Şimdi Ara

Türk.net zammını şikayet edelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar oturup hesapladım ve türknet in yaptığı zam ve ayrıca gizli zammı haksız bularak BTK ya şikayet ettim.

    bu haksızlığı aynı şekilde şikayet etmek isteyenler olursa şikayet metnini paylaşıyorum.
    şikayet metnini size gelen sms görüntüsünü ve fatura örneğinizi eklemeyi unutmayın.



    türknet firmasından 4 yıla yakın süredir hizmet almaktayım. firma özgür internet kampanyası adı altında bir kampanya yaparak, hattımızın desteklediği en üst seviye kadar internet bağlantı hızı ve 1000 dakika her yöne telefon hattını taahütsüz bir şekilde 75,99 tlden sunmaktadır. türknetin yolladığı faturada 65,99 tl internet ücreti, 10 tl ise 1000 dakika her yöne telefon hattı kullanım ücreti olarak yazmaktadır.

    firma 05.06.2020 tarihinde sms ile bilgilendirerek 01.07.2020 de tarifeye zam yapacağını ve yalın internet hizmeti vermeye başladığını bildirdi. sms te yeni aylık ücretin 88 tl olduğu, 1000 dakika her yöne telefon hattı kullanmak istemeyenlere 3 tl indirim yapılarak, hizmetin 85 tl olarak fatura edeceğini söylemektedir.

    yolladığı faturada 10 tl 1000 dakika her yöne telefon hattı ücreti yazarken, 1000 dakika her yöne telefon hattı kullanımından vazgeçenlere 3 tl indirim yapacağını bildirmek ticaret ahlakına aykırı bir davranıştır. şu haliyle hesaplandığında %16 zam yapılmaktadır. fakat yalın internet adı altında %29 oranında gizli bir zam yapılmaktadır.

    ülkemizde enflasyon %11 civarı iken %16 civarı zam yapılmasını doğru bulmuyorum, yalın internet adı altında %29 a çıkan gizli zam oranını ise fırsatçılık olarak adlandırıyorum.

    Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumunun bu duruma bir dur demesi gerektiğine inanıyorum. yapılacak zammın enflasyon oranını geçmemesini ve 1000 dakika her yöne telefon hattını kapatıp yalın internet kullanmak isteyenlere fatura yazdığı gibi 10 tl indirim yapılması için firmaya gerekli yaptırımın yapılmasını rica ediyorum.







  • Peki diğer firmaları nereye şikayet edeceğiz.Mesela Türktelekom 160 tl 100mbit hız?
  • Tamamda istersen çek git başka firmaya seni zorla tutan yok ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakışıklı kardeşim bundan bence bi cacık çıkmaz neden dersen
    1 internet kullanim artması indirmelerin artmasını gerekçe gösterirler
    2 tutar arttıkça gelecek olan vergi geliride var
    Bence Sonuç birşey çıkmaz
    KESİN VE ETKİLİ ÇÖZÜM
    * KAPATMADAN ÖNCE DİĞER İNTERNET SERVİS SAĞLAYICIYA GEÇMEK TALEBİNDE BULUNMAK VE PORT SORUNU YOKSA TTNET DIŞINDA BİR YERE GEÇMEK
    ** YADA TTNETTE HIZDAN FERAGAT EDİP DAHA UYGUN PAKEDE GEÇMEK

    ### BUNLARA EN BÜYÜK CEZA GEÇİS YAPIP ELLERİNİ SICAK SUDAN SOĞUK SUYA SOKMADAN KARDAN KARA KOŞMALARININ ONUNE GEÇMEK BAŞKA ÇÖZÜM YOK.
    ADAM 24 AY SÖZLESME YAPIP 64 LİRAYA VDS 35 ÜSTÜ HIZ ALIRKEN VE İLK 6 AY İNDİRİMLİYKEN BİZE YAPİLAN KELEĞİ YANLARİNA BİRAKMAMAK LAZIM

    ŞİKAYETİMİDE SENİN DEDİĞİN GİBİ YAPİCAĞIMIDA BİLMENİ İSTERİM.
    1 YİL DOLMADAN ZAM MANYAĞI OLDUK

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TTNET 50 mbps VDSL 99 liraya kullanıyorum ve daha 21 ay taahhütüm var o zamana Türknet 2 zam daha yer, bir arıza durumunda gece arasam sabah ekip kapımda. Ne esprisi kaldı bu Turknetin şimdi?
    Yıllarca iyi yedirdiler millete bu zamları döviz kuru,port tahsisi masrafı, transmisyon masrafı, IP bloğu masrafı, iç giderler, yeni yatırımlar bilmemne sanarsın kendi fiber altyapılarını hergün 100 yeni mahalleye ulaştırıyolar TT'yi Superonline'ı falan devirmek üzereler. Sanki diğer firmaların benzer masrafları yok hala 50-60 liraya ADSL veren var en azından düşük hızların fiyatları ayrılmalı artık. Ben 8-16 mbps falan ADSL kullansam 35 mbit VDSL adamla aynı parayı vermek bana koyar 1 dk durmam bu firmada. En azından sesli, kanlı/canlı müşteri hizmetleri getirmezlerse bu zam sonun başlangıcı olucak Turknet için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 5 Haziran 2020; 18:18:55 >




  • TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Altyapı kime aitse ondan alıcaksın interneti ki karşında adam bulasın, Türknet kesinlikle Tt ekiplerine kimseye iş yaptıramıyorlar.
  • Merhaba, her ne kadar istemesek ve şu süreçte elimizden geldiğince ertelesek de, yatırımlarımızın maliyetini etkileyen döviz kurları ve enflasyon bizi de etkiledi. 1 yıl önce yapılan zamda paket ücretimiz 75.99 TL olarak güncellenmişti.
  • Sadece bu adamlar zam yapsa haklısında herşey almış başını gidiyor.
  • Pttcell Kasım ve Şubat aylarında eşi benzeri olmamış bir şekilde iki ay arayla 2 kere fahiş zam yaptı ve haliyle Pttcell konusundaki arkadaşlarla birlikte BTK'ya şikayetlerimizi ilettik.

    Gelen cevap ibretlik: "Firmalar istediği gibi zam yapma hakkına sahiptir."

    Yani BTK'dan falan boşuna umut beklemeyin, kimsenin vatandaşı düşündüğü yok ülkede.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç çıkmasa bile, hakkınızı aradığınız için sizi kutluyorum. Hak arama çabanızı baltalamak isteyenleri kınıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk.net zammını şikayet edelim


    Babamın şirketi değil tabi ama TT transmisyon ücretlerine zam yaptığında (sadece TürkNet'i değil tüm alternatif İSS'leri ilgilendiriyor!) bu kadar yankı bulmamıştı bu olay.
  • Türknet alternatifi firmaların fiyatlarını incelediğimde, bu yapılan zam 50 mbit üzeri internet için kabul edilebilir bir fiyattır.

    Fakat Türknet' in adsl ve vdsl kullanıcıları içinde bu fiyatı istemesi yanlıştır. Diğer alternatifleri gibi adsl ve vdsl fiyatlarını ayırıp yeniden düzenleme yapması gerekli. Adsl kullanıcısı için 85-88 TL çok fazla.

    Müşteri kaybetmemek için bunu tekrar gözden geçireceğini umuyorum.
  • Çok mantikli hareket alkişliyorum. Ptt nin 300 dakkali 300 sms li limitsiz internetli tarifesine 2 ay da %400 zam yaptilar şikayet etti herkes verilen cevap ticaret kanuna göre firmalar istediği kadar zam yapar biz karişamayiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Kimse zam yapmanizi istemiyor bunu anlamiyormusunuz. Daha canli kanli canli destek ekibiniz yok ticketlere kopyala yapistir cevap verilmesinden millet bikti usandi bide ustune zam yapiyorsunuz neymis maliyet artmis. Millenicom netspeed netgalaksi gibirnet gibi firmalarin hem musteri hizmetleri var hemde zam yapmadilar hayirdir siz kimi yemeye çalişiyorsunuz. 3 lira telefon ucreti gosteriyosunuz baglasana bana sadece 3 liraya 1000 dakkali ev telefonu neden bağlamiyosun ??? Hadi 3 lira değilmi bu telefon bende kullanmak istiyorum sadece 3 lira verip bu telefonu ?? Bu ne saçmaliktir. Çok buyuk musteri kaybediceksiniz bu pingleriniz iyice ziplamaya başladi forumlarda herkes konu acmaya baslamis ping degerlerim firliyor zortluyo diye. Adam vdsl istiyor siz gidip adsl bagliyosunuz bu ne saçmaliktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Hocam en çok neye guluyorum biliyormusunuz 1000 dakkali ev telefonu veriyoruz diye övünup daha o telefonun karşisina koycağiniz musteri hizmetleriniz yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigcrysis93

    Peki diğer firmaları nereye şikayet edeceğiz.Mesela Türktelekom 160 tl 100mbit hız?
    Türk Telekom altyapı sağlayıcı firma olduğu için rekabet etmeme şartı var. Yoksa diğer firmalara toptan fiyata sattığı ücretten satış yapabilir. Düşünün toptan fiyattan hat satışı yapıyor ve para kazanıyor, diğer firmalar kar ekleyip para kazanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak20007878

    Tamamda istersen çek git başka firmaya seni zorla tutan yok ki
    Umarim çekip gidemeyecek bir durumda kalmazsiniz. Hakkınızı aramak zorunda kalmayın zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, her ne kadar istemesek ve şu süreçte elimizden geldiğince ertelesek de, yatırımlarımızın maliyetini etkileyen döviz kurları ve enflasyon bizi de etkiledi. 1 yıl önce yapılan zamda paket ücretimiz 75.99 TL olarak güncellenmişti.
    Kesik telefon hattımı ve hız düşüklüğü sorunumu 11 günde çözemediniz. Yine de firmada kalmak istiyorum ama yaptığınız iş iş değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nike35

    Sonuç çıkmasa bile, hakkınızı aradığınız için sizi kutluyorum. Hak arama çabanızı baltalamak isteyenleri kınıyorum.
    Desteğiniz ve olumlu görüşleriniz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabbra kullanıcısına yanıt
    Sana bir taahhüt vermedi bu yüzden istediği zaman zam yapar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.