasada dolasir, toprakdan cikmamis petrol cikmis gibi alinir satilir. banka kredi verirken kasasinda olan paradan vermez, teknik olarak borc verdiginde yeni para basmis olur, yoktan para yaratir. yani ortada olan hersey hayali rakamlar, bu gunumuzun gercegi degil kapitalist sistemin en basindan beri gelen duzeni.

  • Baskan Trump a karsi cikan butun firmalar zaten Amerikan halkinin dusmanidir. Bu firmalarin istedikleri gerilimi azaltmak degil, kendilerinden baska hic kimsenin soz hakkinin olmamasidir. Yalniz sansur pesinde kosarlar.

  • pek zarar gibi durmuyor facebook milyar dolarlar kazandı ve hala da kazanıyor 7 çok büyük rakam olmaz onlar için

  • osmanyöndemli kullanıcısına yanıt
    "Coca-Cola’nın reklam harcamasını 1 ay boyunca durduracağını açıkladığı Cuma günü, Facebook’un hisseleri yüzde 8,3 değer kaybetti ve pazar değerini 56 milyar dolar düşürdü. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’in kişisel net varlığı ise 7,2 milyar dolar azaldı."

    Diyor ki Zuckerberg 7 kaybetti, Facebook ise 56 milyar dolar kaybetti.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Çok şükür sayende bilgilendim başka konularda gerekirse size dönüş yaparım iyiki varsınız !

  • Eşim, benim Aliexpress'te kendi hesabımdan baktığım ürünlerin reklamlarını kendi facebook'unda görüyor.. Şu reklam için veri toplama işi gittikçe çirkinleşmeye başladı.

  • Adamın kaybettiği paranın binde biri ile bir ömür mutlu mesut yaşanır :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.