Şimdi Ara

Google'ın Android 11'de Dışarıdan APK Yüklemeyi Kaldırma Çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam herkese, son 2 3 gündür bazı haber sitelerinde Google'ın Android 11'de dışarıdan APK yüklemeyi engelleyeceğini okudum. Anlatılanlara göre bazı geliştiriciler, dışarıdan uygulama yüklemeyi denemişler fakat başaramamışlar; akabininde Google'la yazışmışlar ve Google'ın açıklaması da bir hata sonucunda meydana gelmediği, APK yükleme işlevinin devre dışı bırakılacağı yönünde olmuş. Siz ne düşünürsünüz? Size Google'ın Apple'laşma çabası tutar mı? Ters mi Teper? (Şahsen S10+'dan arızalanınca Apple'a geçmeyi düşünüyordum tamamı ile körüklenmiş oldu) Bir de konu tartışılabilecek güzel bir konu bence, öne çıkarırsanız birlikte fikir alışverişi yaparız. Saygılarımla


    Güncelleme: Bazı Xiaomi kullanıcıları yükleyemediklerini belirttiler. Samsungn tarafında bildirilen bir sorun yok.
    2021 Aralık Güncelleme- Yüklemeye daha fazla denetim eklenmiş olsa da engelleme durumu yok. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ae468468 -- 2 Aralık 2021; 13:25:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Googlea android 11 apk diye arattım, birkaç haber buldum. APK yüklemenin zorlaşacağı yazıyor, kaldırılacağı yazmıyor. Birkaç adım fazladan işlem yapılacak yani. Önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum.
  • taha178 kullanıcısına yanıt
    Alıştıra alıştıra yapıyorlar doğal olarak. Bir anda yapılsa tepki büyük olurdu. Bi yerden sonra apk yüklemek için root atmak gerekirse şaşırmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Androidi android yapan şey bu değil mi çok saçma buldum ben

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Android'in benim için bitmesi anlamına gelir.

    Split apk installer gibi uygulamalar gerektirecektir muhtemelen.

    Bayağı da tepki alacaklarını düşünüyorum. Milyar dolarlık davalar yoldadır. Kimse Google Play'ye mecbur bırakılmayı kabul etmez.
  • Google APK yüklemeyi kaldırdığı gün androidin donmasına, takılmasına, Home tuşuna basınca 4 gün sonra gelmesine bir dk bile katlanmam apple'a geçerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Batarang-

    Google APK yüklemeyi kaldırdığı gün androidin donmasına, takılmasına, Home tuşuna basınca 4 gün sonra gelmesine bir dk bile katlanmam apple'a geçerim.
    Telefon fena degilse ama yine de home tusuna basinca yavas ana ekrana donuyorsa gelistirici seceneklerinden gecis animasyon olcegini kapatin. Daha hizli oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha178 -- 10 Haziran 2020; 0:18:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android'ün özgürlükçü anlayışına ters. Yanlıştır.
  • Yabancı kaynaklardan okuduğum kadarıyla tamemen yüklememe değil de yükleme yaparken ekstra doğrulamala gibi bir özellik gelecekmiş.Kısaca apk yüklemeyi zorlaştıracaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Batarang-

    Google APK yüklemeyi kaldırdığı gün androidin donmasına, takılmasına, Home tuşuna basınca 4 gün sonra gelmesine bir dk bile katlanmam apple'a geçerim.
    Öyle telefon kaldı mı ya 2016 model P2 yağ gibi akıyor hala.
  • Bu konuda yabancı bir sitede açıklama vardı, eskiden her türlü uygulama üzerinden apk yüklenebiliyordu, sonra bunu yapmak için ek bir seçenek geldi, ayarlardan bunu açmak gerekiyordu, en son bunu her uygulama için tek tek yapmak gerektirmeye başladılar. Şimdiki yeni zorluk ise şöyle; eskiden uygulamaya izin verdiğinizde izin verdiğiniz uygulamaya geri dönüyor ve dosyayı seçip yükleyebiliyordunuz. Artık uygulamaya geri dönmek yerine uygulamayı yeniden başlatıyor. Ama bu tek seferlik bir şey, her seferinden onay istemiyor. Yani şu anki durumdan bir farkı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüklenmeme diye bir şey yok yüklenicek ama unknown yani kaynağı bilinmeyen apk lar permission olayı kısıtlanıcak buda kullanıcının güvenliği için.. Ve storage sistemini değiştirmişler apk lar bundan sonra ayrı bir storage atılacak buda güvenlik nedeni ile..

    Bence gayet mantıklı virüs yememeniz, kişisel bilgilerinizin kredi kartı gibi bilgilerinizin korunması için bence düşünülmüş..

    İlla ben yüklerim takmam unknown diyen olursa atar rootu gene atar.. Hatta buna göre rom falan da yapar birileri...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google en büyük hatayı yapmış olur. Hem diğer firmalara da yol açmak lazım 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    google hepsinde once play storeuna baksin ustam . resmen çop bir store var googleun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre50900 -- 11 Haziran 2020; 8:37:34 >
  • emre50900 E kullanıcısına yanıt
    Aynen ios gibi her eklenen ürün sınama testlerinden geçmiyor.. İos da fazla ram tüketiyor diye bile kabul edilmeyen app ler var.. Adamlar makinelerini kasıcak boğucak şeyi storelarına koymuyor güvenlik açıklarını zaten geçdim..

    Ama android de böyle bir şey yapamaz çünkü ios da modeller belli eski modellerle deki 20 model olsun android de onlarca firmanın eski modellerle yüzlerce modelleri var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı, umarım doğrudur. Dışardan APK kurmaya gerçekten ihtiyacı olanlar Root ile zaten bir şekilde kurar.

    Ama sırf full apkyı bulabiliyorum diye uygulama satın almayan bir kitle var.

    8-9 bin vermiş telefon almış 2,99'a uygulama almıyor.

    Onlar azalmış olur.

    Uygulama çeşitliliği ve kalite artar.

    Hatta rekabet artacağından fiyatlar da düşer benim gibilerin işine gelir.
  • taha178 kullanıcısına yanıt
    Ben şahsen önemli olduğunu düşünüyorum. Samsung gibi saçma sapan firmalar destek vermek için 3. parti yazılımlar yok güvenliği tehdit ediyor diye Knox sayacına dokunursa dandik oluruz.
  • Ben bunun bir gün olacağını biliyordum. Note 9'dan iPhone 11'e geçtim. Jailbreak yaptım direk memnunum lakin Android'in o stabilitesizliği ve bu gerçekten katlanamaz. Milyar küsür cihaz android kullanıyor. Buzdolabında bile Android var artık. Hele root atınca Knox sayacı işlediğinde sağlık ve samsung pass'i kullanamam Samsung'tan resmen tiksinmeme neden oldu. Exynos mevzusunu söylememe gerek yok zaten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.