Şimdi Ara

Sürekli Sınav Ertelentsin Diye Tweet Atanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Az önce sokağa çıkma yasağı iptal edilmiş o haberin tweetine bakarken ve Sağlık Bakanlığının daha önceki virüsle ilgili tweetlerine bakarken çok fazla YKS sınavı ertelensin diye mesaj gördüm. Özellikle eylül ayına ertelensin diye talep ediyorlar. Burada da vardır aynı düşüncede olanlar belki bunun mantıklı bir açıklamasını bekliyorum. Konuların çoğu çıkarıldı konuları yetişmeyecek diye bahane ile yazsalar aylardır evde naptılar boş durmadılar heralde? Sağlık endişesi ise ertelenme talebi o zaman 1 yıl üniversiteye gitmeyelim demektir bu çünkü eylül veya ağustosta salgın geçmeyecek hatta daha kötü olma ihtimali daha yüksek. Bu tip kişilere son derece saygı çerçevesiyle yanıt verenlere hakaretlerle cevap verdikleri oluyor. Psikolojilerinin bozulduğunu düşünüyorum sınavı biran önce atlatmaları onlarının yararına olur bence.



  • Kardeşim bence sizin psikolojiniz bozuk. İlk günden sınavı erteliyorlar, 1 ay sonra geri çekiyorlar, bu bile yeterli bir sebep. Oyun mu oynuyorsunuz siz? Senin gibi vurdumduymaz olmayan insanlar var strese giriyorlar.
    Ayrıca herkes asosyal bir yıkık değil; arkadaşlarıyla gezen var, eğlenen var ama 3 aydır eve hapsoldular. İnsanlar bunalıyor.
    Hem sınav stresi, hem evde hapsolmanın stresi üstüne bir de tarih için öğrencilere stres yaşatmanın ne anlamı vardı? ne gereği vardı bunu yapmanın? 3-5 kuruş fazla kazanacağız diye öğrencileri riske atmaya değer miydi? böyle saçmalıklara sustukça devamı gelecek gelmeye de devam ediyor zaten. Anladık 120-80 net yapıyorsunuz çok çalışkan zekisiniz konularınız bitti, bitirende çoktan bitirirdi çok doğru evet ama olay bu değil az mantık çerçevesinde düşünün lütfen ya.

    ha bundan sonra sınav ertelenirse daha saçma olur mu olur, ertelenir mi? hiç sanmam daha fazla bu konunun üstüne düşmenin alemi var mı? yok tabiki artık elimizden geleni yapıp çalışmanın vakti. Hükümetin gözünde öğrencinin gram değeri olmadığını gördük biz geçti gitti. Ama bir yerlerde hakkımızı savunan insanların olması güzel kalkıp buna laf atmak doğru olmaz, unutmayız bunu yapanları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AN0NYM0US -- 5 Haziran 2020; 13:38:12 >




  • Temmuz kararından sonra Hazirana çekilmesi ne kadar saçmaysa sınavın eylüle alınması da o kadar saçma olur. Artık insanlar ne olursa olsun girip bu stresten kurtulmak istiyor. Millet yaz sıcağında ders çalışmak istemez.
  • eylül veya ağustosta salgın geçmeyecek hatta daha kötü olacak -Koronavirüs
  • Öncelikle eylülde daha fazla olup olmayacağını kimse bilemez. İnsanlar şuan sanki virüs bitmiş gibi davranıyor ancak yakında vaka sayıları artınca büyük bir kesim anlayacaktır hala tedbirli olmanın önemini.

    Haberlerde defalarca kere görmüşsünüzdür 1 kişi 30 kişiye bulaştırdı gibi haberleri. Yani virüsün hala azalmadığı bu dönemde milyonlarca kişiyi hareketlendirmek ülkede tekrar virüsü yayacaktır. 1.5 milyon lgs 1.5 milyon velisiyle sınava girecek. 2.5 milyon yks 2 milyon da velisi de sınava girecek. Sınava girecek öğretmen ve görevlileri saymıyorum bile. 1 kişinin bile bu kadar kötü sonuçlar verebiliyor olduğunu düşünürsek bu kadar kişiyi sokağa çıkarmak ülkede inanılmaz bir yayılma yaratacaktır. Kaldı ki bu virüs kuluçka döneminde yaymayan bir virüs de değilmiş. Birisi sana bulaştırdığı an sen de başkalarına bulaştırırsın.

    Diğer değineceğim nokta da şu. Sınava girerken üst araması olmayacakmış. Bazıları üst araması çok mu gerekliyid gibi şeyler diyor ancak madem öyle tamamen kaldırılsın bu arama. Madem çok gereksiz. Ayt biyolojide ve edebiyatta çekilen kopya binlerce kişinin önüne atabilir çekeni. Ayrıca bazı öğrencilerin maske takip bazılarının takmıyacağı söyleniyor ki buna değinmek bile istemiyorum. Bir kısım öğrenciye fazladan 30 dakika verip diğerlerine vermemek demektir bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • konular çıkarıldı diyenleri ciddiye alamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rotekampfflieger

    konular çıkarıldı diyenleri ciddiye alamıyorum
    konuların azalmasını ve sürenün 165dk ya çıkarılmasını iyi bir şey sanan var ya
  • kardeş eylülü söyleyenler ya fosforcu tayfa

    ya da sınavın ertelenirse eylüle erteleneceğinin farkında olanlar
  • Kardesim bak Bilal'e anlatir gibi anlatiyorum sana.
    Simdi ilk olarak konularin kaldirilmasi cogu kisinin isine gelmedi. Sinava girenlerin buyuk kismi mezun ve bu adamlar kaldirilan konulara aylarca calisiyor. Sinav ertelendi mi? "Tamam bir ay daha var, diger konulardaki eksikleri giderir hallederiz." dediler. Anlastik mi? Anlastik.
    Sonra bu herifler sinavi one cekti. Yani 40 dakikalik bir teste giriyorsun, 20 dakika sonra adam onunden aliyor kagidi suren bitti diye. Olan sey az cok buydu. Burasi da tamam diye dusunuyorum.
    Ucuncusu, insanlar sinirli ve paranoyak. Ilk kez karsilastigimiz bir sey bu. Virus iki ay sonra uber bir mutasyona ugrar kodum mu öldürür, kimse bilemez bunu. Ha ben bunu salliyorum, olma ihtimali cok dusuk ama ne demek istedigim anlasilmistir. Dogal olarak korkuyor insanlar. Eksi'de "eğvle eğvle gripten az ölüm oranı abiii" diyen tipler cesitli saglik kuruluslarindan daha iyi bilmiyor.
    Asil sıkıntıya geliyorum. Herkesin annesi babasi senin benim ebeveynlerimiz gibi pandemi surecinde maas almadi. Herkesin kendine ait odasi yok. Bu insanlar dershane ya da kutuphaneye gidiyordu calismak icin, o da yok.
    Herkes evde oturarak virusten korunamiyor, calismak zorunda olanlar var. Bazilarimizin evinde kronik hastalar, immun sistemi zayif bireyler var. Bak daha issiz kalan, kira odeyemeyen, borca batan insanlarin psikolojisine girmedim bile ki bu bence en sıkıntılı durum.
    Daha sayayim mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ha ertelensin diyenin ertelenmesin diyene saldirmaya hakki yoktur, tam tersi icin de oyle. Istediginiz kadar aglayin zirlayin, Big Brother ne derse o. Benim zerrrrrrrre umurumda degil ertelenmesi, ben bile bunaldim sabah aksam "SINAV NEDEN ERTELENMELI" konulari altinda konu calismasi bitmemis adamlarin uzun uzun mesaj yazmasindan.
    Oturun calisin, arada foruma girince gelismeleri goruyorsun zaten. Ertelenmeyince yumurtanin bir yerlere dayanmasindan iyidir haziran sonuna gore plan yapip sinava hazirlikli girmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AN0NYM0US A kullanıcısına yanıt
    Yazımı bir daha okumanı öneririm. Sınavın bi ileri bi geri alınması bencede yanlış onunla ilgili zaten birşey söylemedim. Asosyal yıkık değillerse bir an önce sınavın yapılmasını ve yazın arkadaşlarıyla gezmeyi düşünürler ancak eylülde yapın diye zırlıyorlar. Ayrıca benim yazımdan çok iyi olduğumla ilgili kanıya nasıl vardın? Çok iyi değilim olsamda öyleymişim gibi konuşmam.

    Diğerlerine cevap olarak da bugün aşı bulunsa bile herkese yapılması zaman alacağından en iyi eylüle kadar salgın devam eder bunu anlatmak zorunda kalmak bile birilerine beni üzüyor. Eylülde daha kötü olma ihtimali ise kişisel görüşümdür böyle olacak demek değildir olma ihtimali daha yüksek diyorum. Ayrıca konuların kaldırılması ile ilgili avantajın kalan konuların yetişmesi ile ilgili iyi birşeydir veya kötü birşeydir demedim. İronik olarak gençler hem gezme hevesinde hem de sınavın ertelenmesini istiyorlar heralde gezerken ders çalışıyorlar?




  • 11 aydır her gün, gün sayıyoruz ve kalan sürenin azalması bizleri tedirgin ediyor ancak sınav bittiğinde daha da rahatlayacağımız ve bu stresten tamamen kurtulacağımızı idrak edemiyorlar. Mezuna kalacak arkadaşlar da emin olsunlar rahat edeceklerdir. Şu ana kadar çalışmayıp 1 ay 2 ay daha çalışarak puan arttırabilirsiniz ama sıralamanız oynamayacaktır, sınav gerçeğinden kaçamazsınız. Salgın sürecinde program hazırladık da ertelendi? Vay aQ bu mu yani bahaneniz? Bunların sadece sizi etkilediğini mi düşünüyorsunuz?bu tarz bahaneler kafanızı sınav dışı işlerle meşgul etmekten başka bir halta yaramaz. Sınav gerçeğini henüz kavrayamamış insanlar ertelensin diye vaktini twitter'da tag açarak harcarken, forumdaki üyeler olarak dersimizi çalışalım.  Sınav ertelenirse bundan elbet herkesin haberi olur, bu tarz dikkat dağıtıcı konu başlıkları açmak hepimize zarar verir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eylül ne ya, ertelenecekse 26 Temmuz yeterli, 2021'e ertelenmesini isteyin sınavı hatta kardeşim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 5 Haziran 2020; 14:21:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben anlamıyorum sizin düşüncenizi, fikirlerinizi. Ben belki 30 konunun 29'nu bitirdim 1 konu kaldı ve yks 1 ay ertelendi o konuyu verilen 1 aya yaydım. Planımı programımı yaptım. Bir bakıyorsunuz o 1 ay geri alınmış ne olacak şimdi? Siz kimsiniz ki? Siz sınava girecek misiniz? Empati yapmayı biliyor musunuz? Plan program biliyor musunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun stresi üzerine onun dışında kritik hastalığı olanları düşünebiliyor musunuz, nasıl bir ruh hali içinde olduklarını? Benim hedefim yüksek değil tembel bir insanım, kritik hastalığımda yok, sınavın ertelenmesi ertelenmemesi onlar kadar beni stres haline sokan bir durum değil. Ama o twit atanları haklı buluyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yav sıktı bu ertelenme meselesi. Hazirana alınanca hepimiz tepki gösterdik de artık zırlamanın manası yok. Eylüle ertelenmesini istemek nedir? Ayrıca bir tek sana bana ertelenmiyor, herkese erteleniyor bu sınav. Tüm umudunu bu sınavın ertelenmesine bağlayanlar zaten aşırı arttıramayacak netlerini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.