Şimdi Ara

Kahrolsun bağzzışeyler LGS bakan değişti ama hiçbişi değişmedi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapılan sınava ve soruların uzunluğuna bakıyorum da , yazıklar olsun bunca emeğe ,uykusuz gecelere günlere , bu çocuklardan ne bekliyorsunuz yemin etmelerini mi?

    Vermediğiniz eğitimin karşılığını istiyorsunuz?

    Robotların yazdığı magazin haberleri gibi paragrafın sonunda çocuklara öznel hiçbişey katmayan şeyler..Başlığın içeriği yok.Araya kaynatılmış.

    Çünkü bir sanayi oluşmuş dersane ,özel ders ,kitaplar ,kitapçıklar vs vs...

    Ve velilerin öğretmenlerin yerine geçmesine ne demeli pandemi vs...Hem velilik hem öğretmenlik yaptıkk.Sonuç sıfır.

    Bu kadar kazık olmak zorundamıydı bu sorular ? bu kadar gazete köşe yazısı gibi uzun ve karışık mı olmalıydı sayısal bölüm , hadi sözeli anladık.

    Bu ülke üretileni tğketmeye devam eder..

    Yada paralı usa da okumuş bi kaç elit kişi gelir yabancı şirketlerde ceo olur en fazlası bu..

    Her ürüne de vergi üstüne vergi devam...

    Full artı full yapanlar bence tr yi bırakıp nasaya falan göndersinler çocuklarını ....



  • Ekşiden bir veliden alıntı tam da bunu yaşadık işte.

    tecrübemizi paylaşalım tanım gibi mi olacak bilemiyorum, canım çok yanıyor format filan demeyin lütfen.
    üzerimizden tır geçmişten beter olduğumuz için ancak yazabildiğim sınav. bir keyfi kararla 5 yaşındaki çocukları, senesi gelen çocuklarla aynı sene okula almışlardı, işte o çocuklar bu yıl sınava girdi.
    kontenjan artsa bile girecek öğrenci sayısı bir strestti, yetmedi pandemi çıktı.
    koca insanların psikolojisi bozulurken, 3.5 aydır hem virüs, hem sınav stresindeydi bu çocuklar. arkadaş yok, sokak yok, dünya belirsizlikte! çocuklar endişe bir yandan, sınav stresi bir yandan.
    sonra birgün milli eğitim bakanı çıkıyor diyor ki; "meb örnek sorularını çözün tarz bu ve sınav zor olmayacak".elbette ona güvenen sayısız kişi rotayı o tarz sorulara çeviriyor.
    lgs 10 ayda değil, son ayda kazanılır derlerdi misal. son aylar sadece binlerce meb sorusu çözen çocukların hepsi şu an evlerinde ciddi travmadalar. çünkü bakanın söylediği şey olmadı. son ayları diğer soru gruplarına devam etmediği için sınav kazanması muhtemel çocuklar maalesef berbat netler alıyor şu an.

    meb sorularıyla alakası olmayan ve çok daha farklı ve zor sorular soruluyor iyi de neden!!!!netice; her dönem takdir ve bazen iftihar alan kızım gibi niceleri. denemelerde 80- 85 netleri görmüşken( 90 sorudan) şimdi sınavı kazanamıyorlar! iş yüzdelik dilime bakıyordu tamam ama sınavda görmeyeceği sorulara yoğunlaşıldığını düşünün. aylardır virüsten sokağa çıkamayan sayısız haneye, şimdi bir de el kadar sınıflarda maskesiz ve hiçbir çıkış önlemi alınmadan çocukları yığın halde çıkarılmasıyla virüs taşındı.

    engel olamadık hiçbirine. şimdi hayalleri ve güveni yıkılmış..bir de bizlere kuvvetle muhtemel virüs taşımış evlatlarımızla yıkık haldeyiz. bir de bu çocuklar ergen yaşta, ergenliği bildiniz mi! hani dünyada pek o yaşlarda sınav olmaz mantığı vardır! düşünün ki nitelikli liselere yerleşemeyeceklerin sayısı %90-95 zaten. bu sınav da dahil tüm sistemimize yıkılmış bir şekilde bakıyoruz. yazacak daha çokk şey var da..

    tanım; 2020 yılında, başarısız yönetilmiş liseye geçiş sınavı.
    20.06.2020 19:26 @alin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 21 Haziran 2020; 13:56:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.