Şimdi Ara

PSU patladı sanırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2 ay olmamıştır internetten PC toplamıştım. Şu ana kadar bir sorun yoktu fakat az önce PC oyun download etme için açıkken kasanın oradan pat diye bir ses geldi ve kasanın komple elektrik gitti. Duman veya koku yok. Kasa akım koruyuculu prize bağlı ve aynı prize bağlı monitör konsol vs çalışıyor. Anladığım kadarı ile PSU gümledi.

    Kasa markası frisby venom fc-9270g, içinde kendine ait 650w PSU vardı.

    Bu gibi durumlarda kontrol etmemi önereceğiniz birşey var mı? Yoksa tek çare yeni PSU almak mı?

    Garantiye de göndermek istemiyorum bir PSU için koca pcyi kargoculara emanet etmek içimden gelmiyor. Açıkçası tamirini de istemiyorum, adamakıllı birşey alayım. Umarım almam gereken tek şey psu olur.

    Ryzen 5 3600, Gigabyte B450M S2H Anakart, RX 5700 XT, 16 gb ram sistemimin özellikleri. Buna kaç w PSU alsam yeterli olur bir de önerebileceğiniz güvenilir marka model var mı?







  • Geçmiş olsun. 5700 ekran kartına 550 650 watt yeterli diyenler var. Onlar iyi okusunlar bu mesajı.
    En az 850 watt al bence. Seasonic,fsp,corsair,highpower gibi marklar daha çok meşhur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 6 Haziran 2020; 1:24:36 >
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Umarım anakart, işlemci falan sağlamdır. Koku, duman olmadığından sağlam diye ümit ediyorum. Alırsam en az 750 w alırım, highpowerın 600 TL civarında modelleri varmış şimdi baktım
  • Sisyphus kullanıcısına yanıt
    Kesenin ağzını biraz aç bence. Kaliteli bişey al o sisteme.
  • şu canım sistemleri frisby gibi dandik psu lara güvenmeyim hocam.

    yeni psu alıp montajını yap inşallah sadece kendi gitmiştir.
  • PSU arızasının güç ile alakası yok. 650 watt bile çok çok rahat yeter , 650 watt demek 12 voltta 55 amper akım demek. Elektronikten anlamayanlar bi zahmet güç hesabı yapmasın.

    Dandik PSU kullanırsanız , 256mb ekran kartında bile bozulma ihtimali var. N11de 70 liraya bile PSU var. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.

    Uzun lafın kısası , güçten ziyade , markalı bişey alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24

    PSU arızasının güç ile alakası yok. 650 watt bile çok çok rahat yeter , 650 watt demek 12 voltta 55 amper akım demek. Elektronikten anlamayanlar bi zahmet güç hesabı yapmasın.

    Dandik PSU kullanırsanız , 256mb ekran kartında bile bozulma ihtimali var. N11de 70 liraya bile PSU var. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.

    Uzun lafın kısası , güçten ziyade , markalı bişey alın.
    Herhalde laf bana geldi. 650 yeterli diyenler o kaliteli markayı söylemeden geciştiriyorlar. Top taça atılıyor. Sizin kaliteli markanız nedir mesela. Her 650 watt psu 55 amper verir mi mesela 12 volttan. Eksik bilgi veriyorsunuz. 5 volt 3 volt hepsi 650 watta dahil. Raili var tek kanalı var.
    Eksik bilgi verince bir işe yaramıyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 6 Haziran 2020; 2:38:10 >
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Kendim elektronik konusunda uzmanlık yaptım , beni elektrik bölümünde sıkça görebilirsiniz. Marka vermedim çünkü bilmiyorum hangisi iyidir hangisi kötüdür. 650 watt gerçek ise 12 voltta 55 amper vermesi gerekir.
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Sistem yük altındayken psu bozulsa hak vereceğim size ancak sistem boşta iken çekilen güç taş çatlasa 100 watt civarındadır. Bunu sağlayamayacak güç kaynağı yok piyasada.

    Sorun güç kaynağının yetmemesi değil. Kaliteli bir güç kaynağı sistemi besleyemediğinde "overcharge protection" özelliği devreye girer ve gücü keser. Sistemin aniden kapanmasıyla sonuçlanan bu durumda hiçbir sistem parçası zarar görmez.

    Sorun kalitesiz güç kaynağı kullanılmasından kaynaklıyor. Sizin de yazdığınız gibi fsp, corsair, seasonic, highpower gibi markalar kaliteli psu üretir. Psu satın alırken kalitelisini almak gerek. 20 yıldır söylenen bir şeydir bu. Kasa içinde gelen psular çoğu zaman ya üzerinde yazan değeri veremez yada koruma ve verimlilik özellikleri zayıftır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.