Şimdi Ara

Tatilbudur Paramı Vermiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mart 19 da iptal edilen rezervasyonumun para iadesini gerçekleştirmiyorlar.
    Ne zaman arasam sıradasınız diyorlar.

    THH başvuru yaptım 4 Hazirandan beri firmadan savunma beklendi yazıyor.

    benim gibi 100 lerce mağdur var ;
    https://www.sikayetvar.com/tatilbudur

    Yapılabilecekler nelerdir?
    Artık gerçekten bunaldım.



  • Arkadaşlar Merhaba,
    Aralık 2019 tarihinde Ağustos 2020 için erken rezervasyon iptal sigortası ile tatilsepeti.com sitesi üzerinden (tahsilat jolly tur tarafında yapıldı) 3 oda tatil satın aldım. Nisan ayında firmayı aradım rezervasyonumu iptal etmek istiyorum, paramı geri verin dedim. Kendileri 1 ay kala arayın bizi dediler. Demediler ki sen 1 ay kala da arasan paranı vermeyiz.

    Sonra Temmuz 2020 oldu firmayı tekrar aradım, bana cevap olarak salgın var o yüzden sana 2021 sonuna kadar çek verelim kullan dediler. Yani sen benden parayı 2019 Aralıkta al, 2021 Aralığa kadar bana kullanmam için imkan sağla. Hem parayı 2 yıl beklet, hem zorla kullandır, hem iptal sigortası yaptır müşteriye onunda parasını al, hem de otel açıkken iptal edemem çünkü salgın var de.

    Vallahi bizim ülkede ticaret yapılır, böylesi çok rahat yapılır.

    Şimdi ne yapıyoruz, öncelikle noterden bir ihtar çekiyoruz. Ben iptal ettirmek istiyorum diyoruz. Çünkü bu arkadaşlar gözünü karartmış, kamikaze dalışındalar. Bugün aradım, hukuk birimi ilgileniyor dediler. Önce müşteriyi 1 ay kala ara diyerek, 1 aya sıkıştır. Sonra oyala adamı, son 72 saate yaklaştıkça müşteri telaşta, "ya bunlar derse ki bize beyanda bulunmadı, paramız yanarsa". Sonra müşteri lanet olsun der ve teklifi kabul etmek zorunda kalır.

    Mantık basit, bir müşterinin rezervasyon ortalaması 5000-6000TL. Şimdi kimse 5000-6000 TL için avukata 3000-4000 para vermez. Millet mecbur kabul edecek.

    Kendi memleketinde, tüketici yasaları tarafından TAM! korunan vatandaşın hali.

    Şimdi sen otel açık iken, salgın var deyip sigortayı geçerli saymamaya çalışıyorsun ya, o zaman otelin de salgından dolayı kapalı olması gerekir, bu durumda bile iade etmek zorundasın o ayrı.
    O zaman Suriye de savaş var askerimiz orada deyip normal zamanda da poliçedeki savaş, salgın durumunu devreye sokalım istediğiniz zaman iptal edin sigortaları.

    Yalnız sevgili turizm acenteleri, hani erken rezervasyon ile topladığınız o paralar var yıllardır, artık onları topalayamayacaksınız, bu firma özelinde de bu iade politikası ile benden asla rezervasyon alamaz bir daha.
    Gerekirse dava açarım, dün tüketici hakem heyetine verdim E-devletten direk siz de başvurabilirsiniz.
  • Her iki örnekte de arada güvenilir bir acente olmamasından kaynaklı olan sorunları görüyoruz seyehat acentelerinin önemi bu yüzden yüksek, aynı fiyata veya daha ucuza aynı oteli alıp arada iade ve değişim için hiç bir şekilde siz uğraşmıyorsunuz ve tam bilgi alıyorsunuz. Hepsi demiyorum ancak kendinize güvenilir bir seyehat acentesı bulup fiyatlarınıda kontrol edip sürekli ondan alışveriş yapmanız yararınıza olacaktır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.