Şimdi Ara

RTX 3080 Founders Edition görüntülendi: Sıradışı tasarım yolda!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
3.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • GPU devinin Ampere GPU’sunu taşıyacak RTX 3000 serisi kartları son zamanlarda yüksek CUDA çekrideği sayısıyla donanım dünyasının gündemini meşgul etmeyi başarmıştı.



    Sıradışı referans kart



    Son gelen haberlerde yeni kartlara yer verildi. Nvidia görünüşe göre Turing modellerinde gittiği tasarım değişikliğini sürdürecek. Zira yeni kartlar şu ana kadar alışılagelinmiş tasarımın bir hayli dışında.



    RTX 3080 Founders Edition



    İlk bakışta tek fanın göze çarptığı RTX 3080 Founders Edition’da parlak gümüş rengi çerçevelere yer verilmiş. Sık tercih edilen alüminyum yaprak diziliminin aksine kavisli yapıda yaprakların kullanıldığı soğutucu bloğunun IO paneline yakın tarafında gizli bir adet daha fan konumlandırılmış. Yine farklı bir tasarım, fanlar birbirinin zıttı yönde döneceğe benziyor.



     



    Dahası kartın PCB'si de farklı yapıda. GTX 295'te gördüğümüz fan için boşluk bırakılan PCB ile benzer stratejiye gidilen RTX 3080 Founders Edition'da PCB fanın GPU'ya yakın konumlandırılması adına çentikli formda.





     



    Eğer görsellerdeki gibi bir tasarıma gidilirse özellikle de farklı yaprak yapısının Nvidia’nın Founders Edition kartının maliyetinin arttıracağı tahmin ediliyor. Ayrıca bu yapı termal performans açısından da optimal değil.



    Ayrıca Bkz.Intel'den tavsiye: Odağımızı benchmarklardan teknolojinin faydalarına kaydırmalıyız



    Bu durumda özelleştirilmiş tasarım kartlarda şu ana kadar gördüğümüz daha düşük maliyetli ve efektif soğutma sağlayan soğutucu bloğu tercih edilmeye devam edileceğe benziyor.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    RTX 3080 Founders Edition görüntülendi: Sıradışı tasarım yolda!
    RTX 3080 Founders Edition görüntülendi: Sıradışı tasarım yolda!
    RTX 3080 Founders Edition görüntülendi: Sıradışı tasarım yolda!


     



     



    Kaynak:https://www.techpowerup.com/268139/nvidia-geforce-rtx-3080-pictured







  • 2016 kasım ayında Gtx 1070 aldım. Çoğu oyunda hala FHD ultra high arasında 60 fps'yi çok rahat alıyorum. 2060 için 2 yıl çöp demek biraz abartı olmamış mı? 4 yıl önceki kart bile hala iş görüyorsa - ki 4k vs muhabbetine hiç girmiyorum "tamamen gereksiz bir dayatma" çabası. 5-6 senedir sürekli 4k deniyor ama 4k 60 verebilen kart adam akıllı göremedik.
  • GTA V açar mı ?

  • 2000 serisi yeni çıkmadı mı ya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haberi geç yayınladınız. 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Erken değil mi biraz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cem300 kullanıcısına yanıt
    GTA V önemli değil fakat kafa topu nu gerçekçi bir şekilde oynatabilir gibi gözüküyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem300

    GTA V açar mı ?
    Metin 2 bile açar!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rtx açık crysis ultra 4 k da kaç fps verir
  • hömmgüzel kullanıcısına yanıt
    2000 serisi deneysel seriydi, asil olay 3000'de olur muhtemelen, amd'nin onunu ciddi derecede kesmek istiyorlar belli ki. amd'nin 5000 serisi ciddi satis rakamlari elde etmese bu haberler sizmaya baslamazdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ti olanı 2000 dolar demedi demeyin
  • Eğer gerçekse tasarım özürlü gibi olacak referans kart

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PC sistemlerde 4k 60fps ultra rtx bu kartla oynatmaz ise PC severlere geçmiş olsun bir başka bahara yeni kartlarla buluşmanız dileğiyle.

  • Bu arabanın bagajına takılan hoparlör değil mi bu ya?

  • gta 5 açar mı

  • joven kullanıcısına yanıt
    Bu oynatmazsa da hiç bir şey oynatmaz artık yani :D Konsollar zaten güçsüz. Daha yeni Rtx 2060 gücüne eşit olduğu açıklanan Ps5 mi oynatacak?

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    PC sistemlerde 2060 bir kartla 4k 60 fps oyun oynamak pek olası değil iş konsola gelince bu tabikide mümkün sebep ortada başta optimizasyon ve konsolların donanım karmaşası yaşatmaması herşey bir uyum içerisinde olunca arkasındanda yeterli bir itici güç ve ortaya çıkan oyunlar Xbox x bunun canlı kanıtıdır,bakın PC sistemlerde rtx bir türlü standartlaşamadı bunun sebebi PC sistemlerin bütünlük karmaşası uyum ve optimizasyon sorunları yeni konsollarda rtx destekli 4k 60fps oyunlar çok rahat oynatacak rtx artık oyunlarda standartlaşacak oyun konsolları oyunların sıçrama tahtasıdır geçmişe bakınca oyunlar konsollarla gelişim katetmiştir.

    Edit:İmla hatası düzelmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 7 Haziran 2020; 14:32:22 >
  • Çift taraflı fan tasarımı mantıklı duruyor.Güzel olmuş.
  • joven kullanıcısına yanıt
    Oyunların konsollarla geliştiğine katılıyorum ama konsoldaki yazılımın güç optimizasyonuna katılmıyorum. Ps3'e kadar dediğiniz gibi farklı mimari ile gidip aynı donanıma daha güçlü sonuçlar verebildiler ama son zamanlarda mimari farkı kalmadı. O yüzden çoğunlukla son nesil konsollarda da aslında 720p lerde 30fpslerde oyunlar oynandı. Hatta 30fps lerin altına indiği oldu. 1080p numarasını yapabilmek için dinamik çözünürlük gibi resmen dolandırıcılık taktiğine gidildi. Çoğunlukta bunu yedi. Menü ekranında 1080p, oyuna girince 720p. Çok kalabalık sahneler olursa 720 + 20fps ler. Yani rezalet bir durum oldu.

    Çoğunlukla AAA firmaları büyük yatırımların karşılığını alabilmek adına yeni yatırımlarını yeni konsolların çıkmasına bekletiyor, sadece pc nin açabileceği bir yatırım yapmak istemiyorlar. Ps3'e kadar konsollar oyun piyasasının gelişmesinde öncülük yaparken artık oyun piyasasının sırtında kambur hale geldi güçsüzlüğü ile. Maalesef bu yeni çıkacak konsollarında doğru düzgün 4K verebileceğini hiç zannetmiyorum rtx 2060 gücü ile. Muhtemelen en fazla 3 seneye proları çıkar yine ve işte asıl 4K deneyimi diye onu pazarlarlar. Aksi taktirde sürekli gelişen pc dünyasına 7 sene boyunca aynı donanım ile ayak uydurmak pek mümkün değil. Keşke baştan işi sıkı tutup en azından rtx 2080 ayarı falan çıkartabilselerdi. Çünkü yeni çıkmak üzere olan rtx 3060 ların bile rtx 2080 gücünde olacağı söyleniyor. 3-4 sene sonra giriş seviyesi 2. el kart bile konsoldan güçlü olur bu şekilde.




  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Horizon zero dawn bir açık dünya oyunu ps4 gibi zayıf bir donanımda gayet akıcı bir oyum deneyimi verebiliyor görsel kalitesi olarak witcher 3 göre bir hayli üstün
    doom yeni oyunu eternal normal şartlarda çok daha yüksek sistemler gerektiriyormuş oyunun yapımcısı geliştirdikleri bir teknikle bunu mümkün kılmışlar yoksa doom
    eternal bu haliyle değil konsollar en üst düzey PC sistemlerle bile oynatma ihtimali yokmuş yazılımın gücü bunu mümkün kılmış herşey oyun yapımcılarının ellerinde istedikleri takdirde birçok şeyi mümkün kılabiliyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem300

    GTA V açar mı ?
    gta 4 ile üst üste koyup açar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.