Şimdi Ara

Samsung Smartthings Kullanıcıları Buraya

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
14
Favori
7.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung smartthing kullanıcılarını bir araya toplamak amacıyla kurulmuş forumdur. Evde uyguladığınız fikirleri, yenilikleri haberleri burada paylaşabilirsiniz.




  • merhabalar, Ben kendi evimde samsung smartthings akıllı ev otomasyonu altyapısını kurmuş durumdayım. Her geçen gün yeni araştırmalar yapıyor ve bilgi sahibi oluyorum. bu konuda bilgi birikimim oldukça fazla. Bu konuda benim gibi evinde akıllı ev otomasyonu yapan var mı merak ediyorum. Bu konuda benim gibi meraklı kişiler varsa bu forum altında toplamak istedim. Umarım yalnız değilimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cedenver

    merhabalar, Ben kendi evimde samsung smartthings akıllı ev otomasyonu altyapısını kurmuş durumdayım. Her geçen gün yeni araştırmalar yapıyor ve bilgi sahibi oluyorum. bu konuda bilgi birikimim oldukça fazla. Bu konuda benim gibi evinde akıllı ev otomasyonu yapan var mı merak ediyorum. Bu konuda benim gibi meraklı kişiler varsa bu forum altında toplamak istedim. Umarım yalnız değilimdir.
    merhaba samsung smartthings i uzun zamandir inceliyorum. En cok dikkatimi ceken sensorlerin cok daha hizli reaksiyon vermesi sanirim. Izledigim.videolarda diger markalar ,ornek kapi acildiginda lamba yanacaksa gecikme yaşandigi yonunde. Sizin bu konuda yorumlariniz nedir? Kullandiginiz senaryolar hangileri? Aslinda benim kafama takilan en buyuk sorun şu, ornek mutfak ve banyoda haraket sensorunu kullanmak istiyorum. Yani iceri girince tavan /banyoda tavan ve ayna lambasi acilsin. Fakat tavan ve ayna etrafinda cok fazla lamba oldugu icin lambalari akilli yapmak cazip gelmiyor.Bunun yerine duvar anahtarini akilli yapip tetiklemek mumkun mu? Mumkun ise hangi switch kullanmamiz gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugberkank -- 21 Haziran 2020; 15:8:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, smartthings ben de almayı düşünüyorum ama, kendi serverimde home assistant mı çalıştırsam daha mantıklı olur kararsız kaldım. Smartthings destekleyen ürün yelpazesi sınırlı görünüyor. gerçi smart app'ler var sanırım bunun için de. Bu konudaki düşünceniz nedir? Mesela evdeki Roborock süpürgeyi tanıtmada sıkıntı çeker miyim?
  • merhabalar, smartthings oldukça hızlı gelişiyor ve büyüyor. Yurt dışında çok yaygın kullanılıyor ülkemizde yeni yeni tanınıyor. Önelikle şu sorunuza cevap vereyim. Smartthings zigbee ve zwave protokolleri ile çalışır. Bu ne demek? Örneğin bir hareket sensörü aldınız ve smartthings hub ile bağlantısını kurdunuz. Hub ile sensör zigbee veya zwave denen sinaller ile birbirine direkt bağlıdır ve haberleşir. Dolayısı ile örneğin hareket algılandığında ve "siren cihazında siren çal" şeklinde bir otomasyon tanımladığınızda, evinizde internet olmasa bir hareket algılandığında siren çalacaktır. Yani tüm sistem evinizin içinde lokal olarak çalışır. Bu sebeple de oldukça hızlıdır. Hareket algılandığında lambayı yak otomasyonunda lamba saliseler içinde yanacaktır. Dediğim gibi smartthings destekli çok fazla cihaz çıkmaya başladı. Türkiye'de hemen hemen yok gibi. Ben yurt dışından getirtiyorum. Bunlardan bazıları smartthings tarafından direkt tanınan cihazlar. Bir de mesela malum çin sitesinden getirdiğiniz bir zigbee cihaz var diyelim. Uygun device handler ile bu cihazı da çalıştırabilirsiniz. Konu çok derin zaman zaman burda çok derin bilgiler paylaşacağım. ST bu arada google asistan ile de entegredir. Örneğin evinizde ne gibi otomasyonlar var demişsiniz. Bir çok otomasyon var. Bir tanesi şu. Google asistana 'Movie time' diye seslendiğimde salondaki tüm ışıklar %20 parlaklığa kısılır ve tv de netflix açılır. Veya film izlerken diyelim bir şey almaya gideceğim. 'Pause movie' diye seslendiğimde tüm ışıklar %100 parlaklığa açılır ve tv de netflixte oynayan film/dizi duraklatılır. Bunun gibi bir çok senaryo. Detaylı sorularınız olursa her zaman cevaplamak isterim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cedenver -- 30 Haziran 2020; 16:29:54 >




  • Merhaba, bende heyecanla SmartThings içeren Samsung Güvenlik Kiti satın aldım yaklaşık 1 ay önce. Taşınma nedeni ile İnternetim geç açılınca geç devreye aldım. Fakat Zipato Siren'i bir türlü tanıtamadım. Arızalı olduğuna karar verip Samsung servis macerasına başladım. Macera dememin sebebi başıma gelmeyen şeyin kalmamış olması.

    Maalesef ki böyle cihazlarda Samsung firmasının hiçbir şekilde destek veremediğini görmüş oldum. Kimse üründen haberdar değil, müşteri hizmetlerini arayın en az 5 kişi ile görüşürsünüz, o 5. de sorununuzu çözmez sadece kaydınızı alır :)
    O kadar bilgisiz ve alakasızlar ki.
    Çalıştırmayınca çözüm merkezi bana Hub ve Zipato Siren'i birlikte servise göndermem gerektiğini söyledi ve gönderdim. Hatta sağlam Hub'ı göndermeyeyim demem rağmen gönderin dediler.
    10 gün sonra ise şok bir sürpriz ile servis bana arızalı Zipato Siren'e hiç dokunmadan geri göndermiş buna da arıza kaydı açın böyle göndermeyin diyip sağlam Hub'ımı da arıza onarıma almış. Konu hakkında kiminle görüşsem nafile. En son sağlam Hub'ımı tedarik sürecine sokup değiştirecerdi, bozuk Zipato Siren ise hala bende.

    Böyle trajikomik bir servis hikayesi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • mesut3000 M kullanıcısına yanıt
    selamlar, zipato sireni samsung smartthings mobil uygulamasından eşleştirmeye çalıştınız sanırım değil mi? Burda iki tip uygulama var biri yeni biri de clasic denen eski uygulama siz hangisi aracılığı ile eşleştirmeyi denediniz? Keşke göndermeden önce yazışsaydık ben size biraz yol gösterirdim. Her iki cihazda da arıza olmama olasılığı yüksek. Bazen eşleşme olmuyor veya farklı yöntemler ile eşleşiyor cihazlar. Ben bir cihazı bir saat eşleştirmek için uğraştığımı bilirim ama bir kere eşleşince sorun olmuyor artık.
  • cedenver C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, inanın çok uğraştım Zipato firmasından da destek aldım ama olmadı bir türlü.

    Bu arada Samsung Servisinde gönderdiğim sağlam SmartThings Hub a arızalıdır değişimi yapılacak kararı verilmiş (Ki bundan şunu anlıyoruz, servis sağlam ürüne bu kararı verebiliyor ise demek ki ürünü test edemiyor ve kolaya kaçıp değişim kararı veriyor)

    Bana arıza onarımı yapılmadan gönderilen Zipato Sireni henüz tekrar servise göndermedim, Hub gelince sizi rahatsız ederim. Dip not olarak şunu söyleyeyim, Zipato Siren pil takıldığında yada adaptöre takıldığında led 5 kez yanıp sönerek tepki veriyor tek yaptığı bu. Bunun haricinde tanıtma işlevi sırasında butonuna 3 kez hızlıca basınca sistemde algılanması gerekiyor ama bu durum gerçekleşmiyor. Led tepki vermiyor. Resetleme için de 10 saniye boyunca tutup bırakmak gerekiyor tuşu, bunu yapınca da bir değişim olmuyor. (ledyanıp sönmesi gerekir en azından, hiçbir sistem entegrasyonu olmasa da bu bir hard reset sayılır)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Merhaba, Hub'ım yarın geliyor. Tekrar tanıtmayı deneyeceğim. Önerilerimiz varsa uygulamaya hazırım. Normal SmartThings uygulamasını kullanıyorum (Classic olanı değil)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung Servisi Hub yerine Zipato Siren göndermiş. Evet bunu da yaptılar en sonunda. (Bu arada yeni gönderilen siren sağlam, diğeri reset almıyordu aynı şekilde bunu resetleyip denedim komut aldı) Şimdi bakalım Hub ı mızı nasıl geri alacağız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kötü bir durum olmuş. Umrım hemen gönderirler. Sonuçları merak ediyorum. Bir kere sistem oturdu mu memnun kalacaksınız bence.
  • cedenver C kullanıcısına yanıt
    Adamlar o kadar ağırdan alıyor ki, ürün 5 gün önce sana ulaşılmış, hala sistemde kargo bekleniyor yazıyor.
    Zaten ürünü yanlış göndermişsin, bir hata yapmışsın. 1 ay oldu çözüm yok yaptıkları bozuk sireni geri göndermek, sağlam hub ı gaspetmek. 1 ay önce servis sürecine başlarken çok daha iyi konumdaydım elimde sağlam hub vardı en azından. Diyecek şey bulamıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba... evimi akıllı hale getirmek için araştırmalara başladım ve Samsung smartthings'i farkettim. benim evimde android veya samsung ürünü bir cihaz yok. IOS ile kontrol edebileceğim bir sistem kurmak istiyorum. apple ile uyumu nasıl? Home kit desteği var mı? eğer yoksa -konuya hakim görünüyorsunuz- bana önereceğiniz bir sistem var mı? cevabınız için şimdiden teşekkürler.
  • Merhabalar, Smartthings seti almayı planlıyorum bende. Akıllı rgb ampül olarak alternatiflerimiz nelerdir acaba? Xiaomi Mi Smart Bulb Lite ile kullanabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xaeroxx

    Merhaba, smartthings ben de almayı düşünüyorum ama, kendi serverimde home assistant mı çalıştırsam daha mantıklı olur kararsız kaldım. Smartthings destekleyen ürün yelpazesi sınırlı görünüyor. gerçi smart app'ler var sanırım bunun için de. Bu konudaki düşünceniz nedir? Mesela evdeki Roborock süpürgeyi tanıtmada sıkıntı çeker miyim?
    Roborock meselesini ben de merak ediyorum. Bu konuda bir ilerleme kaydettiniz mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cedenver C kullanıcısına yanıt
    Güzel bir başlık olabilir. Bu siz deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Alt yapıyı kurmak için neler yaptınız?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • muratseker M kullanıcısına yanıt
    öncelikle şunun ayrımını iyi bilmek lazım. Apple home, google home, amazon alexa gibi sistemler mevcut. Bu sistemlerde ortada donanımsal bir hub yok. Tüm iş yazılımla hallediliyor. Bu ne demek. Siz apple homekit destekli bir ampul alıp wifi ile bunu apple home sistemine tanıtırsınız. Sonrasında iphone'ununuzdan ampulu kapat komutunu verdiğinizde internet üzerinden bu komut modeminiz üzerinden ampule iletilir ve ampul kapanır. Sistemin iki dezavantajı var. Bir internet giderse ampulu kontrol edemezsiniz. İki siz komutu verdiğiniz zaman ile ampulun kapanması arasında geçen zaman 1-2 saniye sürer çünkü komut internet üzerinden iletiliyor bu da zaman alıcı bir durum. Bunun önüne geçmek için samsung smartthings gibi bir hub cihaz var. Cihazı evin merkezine konumlandırırsınız ve evinizdeki tüm cihazlar bu hub aracılığı ile yönetilir. Hub zigbee ve zwave gibi iki protokolü destekler. Bu protokoller aynı bluetooth gibi kısa mesafe haberleşmek için kullanılan az pil tüketen protokoller ve ev otomasyonları için kullanılıyor. Dolayısı ile siz bir zigbee ampul alıp taktığınızda bu ampul hub ile zigbee üzerinden direkt bağlanır. Siz ampulu aç komutu verdiğinizde hub direkt ampule erişebileceğinden işlem milisaniyeler içinde gerçekleşir ve evde internet gitse bile bu işlem çalışacaktır. Çünkü artık internete bağımlı değilsiniz. Aynı zamanda gelişmiş otomasyonlar yazabilirsiniz. Örneğin ben eve yaklaşırken evin sıcaklığını yükselt ve eğer gece olmuşsa tüm salon ışıklarını yak gibi. Benim evimde merkezde smartthings hub var. Aynı zamanda tüm pencerelerimde ve kapılarım sensörler, ev girişinde hareket sensörü, akıllı ampuller, akıllı radyatör gibi ürünler var. Eğer merak eden olursa ne gibi otomasyonlar yaptım hangi cihazları satın aldım detaylı anlatabilirim




  • 5 Adet Xiaomi Smart Bulb Lite aldım ve SmartThings'e hiçbir problem olmadan bağladım. Bağlanması için de hub gerekmiyor bilginize.
  • merhaba. smartthingsde broadlinklerdeki gibi kızılötesi (tv,digiturk vs.) ve radyo frekanslı kumandaları tanıtabiliyor muyuz.
    İlave olarak broadlinkte tv veya digiturk kumanda ederken sorunlar yaşıyorum. komut yolluyorum komut geç gidiyor veya iki kere gidiyor vs. gibi.
    Smartthingsde böyle problemler mevcutmu. yoksa normal tv kumandası gibi kaliteli komutlar mı yolluyor.
    teşekkürler.
  • Birçok bayiyi ve Samsung callcenterı aradım fakat hareket sensörü ve çok amaçlı sensörü bulamıyorum hiçbiryerde. Bulabilen var mı, yoksa yurtdışına çıkınca alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.