Şimdi Ara

BiP'e şebekenin çekmediği afet anlarında yardım isteme özelliği geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Turkcell tarafından geliştirilen sohbet uygulaması BiP’e yeni bir özellik eklendi. Kullanıcılar şebeke çekmese bile acil durumlarda Bluetooth üzerinden acil yardım talebinde bulunabilecek. 



    Türkiye’de deprem, afet, bayram gibi şebekeye anlık yüklenmelerin olduğu durumlarda bağlantı problemi yaşanabiliyor. Böyle durumlarda acil yardıma ihtiyacı olan kişilerin çevresiyle iletişim kurabilmesi için BiP’in Bluetooth üzerinden “Yardım İste” özelliği devreye girdi.  



    Yardım İste özelliğini kullanmak için telefonunun Bluetooth bağlantısını açmak ve BiP’teki Yardım İste butonuna basmak yetiyor. Böylece Bluetooth menzilinin el verdiği kadarıyla çevrenizdekilerden yardım talep edebilir veya yardım çağrılarını görüntüleyebilirsiniz.



    Ayrıca Bkz.Galaxy Watch 3'ü çalışırken gösteren fotoğraflar sızdırıldı



    Bluetooth üzerinden iletişim kurulabilen benzer uygulamalar var. Bu uygulamaların çalışabilmesi için iki tarafta da aynı uygulamanın yüklü olması gerekiyor. BiP, Turkcell’in internet hediyesi ve ücretsiz görüşme özelliği nedeniyle çok sayıda telefonda yüklü durumda. Diğer uygulamalara göre acil durumda BiP ile daha fazla kullanıcıya erişebilmek mümkün olabilir. 












  • Bluetooth'un menzili ne kadar ki ya.. Yapmış olmak için yapmışlar resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir özellik fakat bluetooth ile ne kadar sağlıklı bir bağlantı olur onu bilmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bluetooth iki oda arasında çekmiyorki...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vodafone yaparsa: En azından düşünmüşler, bu yabancılar kadar bizi kimse düşünmez, helal olsun valla, hattımızı Vodafona taşıyoruz..

    Turkcell yaparsa: Yapmış olmak için yapmışlar, ne gerek var, zaten çekmez, niye şimdi, depremde çekmediydin sen, Turkcell boykot.

  • herhangi bir göçük altında kaldıysan bluetooth çok faydalı olur zaten bunun için koyulmuş bi özellik

  • Bip in en kötü yönü kullanıcılara sürekli bildirim göndermesi. WhatsApp ı yıllardır kullanıyorum bir kere bile "şöyle yapın böyle yapın" diye bir bildirim almadım. Ama bip her gün "şuraya abone olun şunu şöyle yapın" gibi saçma sapan bildirimleri gönderiyor. O yüzden WhatsApp a devam.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.