Şimdi Ara

LG 2020 Oled CX/GX/WX (BABA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.073
Cevap
76
Favori
239.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG'nin 2020 model Oled TVleri pandemi nedeniyle geçte olsa 20 Haziran itibariyle ülkemizde satışa sunuldu.

    İlk açıklamayı yapan Media Markt fiyatları şu şekilde

    LG 55CX6 Oled 13.999 TL
    LG 65CX6 Oled 22.999 TL

    LG 55GX6 Oled 14.999 TL
    LG 65GX6 Oled 24.999 TL

    LG 65WX6 Oled 49.999 TL


    Öncelikli olarak 2019 Oled modelleri içinde LG'nin ülkemizde çokça sattığı Türkiye 'de Arçelik tesislerinde montajlanan 55C9 modeli tüketiciler açısından hayal kırıklığı oldu. 18.000 TL gibi bir fiyattan satışa sunulan sonrasında 8.399 TL fiyatı gören modelde yüzlerce cihaz ölü piksel nedeniyle değişime gitti ve yerine gelen cihazlar daha fazla ölü pikselli ve bandingli çıktı. Çoğu kişi gelen cihaz gideni aratıyor korkusuna cihazını değişime veremedi.



    2019 C9 ile 2020 CX modellerini karşılaştırırsak LG 2020 yılı modellerinde uzun süredir hem led hem de Oled serilerinde destek verdiği ve rakibi Samsung cihazlarına karşı en büyük artısı olan dts ses desteğini kaybetmiş. Muhtemelen lisanslama için ekstra para ödememek adına maliyetten kısmak için bundan feragat edilmiş. 2018 yılı modeli C8 serisi ile kullanılan A9 işlemci C9 ile A9 gen 2 işlemciye terfi etmişti. CX ise A9 işlemci gen3 olarak geliyor. LG her yıl Webos sürümünü değiştirme geleneğini bozmamış. C9 ile 4.5 gelen Webos sürümü güncelleme ile 4.8'e kadar yükselmişti ama CX modeli Webos 5.0 ile gelecek sanırım oda güncellemeler ile yeni selefi gelene kadar 5.X diye devam eder. 2020 modellerin bir hayal kırıklığı da HDR10+ olmaması ama yeni seriler Dolby Vision'dan Dolby Vision IQ'ya terfi etmiş.

    Başlıca farklarda meşhur Rtings sitesi şu kıyaslamayı yapmış: LG CX OLED ve selefi LG C9 OLED, birbirine çok benzeyen iki TV. C9 daha iyi gri homojenliğe ve görüş açılarına sahiptir, ancak bu panel farklılıklarından kaynaklanıyor olabilir. CX'in daha iyi yerleşik hoparlörleri vardır ve siyah çerçeve ekleme 120Hz'de çalışır, ancak bazı hareketlere neden olur. Genel olarak, çoğu insanı memnun etmesi gereken iki mükemmel TV.

    Tabi bizim en büyük beklentimiz LG yeni Oled panellerinde LG55C9'da yaşadığı kronik ölü piksel hastalığından kurtuldu mu? Yada daha uzun süreli kullanımları görmediği için burn-in (ekran yanması) ne durumda? Banding ne durumda? Bu konuda yeni cihazlar tecrübe edildikçe paylaşımlarla bizde fikir sahibi olucaz.

    Detaylı LG CX ve C9 Karşılaştırması
    Teknik özelliklerine ve özelliklerine dayanarak LG CX ve C9 arasındaki karşılaştırma hakkında daha fazla konuşabiliriz. Birlikte karşılaştırmaları hakkında daha fazla konuşalım.

    Görüntü Teknolojisi

    Hem LG CX hem de C9 OLED ekranla geliyor. OLED ekran pikselleri tamamen kapatılabildiği için mükemmel siyah sunabiliyor. Ayrıca piksel seviyesi karartma ile birlikte geldiğinden sonsuz kontrastın tadını çıkarabiliriz. Ultra Luminance Pro'yu LG CX ve C9'da yüklü olarak bulabilirsiniz. Ultra Luminance Pro, bu iki TV'nin OLED pikselleri için daha yüksek tepe parlaklığı sağlayabilir.
    LG CX'in Yüz İyileştirme ve LG C9'un Nesne Derinliği Arttırıcı temel olarak işlevlerine benzer. Her ikisi de bu iki TV için daha fazla derinlik ve doku üretebilir. Gelişmiş Kontrast Geliştirici, daha yeni LG CX'te bulabileceğimiz ek kontrast teknolojisidir. TV ekranında ne olduğuna bağlı olarak ekranın kontrastını optimize edebilir.

    LG CX ve C9, 4K UHD Çözünürlük ile geliyor. Her ikisi de geliştirme teknolojisi ile tamamlandı. Ölçeklendirme teknolojisi, 4K olmayan içeriklerden 4K'ya yakın görüntü kalitesi sunabilir. LG CX ve C9'un geliştirme teknolojisinin farklılık olduğunu bulabiliriz. LG CX, AI Yükseltme ile birlikte gelirken LG C9, 4K Yükseltme ile birlikte gelir. AI teknolojisi ile AI Yükseltme, 4K Yükseltme'den daha iyi ölçeklendirme sonucu getirebilir. Dört Kademeli Gürültü Azaltma ve Frekans Tabanlı Netlik Arttırıcı, hem LG CX hem de C9'da bulabileceğimiz iki ek netlik teknolojisidir. Dört Kademeli Gürültü Azaltma, özellikle 4K olmayan içeriklerden yükselen ekran gürültüsünü azaltabilirken, Frekans Tabanlı Netlik Geliştirici daha keskin ayrıntılar getirir.

    OLED ekran, Yoğun Milyarlarca zengin renkler için geniş renk spektrumu sunarken, LG CX ve C9'un renk kalitesinin Gelişmiş Renk Geliştirici ve Gerçek Renk Doğruluğu Pro ile geliştirildiğini de bulabiliriz. Gelişmiş Renk Geliştirici, daha doğal renk ayrıntılarını üretebilirken True Color Accuracy Pro, bu iki TV'nin ekranında daha doğru renk ayrıntılarının keyfini çıkarmamıza izin verir.

    Hem LG CX hem de C9'un çok çeşitli HDR içeriklerini desteklediğini bulabiliriz, böylece çok çeşitli HDR içerik kaynaklarından gelişmiş ayrıntıların ve genişletilmiş kontrastın tadını çıkarabiliriz. Hem LG CX hem de C9, Cinema HDR (Dolby Vision, HDR10, HLG) ve HDR Dinamik Ton Eşleme Pro'yu destekler.

    Ayrıca, LG CX'in LG C9 tarafından desteklenmeyen Dolby Vision IQ'yu da desteklediğini bulabiliriz.

    Benzer α9 işlemci ile gelmelerine rağmen, LG CX ve C9'un α9 işlemci sürümünün gerçekten farklı olduğunu bulabiliriz. LG CX, α9 Gen 3 işlemci ile birlikte gelirken LG C9, α9 Gen 2 ile birlikte gelir, ancak benzer olsa da, yeni işlemci sürümü olarak α9 Gen 3, LG CX'in rengi, netliği ve kontrastı için daha iyi optimizasyon sağlayabilir. LG CX'in, LG CX ekranında sunulan resmin rengini, netliğini ve kontrastını artırabilecek AI Picture Pro ile birlikte geldiğini de bulabiliriz.

    Oyun Teknolojisi

    OLED ekran ile LG CX ve C9 0.001 ms kadar düşük bir yenileme hızına sahiptir. Böylece en sevdiğimiz aksiyon filmleri, spor ve oyun sahneleri için akıcı hareketli görüntülerin tadını çıkarabiliriz. LG CX ve C9, 1 ms tepki süresiyle G-SYNC, VRR (Değişken Yenileme Hızı), HGiG ve ALLM (Otomatik Düşük Gecikme Modu) gibi gelişmiş oyun özelliklerini zaten destekliyor. Ayrıca, daha yeni LG CX'in FreeSync'i de desteklediğini bulabiliriz.

    Akıllı TV Platformu ve Uzaktan Kumanda

    LG CX ve C9 ile entegre akıllı TV platformu benzer. Her ikisi de LG ThinQ AI tarafından desteklenen WebOS ile geliyor. WebOS, 802.11ac kablosuz tarafından sağlanan hızlı internet bağlantısı ile en sevdiğiniz içerik sağlayıcılarından çok çeşitli premium eğlence sunabilir. WebOS zaten LG Contents / Apps Store'a bağlı olduğu için LG CX ve C9 ekranında çok çeşitli akıllı uygulamalar çalıştırabiliriz. LG CX ve C9'dan LG ThinQ AI zaten Google Assistant ve Amazon Alexa'yı destekliyor, böylece bu iki TV'yi onlarla rahatça kontrol edebiliyoruz. Ayrıca, bu iki TV'yi akıllı işlevleriyle (Nokta, Tıklama, Kaydırma, Ses) rahatça kontrol etmenize yardımcı olmak için Magic Remote'un hem LG CX hem de C9 ile birlikte olduğunu da bulabiliriz.

    Ses Teknolojisi

    LG CX ve C9 hoparlör sistemlerinin benzer olduğunu bulabiliriz. Her ikisi de 2.2Ch 40W hoparlör sistemi ile geliyor. İkisi de Dolby Atmos ile tamamlandı. Dolby Atmos tarafından desteklenen 2.2CH 40W hoparlör sistemi, bu iki TV için iyi ses kalitesi sunabiliyor. Ayrıca, LG CX'in bu TV'nin ses çıkışını optimize edebilen AI Sound Pro ile birlikte geldiğini de bulabiliriz. Bu iki TV'den daha güçlü surround ses arıyorsanız, soundbar'ınızı bu iki TV'ye kolayca bağlayabilirsiniz. WiSA için hazır kablosuz ses çubuğunu, zaten WiSA Hazır olduklarından (ayrı bir dongle ile) LG CX ve C9'un her ikisine de ekleyebilirsiniz.

    Maalesef LG CX C9'un sahip olduğu dts kod çözme yada arc üzerinden harici cihaza pass etme özelliğine sahip değil.

    Fiyat

    Fiyat açısından bakıldığında, yeni model olarak gelen LG CX'in genellikle LG C9'dan daha yüksek bir fiyata sunulduğunu görebiliriz. En son fiyat farklarını bulabilmemiz için LG CX ve C9'un fiyatını kontrol etmemiz gerekiyor, çünkü TV fiyatları genellikle zaman içinde değişiyor. Tabi şu aşamada sıfır kapalı kutu 65C9 bulabilseniz bile 55C9 bulma şansınız neredeyse yok. Bir çok mağazanın stoğunda görülen cihazlar teşhir cihazlar, satın alırken dikkat etmekte fayda var.

    2020 OLED TV'ler hakkında konuşursak, LG GX ve CX'den LG'nin 2020 TV serisinin bir parçası olarak tanıtılan iki OLED TV modeli olarak bahsetmeliyiz. LG GX üç ekran boyutu seçeneğiyle gelir: 77 inç (OLED77GXPUA), 65 inç (OLED65GXPUA) ve 55 inç (OLED55GXPUA),

    LG CX ise dört ekran boyutu seçeneğiyle gelir: 77-inç (OLED77CXPUA), 65-inç ( OLED65CXPUA) , 55-inç (OLED55CXPUA) ve 48-inç (OLED48CXPUA).


    LG GX'in LG CX'ten daha yüksek konumdaki model olduğunu kolayca tahmin edebiliriz, ancak hangisini seçmeliyiz? Hangisini seçmemiz gerektiğine karar vermeden önce bu iki OLED TV modeli arasındaki farklar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalıyız.

    LG GX Tanıtım
    LG 2020 Oled CX/GX/WX (BABA KONU)

    LG GX, LG'nin galeri tasarımı ile gelen 2020 TV OLED TV modelidir. Galeri tasarımı, duvara monte edildiğinde bu TV'nin güzel görünmesini sağlayabilir. OLED ekran ile LG GX, piksel seviyesi karartma özelliğine sahip olduğundan mükemmel siyah ve sonsuz kontrast sunabiliyor. 4K UHD çözünürlük, hem orijinal 4K içeriklerden hem de 4K olmayan içeriğe yakın 4K görüntü kalitesine yükselen 4K olmayan içeriklerden mükemmel görüntü netliği sağlayabilen AI 4K Upscaler ile tamamlanır. LG GX'in netliği de Dört Adımlı Gürültü Azaltma ve Frekans Bazlı Netlik Arttırıcı ile geliştirildi. Dört Kademeli Gürültü Azaltma, özellikle yükseltilmiş içerikler için ekran gürültüsünü azaltabilirken, Frekans Tabanlı Netlik Geliştirici, daha iyi görüntü netliği için daha keskin ayrıntılar getirebilir. OLED ekranlı LG GX, Advanced Color Enhancer ve True Color Accuracy Pro tarafından geliştirilen yoğun milyarlarca zengin renk sunabiliyor. Advanced Color Enhancer daha doğal renk ayrıntıları üretirken True Color Accuracy Pro, TV ekranında daha doğru renk ayrıntıları getirebilir.

    LG GX'in kontrastı Gelişmiş Kontrast Geliştirici, Yüz Geliştirme ve Ultra Parlaklık Pro ile geliştirildi. Gelişmiş Kontrast Geliştirici, TV ekranında daha fazla derinlik sunabilir; Yüz Geliştirme, yüzler için daha doğal kontrast getirirken, Ultra Parlaklık Pro, ekranın parlak kısmı için daha iyi tepe parlaklığı sağlayabilir. LG GX zaten Sinema HDR'yi (Dolby Vision, HDR10, HLG), Dolby Vision IQ ve HDR Dinamik Ton Haritalama Pro'yu desteklediğinden, çok çeşitli HDR içerik kaynaklarından gelişmiş ayrıntıların ve genişletilmiş kontrastın tadını çıkarabiliriz. LG GX, 120Hz doğal yenileme hızıyla birleşen hareket teknolojisi olarak OLED Motion Pro ile birlikte geliyor. En sevdiğimiz aksiyon filmleri ve spor için pürüzsüz hareketli görüntüler sunarken, bu TV'yi oyun monitörü olarak kullandığımızda gecikmeyen oyun deneyimi getirebilir. LG GX, ekranında sunulan resmin rengini, netliğini ve kontrastını optimize edebilen α9 Gen 3 AI İşlemci 4K ile güçlendirilmiştir.

    WebOS, LG GX ile entegre olan akıllı TV platformudur. WebOS, LG Contents / Apps Store'a bağlandığından ek uygulamaları da çalıştırabildiğimiz için favori içerik sağlayıcılarımızdan çok sayıda premium eğlence getirebilir. 802.11ac, favori içerik sağlayıcılarımıza hızlı internet bağlantısı sağlamak için bu TV ile entegre edilmiştir. LG ThinQ AI bu TV ile entegredir ve bu TV'yi sesimizle kontrol edebilmemiz için Google Asistan ve Amazon Alexa'yı zaten desteklemektedir. Bu TV'yi, bu TV'de bulunan Magic Remote ile de kontrol edebiliriz. Magic Remote, Nokta, Tıklama, Kaydırma ve Ses gibi gelişmiş kontrol işleviyle birlikte gelir.

    LG GX, Dolby Atmos ile tamamlanan 4.2Ch 60W hoparlör sistemi ile geliyor, böylece bu ince TV'den güzel ve güçlü sesin tadını çıkarabiliyoruz. LG GX zaten ayrı bir dongle ile Wisa hazır TV'dir, böylece bu TV'ye kablosuz olarak ek ses çubuğu ekleyebiliriz. Dolby Atmos ile tamamlanan 2Ch 60W hoparlör sistemi, bu ince TV'den güzel ve güçlü sesin tadını çıkarabiliriz. LG GX zaten ayrı bir dongle ile Wisa hazır TV'dir, böylece bu TV'ye kablosuz olarak ek ses çubuğu ekleyebiliriz. Dolby Atmos ile tamamlanan 2Ch 60W hoparlör sistemi, bu ince TV'den güzel ve güçlü sesin tadını çıkarabiliriz.

    LG CX Tanıtım

    LG 2020 Oled CX/GX/WX (BABA KONU)

    LG CX, LG'nin standart (Galeri olmayan) tasarımıyla gelen 2020 OLED TV modelidir. LG CX, hem orijinal 4K içerik kaynaklarından hem de 4K olmayan görüntü kalitesine yükseltilmiş 4K olmayan içeriklerden mükemmel görüntü netliği sağlayabilen AI 4K Upscaler ile tamamlanan 4K UHD Çözünürlük ile birlikte gelir. Ayrıca LG CX'in netlik teknolojisi olarak kurulan Dört Adım Gürültü Azaltma ve Frekans Tabanlı Netlik Arttırıcı'yı da bulabiliriz. Dört Kademeli Gürültü Azaltma, özellikle yükseltilmiş içerikler için ekran gürültüsünü azaltabilirken, Frekans Tabanlı Netlik Artırıcı daha iyi netlik için daha keskin ayrıntılar getirebilir. LG CX, OLED ekran ile birlikte gelir, böylece pikselleri tamamen kapatılabildiğinden mükemmel siyah sunabilir. Ayrıca OLED'in piksel seviyesi karartması ile sonsuz kontrast sağlayabilir. Kontrast, Gelişmiş Kontrast Geliştirici ile geliştirilir, Bu TV'nin kontrast teknolojisi olarak entegre edilen Yüz Geliştirme ve Ultra Luminance Pro. Gelişmiş Kontrast Geliştirici, daha fazla derinlik ve doku üretebilirken, Ultra Parlaklık Pro, sahnelerin parlak kısmı için daha iyi zirve parlaklığı sağlayabilir.

    Yüz Geliştirme, yüzler için daha doğal kontrast üretebilen LG'nin 2020 OLED TV serisine entegre edilen yeni teknolojidir. OLED ekranlı LG CX, yoğun Milyarlarca Zengin Renk getirebilen geniş renk spektrumu sunarken, ek renk teknolojisi olarak Gelişmiş Renk Geliştirici ve Gerçek Renk Doğruluğu Pro ile tamamlandı. Gelişmiş Renk Geliştirici, daha doğal renk ayrıntıları getirebilirken, True Color Accuracy Pro daha doğru renk ayrıntıları getirebilir. LG CX zaten Cinema HDR'yi (Dolby Vision, HDR10, HLG), Dolby Vision IQ ve HDR Dinamik Ton Eşleme Pro, böylece çok çeşitli HDR içerik kaynaklarından gelişmiş ayrıntıların ve genişletilmiş kontrastın tadını çıkarabiliriz. LG CX, en sevdiğiniz aksiyon filmleri ve sporlarımız için akıcı hareketli görüntüler sunmak ve en sevdiğimiz aksiyon oyun sahnelerimiz için gecikmesiz oyun deneyimi getirmek için 120Hz doğal yenileme oranıyla bir araya gelen OLED Motion Pro ile birlikte geliyor.

    LG CX fotoğraf işlemcisi, bu TV'nin ekranında sunulan görüntünün rengini, netliğini ve kontrastını optimize edebilen α9 Gen 3 AI İşlemci 4K'dır. LG CX, bu TV'nin Akıllı TV platformu olarak kurulan webOS'lu favori içerik sağlayıcılarımızdan çok çeşitli premium eğlence sunabilir. Bu TV'ye kurulan 802.11ac, hızlı ve kararlı internet bağlantısı alabilmemizi sağlar. Bu TV'yi Nokta, Tıklama, Kaydırma ve Ses gibi akıllı işlevlerle birlikte gelen sihirli uzaktan kumandayı kullanarak rahatça kontrol edebiliriz, ancak bu TV'yi Amazon Alexa ve Google Asistan'ı kullanarak da kullanabiliriz, çünkü ikisi de zaten gelen LG ThinQ AI tarafından destekleniyor. Bu TV'nin AI teknolojisi.

    LG CX, Dolby Atmos tarafından desteklenen 2.2Ch 40W hoparlör sistemi ile güzel surround ses sağlayabilir. Bu TV ile entegre 2.2Ch 40W hoparlör sisteminden memnun kalmazsak, bu TV'ye kolayca ek ses çubuğu ekleyebiliriz. LG CX, kablosuz olarak kolayca ek ses çubuğu ekleyebilmemiz için ek dongle ile Wisa'ya hazır. bu TV'yi Amazon Alexa ve Google Assistant kullanarak da yapabiliriz, çünkü ikisi de bu TV'nin AI teknolojisi olarak gelen LG ThinQ AI tarafından zaten destekleniyor. LG CX, Dolby Atmos tarafından desteklenen 2.2Ch 40W hoparlör sistemi ile güzel surround ses sağlayabilir. Bu TV ile entegre 2.2Ch 40W hoparlör sisteminden memnun kalmazsak, gerçekten de bu TV'ye ek ses çubuğu ekleyebiliriz. LG CX, kablosuz olarak kolayca ek ses çubuğu ekleyebilmemiz için ek dongle ile Wisa'ya hazır. bu TV'yi Amazon Alexa ve Google Assistant kullanarak da yapabiliriz, çünkü ikisi de bu TV'nin AI teknolojisi olarak gelen LG ThinQ AI tarafından zaten destekleniyor. LG CX, Dolby Atmos tarafından desteklenen 2.2Ch 40W hoparlör sistemi ile güzel surround ses sağlayabilir. Bu TV ile entegre 2.2Ch 40W hoparlör sisteminden memnun kalmazsak, bu TV'ye kolayca ek ses çubuğu ekleyebiliriz. LG CX, kablosuz olarak kolayca ek ses çubuğu ekleyebilmemiz için ek dongle ile Wisa'ya hazır.

    LG GX ve CX'in Farkları

    LG GX ve CX arasında çok az fark vardır. Birlikte bu farklılıklar hakkında daha fazla konuşalım.

    1. Galeri Tasarımı

    LG GX ve CX'in ilk ve en önemli farkı, bu iki TV modelinin tasarımından geliyor. LG GX, galeri tasarımı ile birlikte gelirken, LG CX yalnızca standart tasarımla birlikte gelir. Galeri tasarımı ile LG GX, çok ince iken minimalist çerçeveye sahiptir. Galeri tasarımı, LG GX'in duvara monte edildiğinde güzel görünmesini sağlarken mükemmel görüntü kalitesi de sağlar.

    2. Hoparlör Sistemi

    LG GX ve CX ile entegre hoparlör sisteminin farklı olduğunu bulabiliriz. LG GX, 4.2Ch 60W hoparlör sistemi ile birlikte gelirken, LG CX, 2.2Ch 40W hoparlör sistemi ile birlikte gelir. Temel olarak, 4.2Ch 60W hoparlör sistemli LG GX, 2.2Ch 40W hoparlör sistemli LG CX'den daha güçlü surround ses getirebilir. Ancak elbette, ek ses çubuğu kullanarak bu iki TV'nin ses kalitesini kolayca artırabiliriz. Bu iki TV zaten ek dongle kullanan WiSA Ready TV modelleri olarak geliyor, böylece ek Wisa hazır kablosuz hoparlörü rahatlıkla bağlayabiliyoruz. ( Wisa için her iki modelede ek dongle edinmeniz gerekiyor.)

    3. Fiyat

    Fiyat tarafında, LG GX'in genellikle LG CX'den daha yüksek bir fiyata sunulduğunu görebiliriz. Bu iki TV modeli arasındaki fiyat farkı ne kadar? TV fiyatları çok hızlı değiştiği için en son fiyat farklarını bulabilmemiz için güncel fiyatlarına bakmamız önemlidir. Şu aşamada 55 inch için GX tercih edenler 1.000 TL fark ödeyecekler.

    GX'in daha üst bir seri olduğu göz önüne alındığında CX'e nazaran aradaki özellik farkları kağıt üstünde sizi cezbetmemiş olsa da LG firmasının üst serilerde kalite kontrolü biraz daha yüksek tuttuğu aşikar. Bu nedenle ölü piksel, banding gibi sorunları daha az olan panelleri üst modellerde bulabilme şansınız kağıt üstünde daha yüksek görünüyor.

    LG WX Tanıtım
    LG 2020 Oled CX/GX/WX (BABA KONU)

    Bir önceki model W9 77 ve 65 ekran seçenekleriyle gelirken WX sadece 65 inch olarak satışa sunuluyor. GX ve CX ile teknik olarak aynı panel aynı iç özellikleri taşımasına rağmen tasarımın önde olduğu mekanlar için WX tasarımıyla göz dolduruyor. LG'nin 2020 TV dizisinden duvar kağıdı TV modeli olarak LG WX radikal olarak ince bir profil ile geliyor. Profil derinliğinde sadece 0,381 mm . Duvar kağıdı TV tasarımı, bu TV'yi duvarımızda asılıyken izlerken boşluk ve gölge getiremiyor. LG WX'in OLED ekranı mükemmel siyah ve sonsuz kontrast sunabiliyor, çünkü pikselleri bağımsız olarak karartılabilir ve piksel seviyesi karartma ile tamamen kapatılabilir.

    LG WX'in kontrastı Ultra Luminance Pro, Yüz Geliştirme ve Gelişmiş Kontrast Geliştirici ile de iyileştirildi. Ultra Luminance Pro, OLED pikseller için daha yüksek tepe parlaklığı getirebilir; Yüz Geliştirme, daha fazla derinlik ve doku üretirken Gelişmiş Kontrast Geliştirici daha doğal parlaklık sağlar. OLED ekran, zengin ve doğru renk ayrıntıları için yoğun milyarlarca zengin renk de getirebilir. Ayrıca LG WX'in renk teknolojisi olarak Gelişmiş Renk Geliştirici ve Gerçek Renk Doğruluğu Pro'yu da bulabiliriz. Gelişmiş Renk Geliştirici, daha doğal renk üretirken Gerçek Renk Doğruluğu Pro daha doğru renk ayrıntıları getirir. 4K UHD Çözünürlüğünün yanı sıra, LG WX üzerinde kurulu AI Yükseltme özelliğini yükseltme teknolojisi olarak bulabiliriz. AI Yükseltme, AI teknolojisi ile 4K olmayan içerikleri 4K'ya yakın görüntü kalitesine getirebilir. LG WX, netliğini artırmak için ekran gürültüsünü azaltabilen Dört Adım Gürültü Azaltma ve daha net ayrıntılar sağlayan Frekans Tabanlı Netlik Arttırıcı ile birlikte geliyor.

    LG WX zaten Sinema HDR'yi (Dolby Vision, HDR10, HLG), HDR Dinamik Ton Haritalama Pro ve Dolby Vision IQ'yu desteklediğinden, LG WX kaynaklarının ekranındaki geniş HDR içeriği yelpazesinden gelişmiş ayrıntıların ve genişletilmiş kontrastın tadını çıkarabiliriz. LG WX, 0.001ms gibi düşük bir yenileme hızına sahip OLED panellerle geldiğinden, ekranda en sevdiğimiz aksiyon filmleri ve sporlardan akışkan hareketli görüntülerin tadını çıkarabiliriz. LG WX, OLED ekranının üzerine entegre edilmiş sürükleyici oyun deneyimi ALLM (Otomatik Düşük Gecikme Modu) ve HGiG de sunabiliyor. LG WX, ekranında sunulan resmin rengini, netliğini ve kontrastını optimize edebilen α9 Gen 3 AI İşlemci 4K ile güçlendirilmiştir. LG WX'in akıllı TV platformu WebOS'tur. En sevdiğiniz içerik sağlayıcılarından çok çeşitli premium eğlence getirebilir. Ayrıca, zaten LG Contents / Apps Store'a bağlı olduğu için geniş akıllı uygulama koleksiyonunu çalıştırmamıza izin veriyor. Hızlı ve kararlı internet bağlantısı sağlamak için bu TV'ye 802.11ac kablosuz da bağlanmıştır. LG WX'i, birkaç akıllı kontrol işlevi (Nokta, Tıklama, Kaydırma, Ses) ile birlikte gelen Magic Remote ile rahatlıkla kontrol edebiliriz. LG WX'i Google Asistan ve Amazon Alexa ile de kontrol edebiliriz, çünkü ikisi de zaten uyumludur.

    LG WX, 4.2Ch 60W çıkışla gelen soundbar tarzı hoparlörle birlikte gelir. TV hoparlöründen şaşırtıcı sesin keyfini çıkarabilmemiz için kalitesi AI Sound Pro tarafından da geliştirilirken Dolby Atmos zaten entegre durumda. LG WX zaten ek bir dongle ile WiSA'ya hazırdır, böylece ek Kablosuz ses çubuğunu bu TV ile kolayca eşleştirebilirsiniz. TV hoparlöründen şaşırtıcı sesin keyfini çıkarabilmemiz için kalitesi AI Sound Pro tarafından da geliştirilirken Dolby Atmos zaten entegre durumda. LG WX, ek dongle ile zaten WiSA'ya hazırdır, böylece ek Kablosuz ses çubuğunu bu TV ile kolayca eşleştirebilirsiniz. TV hoparlöründen şaşırtıcı sesin keyfini çıkarabilmemiz için kalitesi AI Sound Pro tarafından da geliştirilirken Dolby Atmos zaten entegre durumda. LG WX zaten ek bir dongle ile WiSA'ya hazırdır, böylece ek Kablosuz ses çubuğunu bu TV ile kolayca eşleştirebilirsiniz.

    LG CX serisinden Banding şikayetleri gelmeye başladı

    https://www.reddit.com/r/OLED/comments/hcva3o/cx_vertical_banding_should_i_request_a_repair/?utm_source=amp&utm_medium=&utm_content=tp_title

    Ülkemizde 20 Haziran 2020'de satışa sunulan ve şu an itibariyle (21 Haziran 2020) muhtemelen hiç bir evde kurulmamış olan CX serisinden banding haberleri gelmeye başladı. Cihaz henüz çok yeni , compensation cycle ile yani belli bir çalışma döngüsü ile iyileşme ihtimali var. Ama işin acı tarafıda Oled'de banding biraz şans işi ve üretici bunu arıza olarak nitelendirmiyor.

    Ölü pikselli bir cihazı değiştirme yada para iadesi alma şansınız varken, sadece bandingli bir cihaza denk gelirseniz o şekilde kullanmaya devam etmek zorundasınız.

    Bu nedenle ben kendi adıma bana ilk gelen 2 ölü pikselli bandingsiz C9 paneli değişime verdiğim için pişmanım. Ama kullandığınız cihazın ölü pikselli olduğunu bilerek kullanmakta zor geliyor. Kendi adıma 1 ölü pikselde olsa bu kadar para verilen cihazda bunu sineye çekmek mantıksız...

    2016 yılında 4 kere ölü pikselden değişen ve sonunda para iadesi aldığım LG Oled'in hikayesi

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/114063571

    Yıl 2016'da ölü pikselsizini bulamadıktan sonra 2019'da tekrar C9 ile şansımı deneyerek ölü pikselsiz cihaz bulamadım. İşin Türkçesi ben hayatımda ölü pikselsiz LG Oled TV görmedim.

    Sizde bu konuda acele etmeden önce cihazı alıp tam anlamıyla bu konuda yorum yapacakların yorumlarını dikkate almanızda fayda var.

    2020 Oled almadan önce LG'nin 2019 modellerinde yaşanan bu sorunu göz ardı etmemek gerekiyor. Yaklaşık 30 kişi şu anda ölü pikselleri nedeniyle LG'den yeni cihaz beklemekte ve LG apar topar satıp bitirdiği 55C9'larda elinde stok bulunmadığı gerekçesiyle tüketicilere para iadesi teklif etmektedir. Bu konuda mağdur yaklaşık 30 tüketicinin durumu hakkında LG inceleme aşamasındadır. Sizde bu konudaki mağdurların durumunu öğrenmek, ölü pikselli cihazların resimlerine bakmak, LG Oled TV ler hakkında genel fikir ve tavsiyeler almak için kurulmuş Telegram gruplarına katılabilirsiniz.

    Ölü piksel nedeniyle değişim yapılan 55C9 yerine gelen 55CX6 'da 7 ölü piksel çıktı. CX6'nın dış kutusunda dahi premium hissi yok.

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144420681


    Hepinize ölü pikselsiz ve bandingsiz günler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonmaister -- 19 Temmuz 2020; 19:22:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Biraz uzun yazı olacak ama kusura bakmayın. Birkaç günde 42 sayfanın tamamını okudum. Okumayıpta merak edenler içinde kısa bi özet geçeyim.
    Sayfaların ilk bölümlerinde Konu sahibi ve onun gibi C9 alıpta mağduriyet yaşamış arkadaşların sitemleri var. Kesinlikle önermiyorlar defalarca değişim iade vs. yaşamışlar.
    İlerleyen sayfalarda ise ölü pixel ve logo yanığı sorunu dillendirilmiş. Yeni yeni ekim kasım ayında ise cx gx serisi cihaz alanlar olmuş.
    Fiyat olarakta 55cx i12-13 bine, 55gx i 15 bine mal etmişler.
    Birazda size kendimden bahsedeyim.
    Bir ay öncesine kadar TV piyasası ile ilgili en ufak bilgim yoktu.Bu süredeki araştırmalarıma rağmen bilgim çook az, normal kullanıcı seviyesinde. 2012 model 32 inç cihaz kullanan birisiyim. Cihaz bozuldu ve TVsiz kaldım.
    Bu sene sıkışığım bütçem olmadığı için sırf 1-2 sene idare etsin diye
    3.kalite 2000-2500 e 4k cihazlar baktım. Olumsuz yorumlar arttıkça sonra 4000 seviyesi cihazlara yöneldim. 4000 e ona vereceğine 5500 e bunu al dediler.
    Hiç olmadı lg ,samsung 5-6k arasındaki cihazlar olsun istedim. Düz LED alacağına 2 bin fazla ver ips nano ya da qled va panel al dendi. Bi baktım onlarda 8000den başlıyor. Hangi cihaza hangi modele bakarsam bakayım hepsinde bir kusur var.
    Ledde Qledde Oledde hepsinde.
    Işık sızması, ölü pixel, kanal geçiş hızı,ekran içine toz kaçması,logo yanığı,siyah dengesi,parlaklık, banding vs. az ya da çok bi şekilde olabiliyor.

    Mağaza mağaza dolaşınca 55CX e vuruldum. 8000 e alacağıma 10-11 e 55cx almak mantıklı geldi.
    (Ben haftada ortalama 6-8 maç, 4-5 saat belgesel, 3-4 bölüm dizi-film izleyen biriyim.)

    Bu sene hiç bütçem olmamasına rağmen 10600 e 55cx i mâl edecektim. Ta ki Saviar ve serkan adlı arkadaşların beni gerçek dünyaya döndüren hayati uyarılarına okuyana kadar. Ulusal kanal, beinsports,s sport gibi yayınları izleyecekler kesinlikle almasın, bu cihaz xbox ,ps4-5 oynamak için, 4k logosuz diziler,filmler izlemek için dendi.
    Bu sene hiç bütçem olmamasına rağmen niyetlendim.
    Hazır yazmışken durumda bu olmasına rağmen yine de sorayım. Acaba logo yanığı olur mu diye sürekli tetikte beklemek ne kadar doğru olur? Bu cihazın bana oluru hiç mi yok?
    Yoksa 1-2 sene sonra daha az sorunlu oledlerin çıkmasını mı beklemek doğru.
    Not: Zaman zaman objektif ,bilgi içeren ,kalite kokan yorumları da büyük bir keyifle okudum.Okuma zahmetinde bulunan arkadaşlara da teşekkür ederim
    LG CX/GX almadan düşünün ve okuyun lütfen

    55C9sorunlu cihazları LG kendi kanalıyla değişim kararı aldı ama yeni fatura kesilmeyecek garanti süreleri başa alınmayacak, 1 aylık CX cihazları 6 ay garantisi dolmuş diye kullanıcaz , uzatılmış garantiler çöp olacak açıkca söylüyorum herkes hakkını arasın gidip alın değişim kağıdını Vatan Bilgisayar 'a ufak bir yazı ile verin. Hadi bu yazıya Vatan resmi olarak ben para iadesi yaparım desin.

    Kanun belli 6502 sayılı kanun 11. Maddede Ayıplı malda seçimlik hakkı tüketicinindir , satıcının değildir. Vatan diyorki biz para iadesini seçtik. Hadi oradan! yazılı ver bana cesaretin varsa.

    Burada LG satıcısı 6 ay beklersiniz diye bize aba altından sopa gösteriyordu. Benim acil TV ihtiyacım yok, sırf kazandığım mahkeme kağıtlarını buraya dökmek için hakkımı arayacağım. İsterse 1 yıl sürsün bir sürü emsal karar var. Kaldı ki iş uzarsa tazminat talebi için uğraşırım bu aşamada Vatan Bilgisayar avukatlarına 818 sayılı Borçlar Kanununu ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununu iyi okumalarını öneriyorum.

    Unutmayın servis üzerinden değişim kabul ettiğiniz an DOA kapsamında işlem değil Garanti Belgesi yönetmeliği kapsamında işlemi kabul etmiş olursunuz. (Bu yönetmelik 6502 sayılı Tüketici Koruma kanununa atıfta bulunur, yine uğraşsanız hakkınız bakidir ama çetin bir yola girmiş olursunuz) Nacizane yapmanız gereken Vatan Bilgisayar'a yazılı başvurarak işinizi çözmeye çalışmak. Evde TV siz kalıcaz korkunuzu kullanmalarına izin vermeyin.

    İsteyene ufak bir yazı örneği atıyorum

    XX/XX/2020 tarihli firmanız faturasına istinaden almış olduğum LG55C9 cihaz XX/XX/2020 tarihli LG servis kararı gereği değişime tabi tutulmuştur.

    6502 sayılı kanun 11. Madde ayıplı malda seçimlik haklarımdan ç bendine istinaden tarafıma ayıpsız misli ürün verilmesini, ayıplı malda seçimlik hakkımın tarafınızca kullandırılamaması durumunda mazeret beyanınızın bu yazıma istinaden cevaben yazılı olarak tarafıma tebliğ edilmesini rica ederim.

    Ek: XX/XX/2020 tarihli LG DOA kapsamında değişim evrağı

    Bu telegram grubu sayesinde herşeyi çözdü görünen LG yetkilisi firmasını gayet iyi korudu.

    Doa değişim kağıdı ile Vatan'a başvurun diyorduk ya bugün itibariyle Vatan'ın beni uğraştırma LG; pisliğini temizle feveranı üzerine LG servislerine talimatı verdi. Sorunlu cihazlara Doa değişim evrağı vermeyin, cihazları ben değiştiricem. Bunda etkili olan bir etmende çoğu arkadaşın 6 ay kullanırım hop cihazı sıfırlarım tutumu belki de etkili. Bunu telegramdan anlayan LG kendini koruyacak çözümü faturasız, garanti tarihi değiştirmeden değişimde bulmuştur.

    Ne değişir periyod az daha uzar. Bu sefer sorunlu cihazıma rapor vermeyen teknik servisi Sanayi Ticaret Bakanlığına şikayet eder yine evrakı alır prosedürü yürütürüm.

    https://ticaret.gov.tr/iletisim/cagri-merkezi1
    Alo 136
    0 312 444 8 482

    Yok öyle bakın cihazı değiştirdik diyip bağ bağışlamış moduna girmek, teşekkür beklemek. Benim kanuni hakkımı verdin , kaybettiğim zaman cabası. Sana neyin teşekkürünü edeyim.

    LG dünya çapında değişime giren 55C9 ları parçalayıp Türkiye 'de bu panelleri montajlayıp sadece VATAN üzerinden sattı. Dikkat edin Aralık 2019 itibariyle her geçen gün vaka sayısı çoğaldı. Düşünün neden Teknosa Kasımdan beri 55C9 satmadı. Danışıklı döğüşle yurtdışından değişime gelen cihazlardan çıkan paneller burada montajlanıp yeni karton kutuyla satıldı.

    CX değişimide yine klasik satılan partiden değil de , özel gelecek değişim isteyenlere.

    Muz Cumhuriyetinde yaşamıyoruz aslanlar gibi Türkiye Cumhuriyeti burası, yok öyle milletin gözünü adalet yavaş işliyor diye korkutmak.
    Ben Kasımda C9 aldığımda sıfır piksel hatasıydı. 1 ay sonra 1 tane 1 ay sonra bir daha çıktı. Allah büyük zaman içinde görücez. Ben kendime projeksiyon bakıyorum.

    Ben Kasımda 55C9 aldığım paraya Samsung 65Q80R alabilirken şimdi 55Q80T alamıyorum.

    Bazı arkadaşlar paranızı iade alıyorsunuz ya daha ne istiyorsunuz diyorlar, o arkadaşları 1 sene sonra görücem. 1 sene sonra oledden iade aldıkları para ile A101 den TV alırlar umarım.
    Sizin mahkeme ile elde etmek istediginiz durum nedir? Yanlis anlamayin gercekten ne yapmak istediginizi anlamadigim icin soruyorum. Anladigim kadariyla mahkeme ile ugrasacaksaniz fakat nasil bir sonuc istiyorsunuz onu anlamadim. Para iadesi istemiyorsunuz cunku isteseniz bugunden para iadesi alip kendiniz adina konuyu kapatabilirsiniz. Ama niye istemiyorsunuz onuda anlamadim. Olü piksel ve yanma sorunu bitti diye aldim demissiniz ama bu surecte yanma ve olu piksel sorunlarinin devam ettigini kendiniz tecrube ettiniz. Daha sorunlar duzelmedi diyip zaten kusurlu olduguna inandiginiz teknolojiden uzak durmaniz lazim.

    Eger tv degisimi istiyorsaniz onuda anlamadim. C9 ve CX'i çöp olarak goruyorsunuz ama soyle bir sey var B9, C9, CX, GX, WX hepsi ayni paneli kullaniyor bunlarin piksel dizilimleri ayni siz mahkemeyi kazanip 77WX bile alsaniz olu piksel ve yanma sorunu ile karsi karsiya gelmeniz olasi bir durum. Lg'nin en pahali oled tv'sini alsaniz bile dogabilecek bir sorun olarak kosede duracak. Kronik sorunlu olduguna inandiginiz tvlerden bekletiniz nedir? Lg'nin actigi yolda paranizi alip defteri kapatmaniza engel nedir? Evde tv olmadan da oled panellerin kronik sorunlarindan bahsedilebilir. Misal Dallas bey her gun sagolsun bir cok kisiyi bilgilendiriyor. Tavsiye vermek gibi olmasin ama olu piksel ve yanma sorunlari iceren kronik sorunlu lg oled tv'leri kullanmaktasa elinizdeki C9'u lg servise verip CX tv'yi alip hic acmadan kapali kutu satabilirsiniz. Buyuk ihtimal c9'u aldiginiz fiyattan fazlaya da satma sansiniz olur.

    Edit:@Zampara1234 arkadasa katiliyorum. 3 aydan beri 3 ayri konuda her gun c9 soyle çöp, cx soyle kronik sorunlu, oled panel zaten cop, olu piksel saymaktan gozum kor oldu, mangala at yansin vs vs yaziliyor. Ama isin garip tarafi tv'ler evde kullanilmaya devam ediliyor. Biri de demiyor su kronik sorunlu, piksel saymaktan kor eden tv'leri geri vereyim parami alayim oled belasindan kurtulayim. Celladina asik olan millet, stokholm sendromu gibi bir durum var ortada anladigim yada bize yar olmadi baskasina da olmasin durumu mu nedir cozemedim? 3 ayri konuda her gun cozumsuzlugu uzatma isi sizcede baymadi mi? Kronik sorunlu oldugunu dusunuyorsan verir kurtulursun. Bir sonraki yilin tv'leri ortaya cikana kadar bu yazilar devam edecek diye korkuyorum. 2 yil garantimiz var 55C11'de olu piksel ve yanma sorunu cozulur diye bekliyorsaniz bosa beklersiniz oled teknolonisinin dogasi bu maalesef.
  • Hmm acaba ölu pixel ve banding sorunlari bunlardada varmi buyuk endise duyuyorum. C9 faciasindan sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan1216

    Hmm acaba ölu pixel ve banding sorunlari bunlardada varmi buyuk endise duyuyorum. C9 faciasindan sonra
    Sizce olmama şansı var mı aklı olan uzak dursun c9 bir dünya ödül aldı diyerek piyasaya sürdüler ödül alan oled tv böyleyse daha ödülü bile olmayan cx-gx serisnde kimbilir ne sorunlar çıkar
    İşimizi gücümüzü bıraktık c9 da ölü piksel sayar olduk millet gitti başka markaları aldı keyifle sorınsız tv sini izliyor evinde keyif sahibi oldu
    Bizde gittik güvenip lg aldık dert sahibi olduk.
    Bu ürünleri alırken 100 defa bin defa düşünün bizler gibi dert sahibi olmayın!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eng1234 -- 21 Haziran 2020; 0:56:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cx mağdurlar klubü konusunuda açsaydın keşke

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eto83

    Cx mağdurlar klubü konusunuda açsaydın keşke
    Yakında onu alanlar açanlar nasıl bir yağmura tutulduklarını anlayınca 😃
    Dallasın dediği gibi bugünler iyi günler hele ni 3-5 ay geçsin neler yazılıp çiziliyor göreceğiz çok sıkı takipte olacağım yeni modelin bakalım ne gibi kronik sorunları çıkacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eng1234 -- 29 Haziran 2020; 23:12:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 model 4 ekran boyutu var demişsin ama 3 tane yazmışsın. 48” modelide ekler misin?

    Ayrıca hiçbir LG TV de HDR 10+ olmaz çünkü Dolby Vision ile anlaşmalılar. Dünya da hem Dolby Vision hemde HDR 10+ destekleyen tv ben görmedim varsa yazın lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 48 inch olanı ekledim.

    Haklısınız HDR 10 + Samsung patentli olduğu için LG ye gelmesi zor görünüyor ama sonuçta ticaret bu , basarsın parayı alırsın lisansı. (Ekleme: HDR 10+ rakibi Dolby Vision aksine ücretsizmiş yani LG cihazları için Dolby Vision 'a para öderken, HDR 10+ kullanan cihazlar ödeme yapmıyor. Bu konuda piyasada ikiye bölünmüş, Netflix Dolby Vision içeriklere yer verirken Amazon prime Hdr 10+ içeriklere yer veriyor. Netflix içeriklerinin tamamı Dolby ses taşırken , dts ses yok. Lg'nin dolby tarafında yer alması bu sene dts desteğini kaldırmasına neden olmuş olabilir. )

    Genel olarak HDR 10 + Dolby Vision'dan daha iyi diye genel bir kabul var. Benim bu konuda şahsi bir fikrim yok.

    Panasonic hem HDR10+ hem de Dolby Vision'lı cihaz yapmış ama hepimizin malumu Panasonic ülkemizden çıktı ve satışı yok.

    https://www.techradar.com/reviews/panasonic-gz2000-4k-oled-tv-review

    https://www.webtekno.com/panasonic-dunyanin-ilk-hdr10-ve-dolby-vision-destekli-televizyonu-h60689.html

    2020 LG Oled TVler hakkında diğer eksikleride sizlerin ve tüm kullanıcıların tecrübesiyle ekleriz buraya. Sonuç itibariyle ben kendi adıma C9 kullanıp tecrübe etmiş olsam da henüz CX/GX tecrübem yok. Yaptığımız karşılaştırmalar tamamen katalog verisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonmaister -- 21 Haziran 2020; 14:52:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fiyatlar çok abartı olmamış mı ?
  • Fiyatlara gel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tonmaister T kullanıcısına yanıt
    Dolby Vision en iyisi.

    https://www.rtings.com/tv/learn/hdr10-vs-dolby-vision

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Haklısınız Bant genişliği, bit değeri Dolby Vision önde gözüküyor.

    Burada HDR10+ DV'nin önünde gibi bahsedilmiş ama tabi teknik bir veri yok.

    https://www.webtekno.com/asiri-kaliteli-goruntu-sunan-hdr10-nedir-neden-tercih-edilmeli-h61377.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tr de philips one serisi hdr10+ ve dv yi aynı tvde destek veriyor, hee o tvnin hdr kabiliyeti leş o ayrı konu kullandım ordan biliyorum sdr ı iyi ama.

    Benim bildiğim hdr10+ dolby visiona baya yakın görüntü veriyor ama standart olan dv, hdr10+ o kadar yaygın değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killitbhr -- 22 Haziran 2020; 0:13:24 >
  • anorok A kullanıcısına yanıt
    Güzel ülkemin güzel insanları hala KDV, ÖTV, Bandrol, Gümrük, TRT vs. vs. gibi çağ dışı ve fahiş vergiler ile doların 7 lira olduğunu kabullenemedi. (Şu yazdıklarımdan sonra kaba bir hesap ile ucuza bile girdi denilebilir.)

    Şahlandık gidiyoruz işte bakın ne güzel fiyatlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde satılan CX serileri, hangi ülkede üretiliyor acaba? C9 daki gibi yine Arçelik mi üretiyor?
  • deepkurt kullanıcısına yanıt
    Pandemi sebebiyle ön hazırlık yapılamadığı ve polonya’dan ithal edileceği konuşuluyordu. Lakin son durum nedir bilmiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Philips
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.