Şimdi Ara

Neden ertelenmesi gerekir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konu tamamen tartışma amaçlıdır, çok şey istediğimi biliyorum ama troller bir zahmet uzak dursun.

    Sağlık açısından,
    http://https://m.youtube.com/watch?v=eqwPgnzQ9Rs

    Direk videoyu bıraktım gayet güzel açıklamış hoca.


    Eğitim açısından madde madde sıraladım okuyun bir zahmet.

    1. Dershaneye gidenler ve kendini temmuza göre hazırlayanlar çalışma programlarını yoğunlaştırdılar belki bazı kitapları çıkardılar. Bu onların üzerindeki baskıyı arttırdı verimi azalttı.

    2. Zaten virüs boyunca sıkıntılı olan kitap temini Mayıs ayında bu sokağa çıkma yasaklarıyla iyice mahvoldu yeri geldi bir ayda kitabını alan gördüm.

    3. Zaten ekonomik olarak zorda olan kesim iyice dara düştü, insanların imkanları azaldı dolayısıyla eğitimden kısmak zorunda kaldılar.

    4. Konuların kaldırılması öğrencilerin boşa giden 3 ayı demekti en azından bu bir ay bunu telefi etmek içindi. ( inanmayanlar için bir çok dershane yazın başladı ilk dönemin ortasına veya sonuna doğru limit türev İntegral bitirdi. )

    5. Dershaneler bu durumu fırsata çevirdi ders sayısı azalttı öğretmenleri çıkarttı vs. Ama nedense kimse çıkıp bir şey demedi.

    6. Bu pandemi de maalesefki bu sınava girecekler içinde geçerenlerin en az 20 günlük kaybı.

    Psikolojik açıdan hem yararları var hem zararları.

    İnsanlara stresi ve kaygıyı yönetme, planlama yapma, bu planı gerçekleştirme konusunda bir deney oldu. Bunu başarabilecekler bu sınavı kazandı.

    Fakat ne şekilde olursa olsun artan stres ve özellikle bu hastalığın çevresindekilere bir şeyler yapacağından korkanları çok fazla etkiledi, bu ise onların girecekleri bu sınavda maalesefki verimlerini düşürdü.


    Gelelim konumuza arkadaşlar herkesin kafasında bir fikri bir önerisi var bana kalırsa ne ertelenmeli ne ertelenmemeli çünkü iki türlüsünde ülkeye çok büyük zarar verebilir. Bu konuda benim düşüncem bir ay, yarım ay kadar erteleyip tüm önlemlerin alınıp öyle yapılması olur. Bu sayede kimseye bir şey olmaz ve bu pandomim sürecinden etkilenen insanlar bir nebze olsun rahatlar.







  • İp
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.