Şimdi Ara

Yeni başlayanlar için şişme bot

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Bu yaz denize meraklandım ve 2.el 3 metre Cais ahşap taban bir bot (2010 model) ve Tohatsu 2 zamanlı 9.8 motor aldım (2010 model) , toplam 6.800 tl verdim . aldığım arkadaş zaten bot bakım istediği için neredeyse motor fiyatına komple seti verdi , ayrıca setin içerisinde çapa merdiven bayrak direği can yeleği portatif duş 2 tane pompa tente çanta motor taşıma sehpası vs yani ne varsa verdi .

    Alalı 3 hafta oldu fakat daha denize indiremedim , önce bir tane romork yaptırdım adam 2 haftada anca teslim etti ondada 1500tl ödedim.botun komple bakımınada 400tl masraf etti,herşey yolunda fakat bu seferde haftasonu düzgün havayı yakalayamadım .

    sizlere birkaç sorum olacak ,

    - romorku seneye fiber alırım diye cok buyuk yaptırmıs bulundum fakat dun 4 metrelik bir fiber baktım,tek kişi indir bindir imkansız gibi birşey.yanlış mı düşünüyorum?

    -aldığım bot her ne kadar tamiri yapılmış olsada 10 senelik olduğu için azda olsa hava kaçırıyor , seneye sıfırını alırım diyorum sizce tek başıma indir kaldır vs işleri zor diye hiç fiber almasam mı ? botla mı devam etsem ? Yeni başlayanlar için şişme bot

    -aşağıya resim ekliyorum.bu romorku surmesı cok zor sizce şu fiber işine hiç girmesemde seneye sıfır bir bot alacağımı düşünüp bu romorku kısalttırsam mı?

    yardımlarınızı beklerimYeni başlayanlar için şişme bot



  • Hocam selamlar, 2 ay olmuş ancak yine de cevap vereyim. Fiber tek kişi için ağır olur diye düşünüyorum şişme devam etmek daha iyi olur. Ya da römork üzerine bir kızak + vinç sistemi yapabilirseniz tek başınıza fiberi römorke alabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

    Hocam selamlar, 2 ay olmuş ancak yine de cevap vereyim. Fiber tek kişi için ağır olur diye düşünüyorum şişme devam etmek daha iyi olur. Ya da römork üzerine bir kızak + vinç sistemi yapabilirseniz tek başınıza fiberi römorke alabilirsiniz.
    Valla romorku kisalttirdim,bu kombine cok alistim.hemen indir bindir yapiyorum.seneye fiber tabanli bot alirim diyorum ama fiyatlar uctu gitti.

    Fiber tabanli botlar daha mi dengeli oluyor?ahsap parcali tabana gore



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusaaa -- 9 Ağustos 2020; 18:13:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayabusaaa H kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın iyi yapmışsınız. Fiberin bakımı ve kullanımı daha rahat olur. Ahşap tekneler hem daha hassas bakım isterler hem de uzun süre kullanmazsanız şişmesi için suda bekletmek gerekir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiber tekneler inşa yapısı gereği daha dengeli geliyor bana. Ahşaplarda ağırlık merkezi daha aşağıda olduğu için bir tık dengesiz olabilir ama sizi çok etkileyecek bir fark dehil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

    Fiber tekneler inşa yapısı gereği daha dengeli geliyor bana. Ahşaplarda ağırlık merkezi daha aşağıda olduğu için bir tık dengesiz olabilir ama sizi çok etkileyecek bir fark dehil
    yok onu demek istemedim .

    2 tip şişme bot var ; birisi bendeki gibi birbirine geçmeli ahşap taban parçaları olan . diğeri de altı tek parça fiber olan .

    arada neredeyse 2 katı fiyat farkı var . acaba denge açısından bir farkı var mı ?
  • hayabusaaa H kullanıcısına yanıt
    Dalgalı denizde stabilite açısından fiber tabanlı olan daha iyidir. Ama birçoğunun içinin V şeklinde kanallı olması bana kullanışsız geliyor. Ben alüminyum taban 3.60 SeaMaster ve 9.9 Yamaha kullanıcısıydım, Antalya'da dalgalı denizde çok kullandım, çok da sıkıntı görmedim 3 kişi ile. 9.8 motor'da bana kalırsa fiber tabana gerek yok. 3.60 botta 20-25 hp kullanacaksanız o zaman fark yaratır, motorun ittirme gücünü daha bütün iletir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.