Şimdi Ara

Monitör Çözünürlüğü ve Ekran Kartı Çözünürlüğü ? Hangisini baz almalıyım :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar,
    Kafama takılan bir soru hakkında size danışmak istiyorum.

    Kullandığım Notebook : HP 15-cb007nt (2GR76EA)
    Ürün bilgilerinin detaylı olarak yer aldığı sayfa :https://www.epey.com/laptop/hp-15-cb007nt-2gr76ea.html

    Bu laptopun ekranı 1920x1080 ve ben ikinci bir monitör almak istiyorum. Yeni alacağım monitörü mümkünse 2k ya da 4k almayı düşünüyorum. Fakat laptopun ekranı 1920x1080 olmasına rağmen ekran kartının özelliklerinin yer aldığı sayfaya baktığımda (https://www.gpuzoo.com/GPU-NVIDIA/GeForce_GTX_1050.html) "Maximum HDMI resolution: 4096x2160 @ 60 Hz" yazdığını gördüm. Yani ben şimdi gidip 4k monitör alırsam gerçek anlamda 4k görüntülemiş olur muyum yoksa full hd çözünürlüğü 4k ekranda görmekten başka bir şey olmaz mı dersiniz ? Ek olarak yukarıda paylaşığım laptop özelliklerinin olduğu sayfada "Dahili Grafik Diğer Özellikler" alanında 4K Desteği belirtilmiş.

    Bu durumda 4K monitör alabilir miyim ?

    Şimdiden vaktini ayırıp yorum yazan herkese teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerkovan -- 18 Haziran 2020; 0:15:15 >







  • görüntüyü 4k monitöre verecekseniz leotoptaki ekranın bi önemi yok diye biliyorum. 4k görüntü alırsınız. ekran kartı ve monitörün ortak desteklediği maximum değeri alırsınız.
  • O çözünülürlükte ancak 4K 60FPS olarak alabilirsiniz.
  • amacınız sadece internet ve basit uygulamalar sa sorun olmaz oyunda yetmez

    4k monitörler çok pahalı full hd de ileriye dönük olmaz bütçeniz var ise 2k monitör bakın çok oyun delisi biri değilseniz 2k Dell P2719HC 27” tavsiye ederim 2700 civarı bulunabilir üstün panel garantili ürünleri var 4 adet dell monitör kullanıyorum. sıfır sorun.
  • quote:

    görüntüyü 4k monitöre verecekseniz leotoptaki ekranın bi önemi yok diye biliyorum. 4k görüntü alırsınız. ekran kartı ve monitörün ortak desteklediği maximum değeri alırsınız.

    @Sinanis07 : Cevabınız için çok teşekkür ederim.


    quote:

    O çözünülürlükte ancak 4K 60FPS olarak alabilirsiniz.

    @muski : Çok teşekkürler. 60FPS kullanım alanlarımı düşündüğümde benim için gayet yeterli olacaktır.


    quote:

    amacınız sadece internet ve basit uygulamalar sa sorun olmaz oyunda yetmez

    4k monitörler çok pahalı full hd de ileriye dönük olmaz bütçeniz var ise 2k monitör bakın çok oyun delisi biri değilseniz 2k Dell P2719HC 27” tavsiye ederim 2700 civarı bulunabilir üstün panel garantili ürünleri var 4 adet dell monitör kullanıyorum. sıfır sorun.


    @kara6655 : Cevabınız için çok teşekkürler. Oyunla falan işim yok. Ağırlıklı olarak çizim, tasarım, modelleme. 4K takıntısı olan biri değilim açıkçası, konuyu açmamda ki asıl amaç aradaki mantığı anlamaktı. Hatta araştırma yaparken 2K bir monitöre rastladım ve fiyat performans olarak hoşuma gitti diyebilirim. Hatta sizlerinde fikirlerinizi almak isterim bu monitör hakkında. ViewSonic VA2719-2K-SMHD Monitör



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cerkovan -- 18 Haziran 2020; 1:46:32 >




  • bildiğim bir marka değil monitör bölümüne ve ya tavsiyeler bölümüne konu açarsanız size yardımcı olurlar. ama monitör alırken garanti koşullarını iyi inceleyin ölü pixel ışık sızması sorunları yaşarsanız yardımcı olacaklarmı çoğu firma 1 den fazla ölü pixel şartı koyuyar benim hatırladığım birtek dellde üstün panel garantisi var.
  • cerkovan C kullanıcısına yanıt
    Bunlara ek olarak şunu da belirtmek isterim. Leptopunuzda iki tane ekran kartı var birisi nvidia diğeri intel.

    Eğer leptopunuzu bağlayacağınız ekrana görüntü Nvidia ekran kartından aktarılıyorsa sıkıntı yok.

    Ama İntel'den aktarılıyorsa ki büyük ihtimalle intel üzerinden aktarılıyordur bu durumda intel ekran kartı hdmi çıkışı üzerinden en fazla 4096x2304@24-30Hz arası çözünürlük ve tazeleme oranına ulaşabiliyor. Tabi bu değerler de ortak paylaşım sırasında değil. Yani hem leptop hemde monitörden aynı anda görüntü alırken 4k çözünürlükte gösteremezsiniz. Ortak bir çözünürlük değerinde açılıyor. Sadece ikinci ekrana görüntüyü paylaştırırsanız intel üzerinden en fazla 4k 30 hz alabilirsiniz. İntelin ekran kartı özelliklerinde aşağıdaki linkte bu değerler verilmiş. İnceleyebilirsiniz.
    https://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/support/products/98909/graphics/graphics-for-7th-generation-intel-processors/intel-hd-graphics-630.html

    Monitör alırken bunu da göz önünde bulundurun.

    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.