Şimdi Ara

Kaza Yapıldı Yarın Sanayiye Expertiz Gelecek Ne Yapmalıyız?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Dh'de uzun süredir bilirim alkollü çarpıp kaçanları, anlaşamayıp mağdur olanların konularını okurum.

    Bugün Antalya/Tünektepe civarı dağ yoluna resimde gördüğünüz üzere virajı çıkarken yukarıdan hızla gelen Clio araç yeni yağmur yağdığı için viraj sırasında hakimiyetini kaybedip şeridimize girdi ve sonuç olarak olay meydana geldi.
    Olay sırasında karşı tarafın şoförü alkollü olduğu kokusundan belliydi. Polis ve Jandarma gelmedi ve tutanak tutmamızı söyledi. Biraz tartışma sonrası, resimler çekilip tutanaklar tutuldu.

    Yarın Antalya sanayiye gidip, expertiz ve tamir işlemleri yapılacak. Yalnız bu işlemlerde nelere dikkat edelim, ne gibi dümenler çevirmeye çalışırlar bilgili arkadaşların uyarılarını almak istiyoruz. Özellikle aracın bir değer kaybı olacağı durumu, bunun için değer kaybına ne yapmamız gerekir. Ek olarak Antalya sanayiide şu dükkana dikkat et şu konuya dikkat et diyeceğiniz varsa teşekkür ederiz.

    Kaza Yapıldı Yarın Sanayiye Expertiz Gelecek Ne Yapmalıyız?







  • Polis veya jandarmaya alkollu olduğunu söyediğiniz halde gelmedi mi?
  • Polis yakın bölgeye kadar geldi ardından arayıp bu bölgeye jandarmanın baktığını yönlendirdiğini söyledi. Jandarma aradı, iki tarafla konuştu yaralı yoksa tutanak tutunuz dedi.
  • kısmen26 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun alkol şüphesi olduğunda kolluk tutması gerekiyor diye biliyorum
  • Haklısınız bizim ayıbımız o anlık durumla, polise alkol şüphesini söylemek aklımızdan çıktı. Poliste böyle bir şey sormayınca tutanak tutmaya yönlendirdiler.
  • alkol asli kusur değil, boşverin zaten haklısınız siz.

    sigortadan yaptıracağınız için iade orijinal ve ikame parçalarla yapılacak aracınız...

    ben olsam yerinizde; eksperle usta değil kendim muhatap olurum, aracı da cebimden yaptırıyor gibi bir iki ustadan fiyat alır, öyle yaptırırım. sigorta şirketi ile mutabakatı imzalar paramı alırım, ustanın da parasını veririm.

    son olarak da araçtan yoksun kaldığım için karşı tarafın araç sahibine ve sürücüsüne dava açarım.
  • Ibrahim Akca kullanıcısına yanıt
    Dolandırıcılık yap diyorsun adama yani. Helal olsun.Ahlak ,şeref

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Absquwe

    Dolandırıcılık yap diyorsun adama yani. Helal olsun.Ahlak ,şeref
    Al satçıdan ne beklenir ki. Bunların işi bu zaten. Bu al satçıların alayını engelledim ama engellemekle bitmeyecek. Ne kadar çok varmış bu beleşçilerden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav adam troll ibocuğumu tanımayan yok hocam. adam banlanmış belli ki konu dışından buraya dadanmış
  • geçmiş olsun kolluk kuvvetlerini çağırmayışınız iyi olmamış bence..
  • Alkollü olduğu yazsaydı tutanakta çok uğraşırdınız şimdi karşı tarafın sigortasından yapılacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alkollu kazayı sigorta karşılamaz :D iyiki söylememişsiniz.

    kasko karşlamıyor da sigortadan emin olamadım.
  • Yetkili Renault servisine gidin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Expertiz gelsin fiyatı belirlesin. Kimin hatalı olduğunuda belirlesin. Sonra sigorta şirketine banka hesabını gönder tamir ücretini hesabına yatırsınlar. Ustaya bir belge filan imzalama usta para direkt almak isteyecektir verme. İş bittiği zaman ustaya elden verirsin parayı kendi hesabından çekersin.

    Kaskon varsa kendi arabanın yetkili servisine götür kasko karşı taraftan parayı alır. Ama kaskon yoksa sanayide yaptırmak zorundasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 15 Haziran 2020; 14:25:43 >
  • Tutanakta bariz şekilde karşı taraf hatalı oldugunu veya hata yaptıgını beyan etmesi lazım yani ıslak zeminde virajı alamadıgını karşı şeride geçip kazaya neden oldum demesi yeterli.

    Yetkili servise gidin. Onlar incigine boncuguna kadar takıp yaparlar.
    Sanayiye bulaşmayın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ekspertiz değil eksper. Sigorta eksperi. Kaskonuz varsa aracı direkt servise götürün uğraşmayın. Aracınız kısa sürede yapılır teslim edilir. Bu süre zarfında size ikame araç verilir. Kaskoda hasar gören tüm parçalar değişir boya badanayla uğraşmazlar. Serviste orijinal parçalar takılır ve değişen parçalar yapılan işlemler 2 yıl garantili olur. Siz suçlu değilseniz kasko geçici delinir karşı taraf suçluysa masraf sigortasına yetmezse şahısa rücu edilir. Sigorta ise servis bakmaz. Sanayiye gitmek zorundasınız. Sigortanın orijinal parça takma zorunluluğu yok. Yan sanayi takarlar bulamazlarsa mecbur orijinal takarlar. Çıkma parça filan yok. Servisteki hasarkaydının yarısıyla kurtarırsınız. Eksperin peşine düşmeyin zaten eksperi göremezsiniz bile. Ne zaman müsait olursa o zaman gelir bakar aracınıza. Hile hurda eskiden varmış ama artık yok gibi bişey. Çünkü eksper ucuza kapatmaya çalışır. Eksper ne kadar ucuza işi kapatırsa sigortalar ona o kadar iş verir. Win-win yan. Ayrıca trafik sigortası alkolden bağımsızdır. Her iki tarafta alkollü olsa trafik sigortası devreye girer çünkü sigortalı olan kişi değil aracın kendisi. Ve bu sigorta aracınızla başka araca şahsa veya mal mülke zarar vermesi durumunda hasarı karşılayan bir sigorta. Araç şoförsüz olarak kendi kendine bile giderken başka bir araca kişiye veya mal mülke zarar verirse trafik sigortası devreye girer. Alkolü iyi ki söylememişsiniz yoksa sigorta ödemezdi diyenlere itibar etmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 15 Haziran 2020; 21:24:31 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.