Şimdi Ara

TURKNET SINYAL YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 4 gün önce DSL bağlantım gitti. Bunun üzerine arıza kaydı oluşturdum. İç tesisatta sıkıntı var sinyal geliyor dedi. Anlam veremedim ben duvardaki kabloyu mu söktüm :D. Neyse 2 gün sonra geldi yani bugün. Kontrol etti bir sorun yok iç hatta ve modemde dedi. Binanın kutusuna kırmızı kalemle bir kağıda modem sağlam iç hat sağlam sinyal yok yazdı. Sanırım etiketledi. Fotoğraf çekip arıza kaydı açtı herhalde.

    1-) Türknet yalan söyledi iç hat diye ve sinyal geliyor diye.

    2-) Eve gelen ekip oldukça ilgiliydi.

    Not : Arkadaşlar sadece sinyal gelmiyor adam etikette yaptı. Arıza kaydı açtı TT uygulamasında. Ne zaman gelir sinyal ve interneti kullanırım?

    Destek NO : 34383116

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • TT'den türknete geçiş yapmıştım aynı sorunu bende yaşadım binama kadar internet geliyordu fakat binadan daireme internet gelmiyordu, TT'den gelen ekipler binadan daireme çıkan kabloyu kutudan kesmişler bundan dolayı dsl bağlantım gelmiyordu. Sıfırdan kablo çektim ve sorun düzeldi. Binanızın girişinde bulunan internet kutusundaki kablolarınızı kontrol edin boşa çıkartılmış ise bağlantınız gelmez.
  • Ekip kontrol etti bende yanlarındaydım. 2 uçlu bir kablo var o takılı zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etiket falanda yaptı arıza kaydıda açtı sanırım. Sizce yarın gelir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türktelekoma arıza bildirimi yapılmış iç tesisatın sağlam olduğunu söylemişler. Bakalım neler olacak? Bana göte müşteri sorumluluğunda arıza çıkacak ve 1 hafta bekleyeceğiz umarım yanılırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, yerleşik operatör saha ekipleri tarafından iç tesisat bilgisi verilmiştir. Biz kendi ekiplerimizi göndererek kontrol ettiğimizde sinyalin gelmediğini görüntüledik. Tekrar saha ekiplerine kontrol etmeleri talep ettik. En kısa süre içerisinde sorunu çözümleyerek bilgi vereceğiz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Tekrar ilettinizde biz artık kaç gün daha bekleyeceğiz? Müşteri sorumluluğunda arıza geldi yine. Gidip kabloyu ben mi takıcam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.