Şimdi Ara

Araç vergi oranları, 1 passat kendine 2 passat devlete, görselli

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'ye gelirken vergiler dahil 80 bin TL net fiyata sahip olan aracın fiyatına ilk önce aracın yarı fiyatı kadar ÖTV ekleniyor. Ardından 21 bin küsür TL'lik bir KDV geliyor. Trafik tescil ve ruhsat işlemler ile birlikte toplam fiyat en ucuz Polo için 143 bin TL oluyor.

    Araç vergi oranları, 1 passat kendine 2 passat devlete, görselli


    Motor hacmi büyüdükçe eklenen vergilerin oranı da artıyor. 2.0 motor seçenekli bir Passat'ı incelediğimizde daha büyük bir fark ortaya çıkıyor.


    Araç vergi oranları, 1 passat kendine 2 passat devlete, görselli


    Bu sebeple son yıllarda araç markaları Türkiye'ye özellikle 0.9, 1.0, 1.2 motor araç getiriyor. Yurt dışındaki muadillerine göre daha düşük hacimli motorların vergisi ülkemizde daha düşük.

    2000 motor bir Passat'ın Türkiye'ye vergiler dahil giriş fiyatı 180 bin TL iken %60 ÖTV ile üzerine 198 bin TL, %18 KDV ile 68 bin TL daha ekleniyor.

    Trafik tescil ve ruhsat işlemleri ile birlikte toplam fiyat 451 bin TL oluyor. 351 bin TL peşin, 100 bin TL de 60 ay vadeli, aylık 2500-2600 TL taksitli kredi çektiğinizde bu fiyata ekstradan 45 bin TL de faiz ekleniyor.

    Bu durumda toplam tutar ise 500 bin TL'yi geçiyor. Yüksek motor seçenekli araçlarda 180 bin TL'lik bir araç için neredeyse 3 katı bir ödeme söz konusu oluyor.


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Bu ülkenin gelir kaynağı vergiler, bunun öyle kısa vadede değişmesi de pek mümkün gözükmüyor daha doğrusu değişmesi için gereken şartların oluşması bile çok uzun yıllar alır. Ayrıca tüm olumsuz şartlara rağmen ülke olarak ciddi bir tüketime sahibiz fakat üretim konusunda aynı seviyede değiliz...

    Benim anlamadığım, dünya otomotiv devlerinin çoğunun üretimini yapacak kapasiteye sahibiz lakin yerli üretim konusunda sıkıntılıyız. Uluslararası düzeyde firmalarımız az, bu ülkeye parayı çekecek çokça firmamız yok, bu tarz firmaların doğmasını sağlayacak şartlarımız sıkıntılı vs vs böyle zincirleme sebeplerin sonucunda tek ve büyük gelir kalemi vergiler kalıyor :)

    Diğer yandan ülke siyaseti içler acısı, ne vizyon var ne bu ülkeye seviye atlatacak bakış açısı...Sabahtan akşama Osmanlı tarihi, Atatürk, sen bunu dedin ben bunu yaptım kavgası yapılıyor. :) Yıllar önce yaşamış atalarımızdan daha günümüze gelemedik, o sebeple şikayet ettiğimiz mevzuların tartışılmasına daha çok var.




  • 2017'de idi sanırım, Honda Civic alanlar bir Honda Civic kendilerine alıp bir Honda Civic de devlete aldılar.

    ama, tüm Civic'lerde kronik majör sorun çıktığında devlet vatandaşın hakkını gözetmedi. onca kişi firmayı mahkemeye verdi, gene sonuç alınamadı.

    Honda firması getirdi tüm sorunlu Civic'leri Türk halkına kaktırdı. çünkü "baba" yok ortalıkta. babaya parayı veriyosun ama senin hakkını savunmaya gelince baba otalıkta yok.

    baba anca para alıyo. peki ya babanın yapması gereken görevi? ben bu parayı neden veriyorum baba'ya?

    yeri geldiğinde baba şöyle ahkam kesmesini biliyo: "BU TOPRAKLARIN HAKİMİ BENİM, KİMSE BANA VERGİ VERMEDEN İŞ YAPAMAZ" ey babacığım, madem hakimi sensin, bak elin firması geldi senin topraklarında senin vergi mükellefi insanını toptan mağdur etti. hadi hesap sorsana? nerdesin? konuşurken kürkrüyodun? hadi icraat yap! git Honda firmasına hesap sor, Honda firmasına şunu söyle: "BURASI BENİM TOPLRAKLARIM, BU İNSANLAR YÖNETİM GÖREVİNİ BANA VERGİLER, BEN VARKEN KİMSE BU İNSANLARA BOYLE BOZUK ÜRÜN KAKTIRAMAZ" hadi bunu söyle. söylemiyosun. ortalıkta yoksun. insanların mağdur, insanların senin yüzünü sadece para koparacağın zaman görebiliyolar, onun dışında yüzünü gören yok baba.

    baba çıplak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 8 Haziran 2020; 12:39:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • akepe sevdalısı bir toptancımız var. Kendisinde Audi A6 3.0 quatro var 2005 model civarı bişey heralde. Dedim zamanında alabilmişsin 3.0 quatro'yu şimdi alabilir misin? diye. Öyle kaldı nasıl alayım milyonu geçmiş fiyatlar dedi. İşte bunlar hep sizin sözde istikrarınızın ve başkanlığınızın sonuçları dedim. Biraz daldı düşünmeye.
  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Allah Allah, düşünebiliyor olması güzel hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OssuranFil O kullanıcısına yanıt
    Düşünmeye başlayanlar var. Düşenemeyen kısımla ne zaman uyanır, uyanır mı bilmem.
  • Vergi ödemek için çalışıyoruz zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araç vergi oranları, 1 passat kendine 2 passat devlete, görselli
  • bizim ülkemiz zaten vergilerle ayakta duruyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.