Şimdi Ara

1More H1007 Kulaklık İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnceleme yazısına başlamadan önce daha önce kullandığım kulaklıklar ve kullandığım yazılımlardan bahsedeyim.

    Birkaç yıl önce USB arabirimli Steelseries Siberia 150 kullanmıştım. 40 mm çapındaki neodimyum sürücüler, terleten deri kulaklık padleri, ses kasmak için sesi biraz açınca kulaklık sesinin Discord'da karşıya gitmesi (Discord gürültü engelleme ve yankı engelleme aktifken), sanal surround açılınca seslerin çamurlaşması ile kötü bir deneyimdi. Rainbow Six Siege ve Battlefield 1 oynuyordum çoğunlukla.

    Kötü başlangıç yaptığım sanal surround deneyiminden sonra araştırmalarım sonucunda gerçek surround kulaklıkların olduğunu öğrendim. Gerçek 7.1 surround olan Asus Rog Centurion satın aldım. Her bir padin içinde 5 adet değişik çaplarda sürücü (hoparlör de diyebiliriz) bulunuyordu. Böylece oyunlarda yön tayini gibi durumlarda çok verimli olacağını düşünüyordum. Pratikte birbirine yakın sürücülerin yön tayininde etkili olmadığını, küçük sürücülerin çok kalitesiz ses verdiğini farkettim. Mikrofon ise tam bir leşti. Siberia 150 mikrofonu daha kaliteliydi. Tüm bunların yanında kulaklığın ses kartının bulunduğu ses ünitesi aşırı ısınıyor ve belirli bir süre sonra kulaklık çalışmıyordu. Servise yolladıktan sonra Asus servisi kulaklığın ses ünitesinin Firmware'ini yenilediğini söyleyip yolladılar. Kulaklığın ses ünitesinin alt kısmındaki aktif gürültü önleme düğmesini derince çizmiştim. Gelen ünitede altı gıcır gıcırdı. Yeniledikleri üniteyi neden söylemediler orası muamma. Gelen ünite de ısınıp çalışmıyordu ve yine mikrofonu leşti. Bu şekilde 8 ay kadar kullandıktan sonra satın aldığım yere geri yollayıp para iadesi aldım.

    Anakartımın ses kartı Realtek ALC 1120(yanlış hatırlamıyorsam)ses çipli, altın kaplama çıkışlı ve üstüne Creative yazılımlı idi. 3.5 mm jack arabirimli fiyat performans ürünü kulaklık olarak Hyperx Cloud 1 aldım. Değiştirilebilir kulaklık padleri, sağlam yapısı, 50 mm sürücüler, geniş frekans aralığı bu seçimimde etkili oldu. Mikrofonu ise Asus Rog Centurion ve Steelseries Siberia 150'den biraz iyiydi. İyi bir kulaklık, ses kartı ve yazılımla neler yapılabileceğine çok şaşırdım. Özellikle Creative bu işi biliyor. Sesi olabildiğince az bozarak sanal surround deneyimi yaşatıyor. Aynı kulaklığı kullanırken sistemi yeniledim. Realtek ALC 1220 ses çipli, altın kaplama çıkışlı, Nahimic 3 yazılımlı anakrtımdan da iyi verim aldım ama önceki anakartımdaki Creative yazılımı kadar değil. Son zamanlarda Nahimic 3, Realtek, Windows güncellemeleri, Discord arasında ara sında hatalar oluyordu.

    Donanımhaber'de 1More H1007 incelemesi gördükten sonra aynı gün siparişi geçtim. Yazılımındaki varsayılan HI-FI mod ile 53 mm sürücüler ile çok doğal ve kaliteli ses alıyorsunuz. Şarkı bass ağırlıklı ise kulakları titretirken, akustik kayıtlarda baterinin zili, davullar, gitar, keman, saksafon... aklınıza ne gelirse hepsi çok doğal geliyor.

    Oyunlarda( Call of Duty'de Hardcore Search&Destroy modu, Rainbow Six Siege, Battlefield 5, Pubg) rekabet için yazılımda ince ayar yapınca ses doğallıktan çıkıyor ama inanılmaz ses kasıyorsun. Oyunlarda kullandığım ayarların ekran görüntüsünü ve yazılımının linkini atarım.

    Kulaklık padleri çok büyük ve rahat, deri olduğu halde çok terletmiyorlar. Bazı insanların aldığı ürünlerde kafa band ipleri kopmuş, benim başıma gelmedi.

    Rgb ışıkları güzel, kulaklığın kasası sağlam yapıda. Aklıma gelmişken sağlamlık hissi konusunda Logitech ürünlerini hiç beğenmiyorum, langır lungur sallanıyor gibi geliyor bana (yeni çıkan Pro X hariç). Ses tekerleği sonsuz yapıda ve Windows genel sesini değiştiriyor. O tekerleğin üstünde mikrofon kapama açma tuşu var. Onun üstünde de aktif gürültü önleme için ikinci mikrofon deliği var. Mikrofon kalitesi önceki kullandığım Hyperx Cloud 1'den kötü veya farklı bu konuda kesin yargı verecek kadar emin değilim. Arkadaşlar Discord'da öyle söylediler. Özellikle aktif gürültü önleme açıkken sesimi beğenmiyorlar (şarkı söylememi bekliyorlar sanırım). Aynı odada televizyon açıkken çok işe yarıyor aktif gürültü engelleme. Yazılımında sesinizi değiştirebiliyorsunuz. Canavar sesi, kadın sesi, erkek sesi gibi seçenekler mevcut.

    Benim kasadan mı kaynaklı bilmiyorum ama USB 2.0 ile USB 3.0 girişleri arasında ses kalitesi değişiyor gibi geldi bana. Sanki USB 3.0'a bağlayınca ses daha berrak ve gecikmesiz oluyor.

    Hyperx Cloud 1 ve 1More H1007'nin benzer özelliği ses sahnesinin (sound stage de diyorlar) geniş olması. Duyduğunuz sesler doğal, aynı anda birçok sesi çorba etmeden veriyor. Bence 50 mm veya üstü çaptaki sürücülerle alakalı bir durum. Bu durumu şöyle anlatayım:
    1920x1080 çözünürlükte bir fotoğraf olsun. Aynı mesafeden bu resme 20 inch ve 24 inch monitörlerden bakınca 24 inch monitörde ayrıntıyı daha rahat seçeriz. Fotoğrafımız ses olsun, 20 inch monitör standart 40 mm sürücü çaplı kulaklık, 24 inch monitör 53 mm sürücü çaplı kulaklık olsun. 53 mm sürücü çaplı (iyi kalitede tabi ki) kulaklıkla yoğun çatışmada yan taraftaki çıtırtıyı daha rahat seçiyorsunuz. Müzik ve filmde de dinlediğiniz kaynak iyiyse bu farkı anlıyorsunuz.
    Marka takıntınız yoksa sizi mutlu edecek bir ürün.

    Driver Linki:https://1more.com/driver/download.htm
    1More H1007 Kulaklık İncelemesi



    1More H1007 Kulaklık İncelemesi1More H1007 Kulaklık İncelemesi1More H1007 Kulaklık İncelemesi1More H1007 Kulaklık İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teacher80 -- 9 Haziran 2020; 5:50:40 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.