Şimdi Ara

Custom Sıvı Soğutma Fan Devir ve Sistem Monitörü Yazılımı (DIY)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 1 Yıl önce Kendi yaptım özel sıvı soğutma sistemi mi forumda sizlerle paylaşmıştım. Kendi özel sıvı soğutma sistemi mi yaptım Konuda belki dikkatini çekenler vardır. Sıvı pompası ve Fanları aldığım bir DC Motor Sürücü vasıtası ile Potansiyometre ile manuel devir kontrolü yapıyordum. İlk aldığım motor sürücü küçük gelmişti 20A'lık(Kağıt üzerinde öyle diyor. 5A den fazla vereceğini sanmıyorum.) bir motor sürücü ile değiştirdim. Potansiyometremin bozulması ile yeni arayış İçerisine girdim. Ve dijital potansiyometleri buldum.
    Custom Sıvı Soğutma Fan Devir ve Sistem Monitörü Yazılımı (DIY)

    X9C103S'i potansiyometre olarak kullanabilir ve fanları kontrol edebilirdim.

    Custom Sıvı Soğutma Fan Devir ve Sistem Monitörü Yazılımı (DIY)

    Kullandığım motor sürücü bu resimdeki sürücüydü. Potansiyometre'yi kontrol etmek için Mikrodenetleyici lazımdı. Tercihimi arduino nano'dan yana kullandım. Motor kontrolcüyü açarak içerisine Potansiyometreyi ve arduino'yu yerleştirdim. Yazdığım yazılımı usb ile denetleyiciye yükledim. Dışarıya TX RX GND 5V pinlerini çıkardım. TX pini'ni Anakarttaki JCOM1 portundaki SIN'a RX'i SOUT'a GND'yi ise yine GND'ye bağladım. PS'den 5v girişini yaptım arduino'nun. Artık geriye yazılımı yazıp Otomatik fan kontrolünü yaptırmak kalıyordu.

    OpenhardwareMonitor kütüphanesini kullarak C# ile bir program hazırladım. Serialport üzerinden bilgisarın sıcaklık bilgisini arduino'ya göndererek otomatik fan devirini ayarlıyor. İleride böyle birşey düşünen olursa diye yazdığım kodları buraya ekliyorum. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Cihaz şuan kurulu olduğu için ve sökmeye üşendiğim için fotoğraflayamadım malesef resimlerle idare edeceğiz artık

    TempControl Source Code

    Program arayüz:
    Custom Sıvı Soğutma Fan Devir ve Sistem Monitörü Yazılımı (DIY)

    İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Want to -- 20 Haziran 2020; 22:2:36 >







  • Elinize sağlık güzel çalışma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.