Şimdi Ara

4-15 yaş arası çocuklar günde 80 dakika TikTok videoları izliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve İspanya'daki 60 bin hanenin analizi, 4-15 yaş arasındaki çocukların günde 80 dakika TikTok videolarını izleyerek geçirdiklerini ortaya koydu. Bu çocukların YouTube'da harcadıkları süreden beş dakika daha az.



    Ayrıca Bkz.Twitter, kimliğini doğrulayan herkese "mavi onay rozeti" vermeye hazırlanıyor



    20 milyar indirme rakamına ulaştı



    Verilerin, Qustodio tarafından ebeveyn kontrolü uygulaması yoluyla toplandığı açıklanırken, bu uygulamanın çocuğun hangi uygulamaları kullandığını ve ebeveynin ne kadar süre izin verdiğini raporladığı ifade edilmiş. Açıklanan araştırma verilerinin Şubat 2019 ile Nisan 2020 arasındaki dönemi kapsadığı belirtilirken, çocukların kendilerine özel içeriklerin yer almadığı bir platforma bu denli yönelmiş olmaları ise düşündürücü olarak nitelendirilebilir.





    YouTube 13 yaşın altındaki çocuklar için YouTube Kids uygulamasını piyasaya sürdü ancak birçok kişinin cihazında standart Youtube uygulaması yüklü. TikTok'un ise çocuklar arasında bu denli popüler hale gelmesi sürpriz olarak nitelendirilmiyor. Zira Nisan ayı itibarıyla uygulama 2 milyardan fazla indirildi ve bu indirme işlemlerinin çoğununun çocuk yaştaki kullanıcılar tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor.



    Ülkemizde de oldukça popüler olan TikTok'un, azımsanamayacak derecede bir kitle tarafından da eleştirilerin hedefi olduğunu belirtmeden geçmeyelim.








  • Hep bizi uyutan uygulamalar en çok kazanıyor, durum çok kötü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gençlik büyük tehlikede, özellikle bizim gibi boş işlere meraklı milletlerin yeni nesilleri. Ek olarak kız çocuklarına güzel olmaya erkek çocuklarına da fırlamalığa yönlendiren bir sosyal medya var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha küçücük yaşta ellerine telefon ve tablet veren anne babalarında suç aramalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Heba edilen vakitleri. Yazik. Egitmek varken... Iceriklerin ne oldugu belirsiz seylere takilmalari korkunc! ..

  • IQ'lar yerde o zaman.

  • Ana baba elde telefon çocuklarına nasıl bir nasihat verecek.

  • 12+ bir uygulamanın küçük çocuklarda işi ne ki, ebeveyn denetimi yok demek ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1)Tiktok 20 milyar indirildi demişsiniz 2 milyar olacaktı.
    2)Dünyada bu kadar fazla boş beyin olması beni üzüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NKSgrey

    1)Tiktok 20 milyar indirildi demişsiniz 2 milyar olacaktı.
    2)Dünyada bu kadar fazla boş beyin olması beni üzüyor.
    Herkes akıllı olursa kim tükecek ki? Kapitalizm'in aptallara ihtiyacı var çünkü Dünya'nın tüketimin büyük kısmını bu kesim yapıyor. Bu oksijen israfı olsalar da Kapitalizm'in bu insanlara ihtiyacı var.
  • 2050 uçan arabalar(!) evet yeni nesil harika.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Özellikle 1995 sonrası doğan Z neslini internet ve sosyal medya ile zehirlediler. Youtube , instagram facebook twitter ile büyüyen bir nesilden bahsediyoruz.
    Güzel ahlak , namus ve kültür kavramı kalmadı. Aile ilişkileri kalmadı. Abd nin teknolojik cihazları ve internet hizmetleri ile dizayn ettiği bir nesil. Lgbt muhabbetinin bu kadar palazlanmasının ve gençleri ahlaksızlığa itmeleride bundan kaynaklanıyor.


    TAbi bundaki en büyük suç devletlerde , vatandaşlarını korumak için bu tehdide karşı hiçbir yaptırımda bulunmadılar. Kendi vatandaşlarının zehirlenmesine göz yumdular.


    Eski nesil nasılki Tv de gördüğü herşeyi gerçekmiş gibi algılıyordu , şimdikilerde internette tanımadığı bir profilin yazdıklarını ve paylaştıklarını gerçek gibi algılıyor.Doğruluğunu sorgulamadan kabul ediyor.Gençler sadece sosyal medyada gördükleri besleniyorlar kendi çevreleriyle bir etkileşime girmiyorlar.

    Klasik yaşamda zenginler ile fakirler farklı dünyalarda yaşarlardı. Kimse kimsenin hayatından haberi olmazdı.Ama bunun gibi platformlar ile artık zengin ile fakir aynı ortamda buluştu. Ve gençler ben neden onlar gibi yaşayamıyorum , onların yaptığı tatile gidemiyorum , onların aldığı arabadan neden alamıyorum diye özenmeye başladı. Birisinin evinde bilgisayarı bile yok ama gidip zengin veledinin 30.000 liralık bilgisayar topladım videolarını izleyip özeniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 14 Haziran 2020; 8:25:13 >




  • Benim yeğen telefonu bir alıyor eline girmediği şey yok.
  • Benim yeğenler sürekli hastası zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.