Şimdi Ara

Yatirimlik ev aldim. Mantikli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    Hiç aklimda yokken dün 1+1(70m2) ev aldim. Sizce mantikli hareket etmis miyim? Emlak isinden cok anlamiyorum ama.basit dusununce mantıklı geldi. Siz daha tecrubelisinizdir sizin yorumlariniz da onemli. Ne dusunuyorsunuz?

    Ev Bedeli: 225.000 ₺ (istanbul/esenyurt)
    Kira ucreti: 1000 ₺ (düzenli kiraci mevcut icinde)

    Pesinat 25.000
    60 ay vade 200.000 kredi. Geri odemesi 5 yilin sonunda 248bin TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yok mi yorum yapabilecek olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı. Evin değeri seneye 250 bin olur zaten.
  • Esenyurt mu:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whitewolf101

    Esenyurt mu:)
    Evet
  • * Yatırımlık olarak İstanbul Tuzla Aydınlı bölgesi Evorya , Dumanka siteleri vs. ayrıca Başakşehir bölgesinden sitelerden 1+1 ev bakıyor. Tuzla da evler 250 den başlıyor, Başakşehirde 200 den başlıyor.

    Bölgeler hakkında bilgisi olan var mı ? Sizin tavsiyeniz ne olurdu ?
  • İyi de evin yaşı kaç? Herkes nedense alış fiyatı ile kira getirisi kıyaslaması yapıyor ama ileride evi satmak istediğinde eğer ki ev çok yaşlı duruma gelirse edeceği zararı düşünmüyor. Yatırım için en mantıklı seçim bana göre 10 yaşından genç hatta mümkünse sıfır ev alıp kiraya vermek isterse kira carpani (amorti süresi) eski bir eve göre daha yüksek olsun. Dediğim gibi siz ev alacak olsanız aynı mahallede biri 5 yaşında diğeri 15 yaşında olan hangi daireyi tercih edersiniz ve aradaki fiyat farkını da göz önünde bulundurun. 😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Funnerman33

    İyi de evin yaşı kaç? Herkes nedense alış fiyatı ile kira getirisi kıyaslaması yapıyor ama ileride evi satmak istediğinde eğer ki ev çok yaşlı duruma gelirse edeceği zararı düşünmüyor. Yatırım için en mantıklı seçim bana göre 10 yaşından genç hatta mümkünse sıfır ev alıp kiraya vermek isterse kira carpani (amorti süresi) eski bir eve göre daha yüksek olsun. Dediğim gibi siz ev alacak olsanız aynı mahallede biri 5 yaşında diğeri 15 yaşında olan hangi daireyi tercih edersiniz ve aradaki fiyat farkını da göz önünde bulundurun. 😉
    iyi de eski ev 300 bin olursa o zamana kadar yeni ev 450 bandında olur. İstanbul'u bilemiyorum ama Ankara'da oturmuş semtler var. Zaten yeni bina genel olarak mahallede %1 bile olmadığı için oranın fiyatıyla eski evler arasında uçurum oluyor. Özetle alınanın iyisi kötüsü olmaz bu enflasyonda.




  • Esenyurtta hangi mahalle

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böck kullanıcısına yanıt
    Nerden aldınız hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kiracı ile uğraşılmaz. Evden bir çıkıyorlar 1 sene aldığın kirayı eve masraf yapıyorsun, ödediğin gelir verileri de işin tuzu biberi oluyor. Hiç mantıklı bulmuyorum.

    Yatırım yapacaksanız ve gayrimenkule yatırım yapacaksanız ilk önceliğiniz arsa olsun. Sonra işyeri/dükkan düşünülebilir.
  • Bence mantıksızdır ama para biriktiremiyorsanız veya borsa/altın/dolar yatırımından anlamıyorsanız mantıklıdır. Hayırlı olsun. Basit hesapla 1 yılda 60 bin lira kredi ödeyeceeksiniz. 12 bin kira getirisini düşünce 48 bin liralık bir yatırım yapacaksınız. 48 bin lira ile döviz/borsa/altın yatırımı yaparak 60bin lira civarı şanslıysanız 70 bin lira civarı gelir elde ederdiniz. Ayrıca kiracıyla uğraşma derdi, evin eskimesi derdi olmazdı vs vs.

    225 ayda amorti ediyor. Bu biraz iyi gibi. O lokasyonda çok fazla ev var artık. Bu bir dezavantaj.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzutku -- 18 Ağustos 2020; 3:8:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.