Şimdi Ara

Python'da önceden tanımlanan değişken ile performans arttırabilir miyiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi şöyle açıklayayım.

    import os

    systemroot = os.environ['systemroot']

    copy(systemroot)

    ....

    import os

    copy(os.environ['systemroot'])



    Şimdi en üstteki kodda python interpreter systemroot değişkenin type'ını öğrenip işlemlerde kullanmayacak mı,Daha hızlı olma ihtimali var mı ? Alttaki kodda direk parametre olarak os.environ['systemroot'] girdiğimizde daha mı yavaş çalışacak?

    Bunun bir açıklaması var mıdır ? Nasıl daha optimize bir şekilde kod yazabiliriz?

    Şahsen ben üsttekini tercih ederim. Hem üstteki değişkeni farklı parametrelerde de kullanırken çok daha okunaklı olacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codforc -- 16 Haziran 2020; 22:49:6 >



  • bu kadar ufak hesaplarla kodunu hızlandıramazsın. Genellikle değişken almanın maliyeti düşüktür. Ya value typetır ramda bir kaç byte tutar. Yahut referance typetır dolayısı ile referansı kopyalar kısaca daha küçüktür. Yani böyle performans kazanılmaz. kazanılsa da istenmez. Assembly hariç tüm kodlar insan için yazılır. Dolayııs ile perforamnsından ziyade anlaşışır, bakım yapılabilir bir kod daha önemlidir. Kod yazıldığından cok okunur.

    Genellikle koddaki yavaşlık IO işlemlerinde, uzak bağlantı işlemlerinde ve complexity yüksek (orneğin N faktoriyellik) işlemlerde performans kaybeder.

    bunu incelemeni tavsiye ederimhttps://medium.com/kodcular/nedir-bu-big-o-notation-b8b9f1416d30




  • Bir kac kez kullanilacaksa memory'den tasaruf etmenize ve tekrar tekrar cagrilirken daha az guc maliyeti olacaktir fakat bu o kadar ufak bir miktar ki herhangi bir performans avantaji olmayacaktir.

    Sahsen, birden fazla kullanacaksam variable kullaniyorum fakat sadece bir kere cagirilacaksa ve kodun human-readability'sini bozmayacaksa variable olmadan kullaniyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.