Şimdi Ara

Fractal Design Node 304 Mini ITX Kasa Incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kasa sanirim yeni yeni Turkiye'de satilmaya baslandi. Ben de bu nedenle gecmiste kullanmis ve satmis oldugum Node 304'le ilgili ufak bir inceleme konusu acmak istedim.


    Kasa tip olarak sade, oyle sagindan solundan rgb isiklar firlamayan, minimalist bir dizayna sahip.

    Fractal Design Node 304 Mini ITX Kasa Incelemesi


    Sade goruntusune ve ITX ebatlarinda olmasina karsin gaming veya yuksek performans beklentisi olanlari uzmeyecek bir kasa ayni zamanda. Gerek ekran karti sinirlamasi, gerek CPU sogutucu sinirlamasi son derece yeterli bana kalirsa. Ben bu kasada MSI'in GTX 1070 Gaming X ekran kartini kullandim 2 slot, 2 fan, 41 mm kalinliginda bir ekran karti. Kasa 45mm kalinlik ve 310mm uzunluga kadar olan ekran kartlarini destekleyebiliyor.

    Fractal Design Node 304 Mini ITX Kasa Incelemesi


    Kasanin bir diger iyi ozelligi ATX guc kaynaklarini desteklemesi. Ancak bunun bazi sinirlamalari var. 140mm ve moduler olmayan ATX PSU'lar bu kasaya sigiyor, daha uzun veya moduler olanlar ise ekran kartini kurtarmiyor. Sans o ki elimde XFX Pro 550W Core Edition PSU vardi. Bu PSU tam da bu olculeri tutturuyordu. Piyasada cok sayida 140mm moduler olmayan PSU mevcut. Bazi ornekler: Thermaltake TR2 S, Corsair CV650, Cooler Master MWE Bronze, Corsair VS650 gibi. Fakat itiraf etmek gerekir ki moduler olmayan ve ATX ebatlarinda bir PSU taktiginizda etraf kablo yumagina donuyor, bu konuda tecrubeli degilseniz SFX ebatlarinda bir PSU tercih edin derim.


    Fractal Design Node 304 Mini ITX Kasa Incelemesi


    Fractal Design Node 304 Mini ITX Kasa Incelemesi


    Kasa 3 adet fan ve 3 kademeli fan kontrolcusu ile beraber geliyor. Onde 2 adet 92mm fan intake olarak yer alirken arkada 120mm bir egsoz fan mevcut. Fanlar kasa gibi beyaz renkli, siyah rengini secseniz de fanlar beyaz gonderiliyor sanirim. Ben beyazini aldim. Oldukca yuksek ve buyuk hava sogutmalar kullanmak mumkun. Azami 165mm yuksekliginde CPU sogutucu takilabiliyor. Ben Cryorig H5 Ultimate sogutucu kullandim, 140mm fanli baya buyuk bir sogutucu.


    Fractal Design Node 304 Mini ITX Kasa Incelemesi



    Bu arada kasanin ustundeki kapak 3 tarafli, yani yan kapaklar ve ust kapak butunlesik bir halde cikiyor. Ekran karti havalandirma girisi metal filtre, bence ideal boyutlarda, sicaklik problemi yaratmiyor.


    Kasa aslinda hava sogutma icin tasarlanmis ancak 120mm radyator de takilabilir arka kisma. Ayni markanin Core 500 adli bir modeli var, hemen hemen ayni tasarim ve boyutlara sahipler, Core 500 ise buyuk olcude 240mm radyator takilabilsin diye tasarlanmis bir model. Yani bu kasayi tercih ediyorsaniz mumkun mertebe hava sogutma oneririm.


    On kisim tamamen kapali gorunse de ust ve alt kisimda mesh hava delikleri mevcut, 92mm cift fanlar buradan hava emiyorlar, oldukca yeterli gibi geldi bana.

    Fractal Design Node 304 Mini ITX Kasa Incelemesi


    Ben bu kasada Ryzen 5 2600x kullandim ve sicaklik problemi hic yasamadim. Ne fanlar cilgin gibi donmeye kalkti, ne de sicakliklar problem yaratti.


    Depolama birimi destegine gelecek olursak, bu konuda Node 304 gercekten cok iddiali. Kasa 3 adet soyle bracket ile geliyor ancak m.2 ssd kullandigim icin alir almaz soktum. Bu plakalarin her birine ikiser adet hdd veya ssd monte etmek mumkun. Tabi bu parcalar cok fazla yer kapliyor ve havayi kesebiliyor, bu nedenle kullanmadim.

    Fractal Design Node 304 Mini ITX Kasa Incelemesi


    Neyi begenmedim derseniz? Aslinda begenmedigim hicbir yani yoktu, gayet yeterli ve fiyati uygun bir kasaydi ITX icin. Ancak malzeme kalitesi en ust seviyede degil, goruntusu sade, hos ancak en sik kasa oldugunu soyleyemem. Kompakt ancak oyle aman aman ufak da sayilmaz. 14 inc HP Elitebook yaninda boyle duruyor.


    Fractal Design Node 304 Mini ITX Kasa Incelemesi

    Bu kasayi sattiktan sonra NZXT Manta satin aldim, onun da incelemesini baska bir zaman yaparim.


    Son olarak kasada kullandigim parcalarin tam listesi;

    Anakart: MSI B450i Gaming Plus AC

    CPU: AMD Ryzen 5 2600X

    CPU Sogutucu: Cryorig H5 Ultimate

    Ekran Karti: MSI GTX 1070 Gaming X

    RAM: Ballistix LT 3000MHz CL15 16 GB Kit

    SSD: WD Blue M2.SSD 500 GB

    PSU: XFX ProSeries Core Edition 550W


    Kasanin Turkiye fiyati konuyu actigim gun itibariyle 775 TL veya gunun kuru ile 100 Euro. Merak edenler icin bunu da belirtmis olalim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 14 Haziran 2020; 18:47:28 >







  • İnceleme icin tesekkurler. Fractal design, gerek kullanim kolayligi gerekse malzeme kalitesi olarak guzel isler yapiyor. Her kullanicinin amacina yonelik kasalari var diyebilirim. Bende node804 kullanicisi olarak sizin incelediginiz kasada tanidik fonksiyonlar gordum. Gerçi kasayi elden cikarmissiniz ama hayirlisi diyelim artik.
  • Güzel inceleme olmuş hocam, sizin bu minik kasa sevginiz sayesinde böyle değişik kasalar görebiliyoruz
    Yalnız bir eleştiri benden gelsin, beyaz renkle ve üstündeki parlak malzeme sebebiyle kasadan ziyade mini buzdolabına, kısacası beyaz eşyaya benzemiş
    Ben satın alacak olsam başka renklerine bakardım.
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    Hanım mikrodalga fırına benzetmişti kötü bir şey değil bana kalırsa bilgisayara benzemiyor oluşu. Siyah rengi de mevcut piyasada. Beyazı aslında fena durmuyor masaüstünde, fotoğrafçılığım rezalet, kasa daha iyi görünüyor gerçekte
  • yukari
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.