Şimdi Ara

AİLE HEKİMLERİNİN RAPOR VERMEME SAÇMALIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Senelerdir yivsiz tüfek alacağım alacağım dedim bu günlere nasipmiş.

    Kendi aile hekimimden bir türlü alamadığım sağlık raporunu aile hekimini değiştirip başkasına gitmeme rağmen yine alamadım. Bu ne kadar saçma bir olay. Kanunlarda yazan bir şeyi keyfi olarak hiçe sayıp "ben muayene etmem hastaneye sevk ederim" denmesi ve bunu 3 metre mesafeden söylemesi. Ne bir muayene nede başka bir şey. Muayene edip bir sıkıntı görse anlarım cidden ve uslu uslu gider hastanede muayenemi olurum. Ama devlet bana böyle bir hak tanıyıp ben bunu ücretsiz bir şekilde alabiliyorken neden gidip hem para hem vaktimden harcayayım.

    Bizi uğraştırmayın bari kardeşim. Devletin bu konuya bir el atması gerekiyor. EGM den yayınla yivsiz tüfek alımındada sağlık raporunu devlet hastanesinden heyet ile alacaksınız de ne biz uğraşalım nede işini yapmayan bu aile hekimleri. Ama gel gelelim bizim egoist kendini beğenmiş tavırlarla iş yapan sağlık ocağı doktorları sağolsun hakkımızı savununcada kavga ediyoruz sanıp daha çok yükseliyorlar. Al beni muayene et ama o sevk kağıdında geçerli bir neden yazsınki ben kendimde sıkıntı olduğunu bileyim düzgünce hastaneye gidip tam teşekküllü bir şekilde muayenemi olayım.

    Yazık çok yazık. Benim harcadığım vaktime yazık, sarf ettiğim cümlelere yazık, bu tarz insanlarla muhattap olduğum için ayrı olarakta bana yazık.

    Bu konuyla ilgili nereye şikayette bulunabiliriz. Sonuçta bu kişi işini yapmıyor devletin kararını hiçe sayıyor ve kendi kararını veriyor.

    Saygılar
    İyi forumlar dostlar







  • İlgili birimlere lütfen şikayet edin vermek zorundalar. Ben cimerden sağlık bakanlığına şikayet ettim geçen daha dönüş olmadı. Olmazsa bide egmye yollarım. Sağlık ocaklarını gezin uygun bi doktor bulun e nabız uygulamasından oraya aldırın kaydınızı. Beklemeye gerek yok ben aldırdıktan 1 saat sonra gittim raporu verdi. Muayene felan yok zaten. Herşey sistemde kayıtlı sadece 1 çıktı istiyor. Bi vesikalık götürün rapora yapıştırsın. Belki isterler emniyette



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayreyiz -- 12 Haziran 2020; 12:9:30 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayreyiz

    İlgili birimlere lütfen şikayet edin vermek zorundalar. Ben cimerden sağlık bakanlığına şikayet ettim geçen daha dönüş olmadı. Olmazsa bide egmye yollarım. Sağlık ocaklarını gezin uygun bi doktor bulun e nabız uygulamasından oraya aldırın kaydınızı. Beklemeye gerek yok ben aldırdıktan 1 saat sonra gittim raporu verdi. Muayene felan yok zaten. Herşey sistemde kayıtlı sadece 1 çıktı istiyor. Bi vesikalık götürün rapora yapıştırsın. Belki isterler emniyette
    Vermek zorundalar!!! kavramı çok hatalı bir düşünce.
    Doğrusu Uygun gördükleri takdirde vermek zorundalar.

    Belli ki size denk gelmiş birçok aile hekimi av tüfeği ruhsatına ilişkin olarak rapor verme hususunda tereddüt yaşıyorlar, bunun ülkemizde av tüfeği ile işlenen birçok suç da etki ediyor. o durumlarda (suç işleyenin psikolojik sorunu olduğu düşünülür ise) raporu veren aile hekimlerine de hesap soruluyor. bu nedenle aile hekimleri pek yanaşmıyorlar.

    Şikayet etmeniz pek bir şeyi değiştirmeyecektir. size hastaneye sevk ediyorum diyor ama sistemine bir gerekçe giriyorlar. şikayet durumunda "kardeşim bu gerekçe ile hastaneye sevk ettim" deyip konuyu kapatıyorlar.

    Şahsen ben sırf bana yakın diye bir sağlık ocağına aile hekimini taşımıştım, 3-4 ay hiç işim olmadı, daha sonra rapor almak için gittiğimde muayenesini yapıp zorluk çıkartmadan raporu verdi. kaldı ki beni ilk defa görüyor ve muayene ediyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colr -- 12 Haziran 2020; 19:33:23 >




  • Colr C kullanıcısına yanıt
    İlçe emniyet müdürlüğünde çalışan elemanın dediğini birebir yazıyorum " vermek zorundalar". Tabi raporu alabilen kişiler için geçerli. Zaten alamıyosa sistem reddediyor kendi yapacağı bişey yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • korayreyiz K kullanıcısına yanıt
    Vermek zorunda değiller.

    İşin özü bu iş uzar gider. yasal olarak hiçbir devlet kurumuna, kamu memuruna sen bunu yapmak zorundasın! diyemezsin. şartlar uygunsa yapmak zorundadır. aradaki fark aslında çok belirgindir.
    Yukarıda da dediğim gibi "Uygun gördüğü takdirde rapor vermek zorundadır"

    DN: Doktor da rapor vermek zorunda, kişiyi sağlıklı ve uygun görmesi halinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colr -- 12 Haziran 2020; 20:2:57 >
  • Haftaya bende alacağım. Jandarma gov tr de aile hekiminden diye yazmakta. heyet diye yazmıyor. çok saçma uygulama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aile hekimleri sorumluluk almak istemiyor. Benzer bir durum benim de başıma geldi. Dr nerden bileyim belki beni vurursun falan demeye başladı ben daha hiç bir şey demeden

    Çözüm olarak ilçe emniyetteki silah ruhsattan bir polisle görüştürdüm telefonda ve benim yerime sağolsun o izah etti durumu ve raporumu aldım.

    Ancak telefonlara nadiren cevap verdikleri için her zaman işe yaramayabilir.

    Normal zaman olsa neyse de pandemi zamanı sıkıntı tabii hastaneye gitmek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 566 soru çözdüm belgemi aldım. İlk işim aile hekimini değişmek oldu. 10 senedir aynı hekim. Yenileme almak için bu kadar uğraştım.

    Vermek istemiyorsan haklisin. Kaç senedir benim doktorumsun beni tanıyamadıysan bende seni değişmek istiyorum diye yüzüne yapıştırdım patlıcan gibi oldu.

    Bu da benim hakkım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, bir av bayisi olarak bu konuya ben de bir yorum belirtmek isterim. sağlık ocağı aile hekimleri rapor vermek zorunda değiller, size alternatif ve ücretsiz olarak sunulan bu yolu kendileri kişisel nedenler ile suistimal ediyorlar. bizzat bir çok kez sorun yaşadım, halen alamadıysanız bana ulaşın yardımcı olayım.
  • av tüfekleri için aile hekiminin rapor vermesi yeterli oluyormuydu ?
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    aynen aile hekiminden rapor almak yeterli. fakat bazı aile hekimleri hastaneye yönlendiriyor. rapor vermemezlik yapabiliyorlar.
  • vermek zorunda değil.hastaneye sevk eder bakar kalırsınız arkadaşlar.benim eski aile hekimim doğumumdan itibaren tanıdığı için güle oynaya veriyordu istediğimde.yeni aile hekimi hemen yetkimiz yok diye geçiştirdi.yetkiniz var diye ısrar edip huyuna gittim istanbulda öğrenciyim atıcılıkla uğraşıyorum diye.verdi raporumu.sizin tipinize de bağlı tabiki at hırsızı iseniz tereddüt etmesi doğal.

  • Aile hekimi keyfi olarak vermiyorum diyemez.

    şikayet edip hakkınızı arayabilirsiniz.

    Ama raporu vermek zorunda da değil.

    Gerekli! görürse hastaneye sevk eder.

    ama başka kapıya diyip sizi gönderemez.

  • ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt
    Bir sebep vermeden hastaneye sevk edebilir. Bu da isterse keyfi olmuş oluyor. Ben cimere yazdım gelen cevap



    Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2014/29 Sayılı Sağlık Raporları Düzenlenmesi Hakkındaki Yönetmeliği kapsamında yivsiz av tüfeği ruhsatı verilmesi hususunda, aile hekiminin sorumluluk çerçevesinde bu raporu doğrudan verebileceği gibi bir üst sağlık kuruluşuna sevk etme yetkisi verilmiş olup, herhangi bir zorunluluk koşulmamaktadır.



    Bana verdiği sepebte




    [ doktor ismi ] yivsiz av tüfeği gibi silah raporunun ülke şartlarında çok hassas bir konu olması ve silah ruhsatı alabilecek kişilerin psikiyatri ve nörolojik muayenelerden geçmesi gerektiğinden, ilgili kişilerin bir üst sağlık kuruluşunda uzman hekimler tarafından değerlendirilmesinin uygun olacağını beyan etmiştir




    Buda istemiyorum vermiyorum demenin başka bir yolu. Ayrıca çok saygısız bir şekilde söylediği halde ( zaten cimere yazma sebebim buydu. Beni reddeden tek doktor değildi kendisi ) sonuç sadece bir uyarı oldu. Yani yapacak tek şey doktor doktor gezmek oldu. Zaten diğer gün raporumu almıştım bile başka bir doktordan

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • korayreyiz K kullanıcısına yanıt

    "Bir sebep vermeden hastaneye sevk edebilir. Bu da isterse keyfi olmuş oluyor."

    evet haklısın da benim kastettiğim hadi evine git sana rapor yok diyemez ya verecek ya sevk edecek.

    cimerin cevabı yerindedir.

    yani bu konuda insiyatif doktordadır.

    Neden bu şekilde davranıyor dersen hukuk sistemimin doktorları korumak yerine onları sağılacak inek gibi görmesidir.

    Malpraktis davaları ile en çok kazanan uzzmanlık anlanlarından birini ,kadın doğumu bitirdiler mesela avukatların eline düşmeye gör.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.