Şimdi Ara

Denon amfi hoparlör uyumu problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var.
    Denon x 2000 avr ile hoparlör olarak energy cb 20, cb5, cc5, e xl-s8 sub kullanıyorum.
    Bu seti 2014 te oluşturdum. 2 yıl önce amfi bozuldu. Hiç bir tepki vermiyordu. Açılmıyordu. Sonunda geçenlerde yaptırma kararı aldım. Bir amfi tamircisi arkadaşa teslim ettim. Tüm transistörlerinin yandığını, besleme kartında problem olduğunu söyledi. Ve tamirini yaptı. Teslim etti.

    Sorun şu:denon x 2000 anfi ile sürdüğüm hoparlörlerin uyumsuz olduğunu, bu nedenle hoparlörleri değiştirmem gerektiğini söyledi. Bu arada cb20 leri amfiye bağlayıp kullanmaya başladım. Sesini yüzde elli seviyesi altında kullandım. Ancak 3gün geçmemişti ki hoparlörlerden çıt çıt (yüksek bir ses) diye ses gelmeye başladı. Ve peşine anfi koruma moduna geçti. Ve çalışmıyor.

    Yine sorunun hoparlörlerden kaynaklı olduğunu söyledi.
    Bende emin olmak için aynı hoparlörleri pioneer 204r streo amfiye bağladım. En yüksek seste dahi cızırtı yada bir problem vermedi. 5 yıla yakın problemsiz kullandığım seti amfi tamircisinin tavsiyesi üzerine bozmalımıyım?
    Denon x 2000
    6-16 ohm kanal başı 175 watt çıkışlı
    Hoparlörler 4-8 ohm 120 watt ve altı
    Pioneer 204r 4-16 ohm 75 watt çıkışlı
    Yardımcı olursanız sevinirim.



  • Forum ölmüş herhalde???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odeysus

    Forum ölmüş herhalde???
    Uyumsuz derken? O hoparlörler 8 ohm uyumsuzluk diye bir şey söz konusu dahi olamaz sizin avr de zaten destekliyor 4 ohm olsa belki denirdi ama gene öyle bir ses gelmezdi...

    Muhtemelen doğru düzgün tamir edemedi cihazı. Başka hoparlörle de deneseniz o çat pat sesini gene duyarsınız. Daha önce o avr ile kullanırken bu sesler geliyor muydu ki?
  • Kendi başka hoparlör ile test ettiğini söyledi. Problem olmamış. Ama eve bıraktıktan sonra. Ben 2 hoparlör bağladım sadece. Energy cb20 leri.
    Hatta hoparlörlerin içini açıp iç Devre resimlerini istedi. Kısa devre olabilir diye. Resimlerini çekip gönderdim. Bir problem göremedi. Sonuç olarak amfi hoparlör uyumsuz dedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odeysus

    Kendi başka hoparlör ile test ettiğini söyledi. Problem olmamış. Ama eve bıraktıktan sonra. Ben 2 hoparlör bağladım sadece. Energy cb20 leri.
    Hatta hoparlörlerin içini açıp iç Devre resimlerini istedi. Kısa devre olabilir diye. Resimlerini çekip gönderdim. Bir problem göremedi. Sonuç olarak amfi hoparlör uyumsuz dedi.
    Bir yerden başka hoparlör bulup kendiniz deneyin
  • Bilgi ve yardım için teşekkür ederim.
  • odeysus kullanıcısına yanıt
    Hatta amfinizi alıp bir Hifi mağazasında farklı hoparlörler ile deneyebilirsiniz. Bu sayede kesin şekilde emin olabilirsiniz


    Hatta gittiğiniz yerdeki arkadaşlar da bu konuda fikir verebilirler. Ki ben de sorunun amfimizde olduğu ve tamiratı yapan kişinin sizi yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum
  • Bende sizinle aynı fikirdeyim. Tamiri yapılınca başka hoparlör ile test edeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.