Şimdi Ara

Gerçekten normalleşmeye hazır mıyız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.trthaber.com/haber/gundem/cumhurbaskani-erdogan-yeni-normallesme-adimlarini-acikladi-491249.html

    Konu açık ve tek soru bundan sonra ölüm sayıları artarsa hükümet sorumluluk alır mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Ben normalleşmiyorum, kendi karantinama devam ediyorum. Bu virüsle ilgili takip ettiğim kaynaklar(yabancı) farklı ve onlarda rehavetin kötü sonuçlanacağını ve riskin hala var olduğunu söylüyorlar dünya genelinde.

    Sağlık bakanının twit ve açıklamaları durumun hala ciddi olduğunu da gösteriyor ayrıca. Hani "ben devletimden başkasını takip etmem, dinlemem ve inanmam" diyen varsa sağlık bakanının uyarılarını dikkate alabilir. Oda üç aşağı beş yukarı benzer şeyler söylüyor. Ayrıca "maske, sosyal mesafe ve temizlik" üçlüsünü de hem Cumhurbaşkanı hem de Sağlık Bakanı her konuşmasında vurguluyor, her konuşmasında.

    Normalleşmek, ekonomik ve toplum psikolojisi açısından bir zorunluluk haline geldiği için uygulamaya alındı. Hani bunu anlamanız ve iyice kavramanız lazım. Böyle zorunluluklar olmasa normalleşmeye gidilmezdi zaten. Bunu devletin açık açık izah etmesini beklerseniz daha çok beklersiniz. Şunu düşünün mesela, haftaiçi serbest olduğu halde neden uzunca bir süre haftasonları yasak getirildi? Veya tersinden sorun, haftasonları yasak olmasına rağmen neden uzunca bir süre haftaiçileri serbestti? Bağlantıyı siz kuracaksınız.

    Devlet ekonomisinin çarkları dönsün diye normalleşti. Farklı bişey beklemek zor zaten devletten zira devlet eğer olası ekonomik bir çöküşün koronadan çok çok daha kötü sonuçları olacağını biliyor. Bu yüzden ona izin vermeyecek. Ki yapabileceği bu yani devleti bu konuda eleştirmek anlamsız zira ortada daha büyük bir tehdit oluşuyor ekonomik anlamda.

    O halde sade vatandaş olarak biz ne yapacağız? İşimize gücümüze bakacağız eğer işimiz varsa, maskemizi takacağız, sosyal mesafemizi korumaya çalışacağız ve temizliğe dikkat edeceğiz. Yapmamız gereken ve elimizden gelebilen budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 9 Haziran 2020; 22:37:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam İstanbulda yaşıyorum Allah çarpsın yaşadığım yerde neredeyse kimse kurallara uymuyor ben sadece evde ekmek almaya çıkıyorum arada babam geç gelince o kadar ki bunu yaparken bile fırında bir kişi varsa girmiyorum.

    Fakat nedense bütün bu gözle görülenlere rağmen hala bas bas tam normalleşme diyorlar. Bunu İngiltere denedi sürü bağışıklığı diye. Eğer böyle bir şey yapacaklarsa desinler mademde biz bir şeyler düşünelim ki daha bize yapacakları lgs msü yks den hiç bahsetmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.