Şimdi Ara

İş yeri kiracımız hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lokanta sektöründe faaliyet gösteren bir kiracımız var. Pandemi nedeniyle bir süre kapatıldı. Paket servis de yapmadı. Sebebiyse paket servise uygun olmadığını daha çok müşteri ağırlama odaklı çalıştığını söylediğinden paket servis yapamayacağını söyledi. 3 aydır kirasını ödemiyor ve temmuzda 4. Ay olacak. (Muhtemelen yine kirasını ödeyemeyecek) sözleşmesi Ağustosta sona eriyor. Sözleşmesinde;

    - Devir hakkı yoktur. Devredemez, boş teslim eder. Lokanta amacıyla kullanmak için kiralanmıştır.

    Şeklinde madde yazdık. Şimdiyse devir hakkı ver devredeyim diyor. Bende kendisine devir hakkın yok işin olmuyorsa tahliye et diyorum. Ancak burayı devirle aldığını söyledi. Yani hava parası vermiş bir önceki kiracımıza ama bundan bizim haberimiz yok. Eskisi çıkınca yerine ben geçmek istiyorum bana kiraya verir misiniz? diye sormuştu, bizde oturup kendisiyle anlaştık. Şuan devir hakkı verin çıkayım diyor. Sektörün artık iş yapamıyor kim gelirse gelsin bizim için artık kirasını ödeyemeyen sürekli iflas eden kiracılarla uğraşmak istemediğimizi söyledim. İş yapamayan birine kıranı öde diye diye baskı ya da zorla ödeme yapması için hiçbir şekilde aramadım. Sadece ne yapmak istediğini, planının ne olduğunu sormak amacıyla arayınca bi bakalım önümüzde neler olacak vs cümlelerle geçiştiriyor.

    Kısaca kendisinin bir planı yok. İş yapamıyorsan çıkarsın sana bu konuda kolaylık da sağlayalım. 3 aylık kıranı ödeyemiyorsun onları saymayalım, dükkanı boşalt bizde başka iş yapacak birilerine verelim diyoruz ama buna yanaşmıyor gibi. Yani ne kirasını ödeyebiliyor nede çıkmak istiyor. Bunca iyi niyetli yaklaşımımıza rağmen en son telefonu suratıma kapattı.

    Biz vicdanen iş yapamadığı için bir şey söylemedik. Kiranızı iş yaparken ödersiniz dedik ama bizimde tek gelir kaynağımız orası. Şuan koronavirüs testleri pozitif çıkmış ve kendileri evlerinde dükkanda 14 gün boyunca karantinaya alınmış. Bu saatten sonra kimse gidip ordan yemek yemez diye düşünüyorum. Bundan sonra da iş yapamayacağını düşünüyoruz.

    Gelelim asıl soruma. Avukatla görüşüyorum kendisi hem tahliye davası hemde ödenmeyen kiraları için icra takibi başlatırım dedi.

    Tahliye davası + icra takibi başlatmak ne kadar sürer? Bu konularda bilgili olan veya bu durumu yaşayan birileri var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLack3ds -- 27 Haziran 2020; 11:25:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Saçmalığa bak 3 aydır ödemiyor ve çıkmıyor



    Ben kiramı bi kaç gün geciktireyim ev sahibi hemen yazıyor :D

  • Herhalde devredecek birini buldu hava parası alıp, masa sandalyeyi de güzel fiyattan verip kurtulacak, boşaltmaya kalksa nakliyesi vs yine adamdan para çıkacak. Bir sorun bakayım devralacak kişi geçmiş kiraları da ödemeyi kabul edip 1 sene peşin kira verirse bence bırakın devretsin belki paralı birisine gider dükkan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava parasını kime sorup vermiş!


    Bu tarz durumlarda karşılıklı anlayış olması gerek. Siz elinizden geleni yapıp borçlarınızı silelim demişsiniz -bunu dediğiniz için sizi tebrik ediyorum, gerçekten iyi niyetli olduğunuz burdan belli- yalnız kiracının işi yokuşa sürmesi ayıp. Devretmek istiyorsa 6 aylık kira parasını peşin olarak masaya koymasını söyleyin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.