Şimdi Ara

MSÜ VE YKS 'DE UYGULANACAK YENİ OTURMA DÜZENİ HK.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhaba. Bu yıl her ne kadar ana odağım YKS olsa da, en iyi YKS denemesi olarak addetiğim MSÜ için sınav giriş adresimi görmeye gittim. Sınav yerim üniversite kampüsünde olduğundan ve güncel gelişmelerden ötürü neredeyse hiç kimse olmadığından sınav binasını ve salonumu enine boyuna inceleme fırsatım oldu. Bu anlamda sizlere çok önemli bilgiler paylaşacağım.

    Sınav salon girişine asılan oturma düzeninde de izah edildiğine göre sosyal mesafe dikkate alınmış. Sınav, adaylar arası birer sıra boşluk kalacak biçimde gerçekleştirilecek. İncelediğim diğer salonların oturma düzeninde de teyit ettiğim kadarıyla düzen aynen şöyle olacak. Örneğin 9 sıralı bir sınıf için: 1 - Boş - 2 - Boş - 3 - Boş - 4 - Boş - 5. Bu şekilde bir organizasyona başvurarak kişiler arasındaki uzaklık açılarak, eğer bir adayda covid-19 varsa bulaşı riskinin düşürülmesi amaçlanmış. MSÜ de hayata geçirilecek bu yeni normal oturma düzeninin elifi elifine YKS 'de de uygulanacağını düşünüyorum.

    Şahsi kanaatim alınan önemlerin yeterli olmadığı yönünde. Her sınav merkezinin girişine termal kamera sistemi kurulmalı. Adaylardan herhangi birinin ideal vücut sıcaklığının üzerinde olması durumunda sınav binasına alınmamalı. Sınav binasına alınması uygun görülen adaylara; maske, eldiven zorunluluğu getirilmeli ve her adaya sınav girişinde 75 mL 'lik pet şişelerde dezenfektan dağıtılmalı. Geçtiğimiz günlerde yalnızca yüksek ateş dahi koronavirüs testi için yeter semptom olarak tanımlandı. Bu sebeple yine her sınav merkezinde en az 2 tam donanımlı ambulans hazır bekletilmeli, bu sorunlara bağlı olarak gelişebilecek olası asayiş problemleri için sınav binasından sorumlu kolluk gücü personel sayısı 3 katına çıkarılmalı.


    Sevgili dostlar kim ne derse desin ben bunu bilir bunu söylerim; Olağanüstü problemlere, olağanüstü çözümlerle başa çıkabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi misraimeftunu -- 25 Haziran 2020; 15:49:29 >



  • Ne demek ateşi yüksek çıkan birinin sınav binasına alınmaması? Eğer o sınavı yapmayı göze alıyolarsa paşa paşa sınıfa da alacaklar kardeşim. Adamın ne suçu var da 1 senesini çöpe atacak? Korona testi pozitif çıkanlar önceden ösymye bildirip farklı sınıflarda sınava alınacakmış. Öyle kolay değil insanların emeğiyle oynamak.
  • Yks de uygulanması çok zor olacaktır.Msü ye giren 300 k yks 2,3m
  • knk sen ünide bakmışsın

    bakan dikkat edersen sosyal mesafe sağlanırsa lafını söylüyordu sürekli. Tabi bu maske için ama her okulda sosyal mesafenin sağlanamayacağı anlaşılıyor msü olmasa bile yksde
  • BLACKFACT B kullanıcısına yanıt
    Katiyen hocam. Sorumluluk çok büyük. Eğitim faaliyeti yürüten ve uygun ortama sahip tüm kurum/kuruluşlar sınav merkezi olarak tanımlanabilir. Bu anlamda özel okullar, eğer ki arzu edilen mesafeyi sağlayamadıysak öğretim kursları dahi re'sen görevlendirilebilir.

    Bu mesele senin benim değil, hepimizin.
  • Ne demek ateşi yüksek çıkan birinin sınav binasına alınmaması? Eğer o sınavı yapmayı göze alıyolarsa paşa paşa sınıfa da alacaklar kardeşim. Adamın ne suçu var da 1 senesini çöpe atacak? Korona testi pozitif çıkanlar önceden ösymye bildirip farklı sınıflarda sınava alınacakmış. Öyle kolay değil insanların emeğiyle oynamak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.