Şimdi Ara

Dünyada Yaşanan Tüm Bu Olaylar Bir Tek Şeyi İşaret Ediyor; RESETLENME!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2. Dünya Savaşı'ndan sonra insanoğlu tam bir aydınlanma sürecine girdi malumunuz! Teknoloji bir anda şahlandı, sanayi coştu, uzay bilimi kanatlandı, genetik bilim uçtu..! Tüm bunlar elbette kapitalizmin çarklarının en büyük dişlileriydi.

    Ancak bu çarkların dönmesi için enerji ve insana ihtiyaç vardı. Kapitalizm enerjiyi ama teknoloji ama doğayı katlederek veyahut bir yerlere "Barış" getirerek elde etti hep! Peki insanı? İnsanlar kısmı öyle kolay olmadı işte. Yavaş ama emin adımlarla oldu o. Önce tiyatro, sonra radyo, sonra TV ve sinema, sonra da internet ile insanlara sürekli kapitalist sistemin gerekliliği, liberalizmi, fırsatçılığı, bireyselciliği ve sürekli tüketimi empoze edildi..

    Ama bir şeyi engelleyemediler.. Dünya nüfusunun artmasını ve dünya kaynaklarının buna artık cevap verememesini.. Sonra birden 2000'li yıllardan sonra bir fikir ufak ufak yerleştirilmeye başlandı yine kafalara. Dünya nüfusunun yarısını yok et, insanları köle gibi kullan ve bunu onlara özgür olduklarına ikna ederek yap! Özgür köleler olmamız meselesi gayet başarıya ulaştı ve fakat dünyanın yarısının yok edilmesine nasıl ikna olunacaktı? Cevap sinema ve yayın organları! Avengers, İnferno, Purge gibi filmler ile insanların buna mantıklı bakması istendi. Ve bu pandemi de bunlardan biri kim ne derse desin!!

    Kapitalizmin en büyük amaçlarından biri de elde edilen güç ve serveti korumak! Bunun için gerekli tüm ahlâksız oyunlar, en acımasız katliamlar, sınıf ayrımları elzemdi. Kafasını azıcık kaldıranın üstüne sistemin büyük yumruğu balyoz gibi indi! Bu balyoz genelde de kolluk kuvvetleri oldu! Sistemi yönetenler ne kadar acımasız ise kuvvetleri de o kadar acımasız ve sorgusuz biatçı olmalıydı ve büyük oranda oldu da!

    Şimdi!? Sistem değişiyor beyler bayanlar! Kapitalizmin artık insana ve dünyaya hitap etmediği ve felakete doğru koşar adım ilerlediği açık!! Ancak hiçbir sistem öyle sancısız sorunsuz değişmemiştir! Bu da öyle olmayacak! Tüm bu ABD'de yaşananlar bunların ilk adımları! Şuanda Meksika'ya da sıçramış durumda! Bilin bakalım neden? Meksika polisinin maske takmadığı için bir vatandaşı öldürmesinden.. Nasıl da benzer değil mi? Ülkemize sıçramayacağının hiçbir garantisi yok!!!

    Peki ne olacak? Tüm bu olaylar bitince sistem nasıl evrilecek? Resetlenip yeniden nasıl bir sistem kurulacak? Ne kadar distopik derseniz deyin! Ama benim için cevap "Equilibrium" filminin senaryosunda gizli! İzleyin ve geleceğinizi görün!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 6 Haziran 2020; 15:16:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güzel bir yazı, film örnekleri de hoşuma gitti. Sen yazdıysan eline sağlık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Tamamı benim düşüncelerim ve gözlemlerim.. Dan Brown'un Cehennem (Inferno) kitabını içinde İstanbul geçtiği için merak edip almıştım. Ana tema dikkatimi çekmişti.. Sonra bir baktım her iki senede bir ama iyi ama kötü bu tarz ya bir film, ya bir makale, ya bir kitaba denk geliyorum. Bir kişi bile okursa benim için faydaydı.. Teşekkür ederim hocam!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğin filmden alacağımız mesajı black mirrordan da almış olur muyuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açıkçası izlemedim ama subliminal içerikli tonlarca film vardır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Analizcizeuss kullanıcısına yanıt
    Evet şu çipli dönem!! Kesin sonuçlardan biri emin olun. Mesela buna benzer bir film vardı "In Time" diye.. İnsanlar kollarında yaşam sürelerini gösteren bir dijital saatle yaşıyorlardı. Süresi biten ölüyordu. İnsanlar süre satın alıyorlar veya zorla başkasının süresini alıp ölümüne sebep oluyorlardı... Kim bilir gelecekte bu genetik bilim sayesinde bunlar mümkün olamaz mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 6 Haziran 2020; 23:42:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapitalizm yerine ne gelir sizce gelirse? Ve ben sağlam bir distopya ile karşılaşacağımıza inanıyorum. Nasıl eski zamanlarda insanlar karşılaştıysa bize de olacak.
  • Kapitalizm yokken de dünya gayet acımasızdı.

    Bunun sistemlerle alakası yok.

    Kapitalizm hiçbir dönemde olmadığı kadar çok kişiye katlanılabilir hayat sağlıyor.Öteki sistemlerin durumu daha da kötü.Kapitalizm leş ama kötünün iyisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 6 Haziran 2020; 23:44:28 >
  • meola147of kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi bana kalırsa bunun da cevabı Equilibrium filminin senaryosunda gizli! Mutlaka tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıda da bahsettiğim gibi. Tüm sistemlerin mutlaka bir açığı oluyor. Çünkü insanoğlu değişken duygu ve düşüncelere sahip. Bir taraf için iyi olan diğer taraf için kötü olabiliyor. Birine göre kârlı olan diğerinin hayatını mahvedebiliyor.. O yüzden yazının sonundaki filmi önerdim zaten..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ComingWind kullanıcısına yanıt
    Anladım eyvallah da sjv gibi popülizm gibi akımlar varken distopya kurgusu mantıklı değil.

    Bugüne kadar hiç olmadığı kadar sayıda insan bollukta yaşıyor.Tabiki fakir daha fazla ama önceden daha da fazlaydı.Ya da diğer sistemlerde daha fazla.İnsanlar şimdilerde internet aracığılı ile başka insanlar nasıl yaşıyor çok kolay öğreniyor.Bu rekabeti kızıştırıyor.Daha fazla güçlü insan refaha ulaşmak için savaşıyor(gelişmiş ülkelere göç ediyor)gelişmiş ülkeler daha da gelişiyor.Ötekiler daha da zayıflıyor.

    Kapitalist sistemin çöküşü imkansıza yakın.Durmadan şikayetçi olanları bastıracak kadar şikayetçi olmayan kitleler var.Abddeki olaylar diyorsunuz da olaylara katılmayıyp protestolara karşı olan kitle daha fazla.Toplumsal bir değişime sebep olacak büyüklükte değil bu söylediğiniz olaylar.

    Distopik bir sisteme geçmek için büyük dünya savaşları ve o savaşın kazananın nazi veya soyvetler gibi bir güç olması gerekiyor.Bir de alegorik anlatımlarda insanların kaçırdığı bir nokta var.Alegori bir modellemedir ve insan yorumudur.Herkesin bir yorumu var ama hiçbiri tam doğru değil.Zamamnıda firavunun kölesi olan insanlar büyük bir distopyada yaşıyordu.Onlar için dünya karanlıktı ama bugün karanlık olmayan dünyalar var.Demek ki dünya kişinin gördüğünden çok daha büyük ve rekabetçi.Ne kötülük ne iyilik sonsuz hakim güç değil.Hre millet tem fertleri ile mücadeleye devam ediyor.

    Bir Moğol Kabilesi zamamında bolluk bereket içinde yaşıordu.Ama Cengiz Han ele geçirdiği her yere zulüm ediyordu.Şuan da da moğollar bitik durumda.Abd Avrupa onlar yakıp yıkıp zulmediyor ama kendilerinin karnı doyuyor.Gerçek distopya senin doğduğun coğrafyadır.Tüm dünyayı aynı anda distopya yapamazsın asla.Her zaman medeni biçimde mutlu mesut yaşayan güç odaları olacaktır.

    Batı medeniyetinin zenginliğine refahına ulaşamayan toplumlar.Böyle uzaktan komplo teorileri sistem eleştirileri ile kendilerini meşgul ediyor.Avrupa Abd yıkılsa diye umut ediyor.Zenginliğin değişimini korkarım şuan ki nesiller göremeyecek.

    Zenginlik neredeyse sen oraya gitmelisin.Hayat bir yarış ödül de var ceza da.Etiyopyada doğan bir adam hayatını kurtaramaz yaşamak için mücadele eder.Kimi zaman aç kimi zaman toktur.Çoğu zaman suya bile ulaşamaz.İŞte bu adam yeryüzünde cehenmemi yaşıyor.

    Öbür yandan İspanyada tek derdi.Zengin partide zengin elbise giyememek olan biri.Şimdi bu adamın hayatı distopya mı?Çıkıp çok rahat bir şekilde hükümeti eleştirebiliyorken hemde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 7 Haziran 2020; 0:13:23 >




  • Oyun kurucular senaryoyu yazıp uyguluyor bize seyretmek düşüyor.
    Kafası çalışan birileri olan biteni dile getirince adı komplocuya veya şizofrene çıkıyor.

    Bill Gates: "7 milyar insanın "normale dönmeden" önce koronavirüsle enfekte olması gerekiyor."
  • Boş hayaller beyler
    Abd de şu evet %50 sokaklar da eylemde ama
    Birde başkan trump ın evde zor tuttuğu %50 kesim var
    İşin sonu Faso fiso yapma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohoo o sistemler bir iki eylemle çökseydi şimdiye anarko-transkomünizmi deniyorduk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haydarali34 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam! Ben şahsen kendim komplo teorileri ile zaman zaman dalga geçen biriyim.. Ama bu resmen göstere göstere geliyor.. Ve toplum buna hazırlatılmaya çalışılıyor. Şuan sokakta kimi çevirip sorsanız dünya artık insanlığa yetmiyor der.. Çünkü bilinçaltımız doldurulmuş çoktan!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • White Death kullanıcısına yanıt
    Hocam bir iki eylem ile çökmeyecek ama teknoloji ilerledikçe bildiğimiz genel geçer kurallar yerini yeni kurallara bırakacak. Mesela aile kavramı, aşk kavramı, nefret kavramı, mücadele ve hırs... İnsanı insan yapan bazı duygu ve düşüncelerin atıyorum bir ilaç ile yok edildiğini düşünün.. Nasıl olurdu? Daha kolay yönetilirdi dünya değil mi? Gel dersin gelen, git dersin giden bir insanoğlu düşün! Sorgulamaktan eleştirmekten çok uzak!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin yüzünüzden ünlüleri tanrı gibi görmeye devam edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyaya ve ülkemize bu nüfus çok fazla.Gıda ve su ihtiyacı insanlara artık yetmiyor.Şuan muadil ürünlerle (yapay bal, glikoz şurubu gibi) insanların ihtiyacı karşılanıyor ama bi yerden sonra bu da yetmeyecek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.