Şimdi Ara

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarında uygulanacak yeni kurallar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • İstanbul Valiliği, salgın sonrası normalleşme süreci kapsamında toplu ulaşım araçlarında uygulanacak yeni kuralları duyurdu.



    Alınan yeni kararlar kapsamında, otobüs ve metrobüs araçlarında oturan yolcu sayısı kadar ve ayakta yolcu kapasitesinin 1/3’ü kadar yolcu alınabilecek. Söz konusu araçlardaki karşılıklı dörtlü koltuklarda, iki koltuk kullanılmadan ve karşılıklı yüz yüze gelmeden çapraz biçimde oturulabilecek.



    Ayakta yolcuların yakın temasını engellemek için araç zemininde etiket uygulaması yapılacak. Otobüs/metrobüs sürücüsü araç kapasitesinin dolması halinde yolcu almayacak, ısrarla binmek isteyen olması halinde aracı hareket ettirmeden kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunacak.



    Ayrıca Bkz.Türkiye’den 40 ülkeye uçuşlar bu ay başlıyor



    Metro ve raylı sistem araçlarında koltukların tamamı ve ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’si kadar yolcu alınabilecek. Şehir hatları vapurları ve deniz motorlarında ise sadece oturan yolcu kapasitesi kadar yolcu alınacak.



    Toplu ulaşım araçlarına maskesiz binilemeyecek. Tüm araçlarda sıvı el dezenfektanı bulundurulacak, araçlar her gün sefer öncesi ve gerekli hallerde sefer aralarında dezenfekte edilecek. Duraklarda sosyal mesafenin korunması amacıyla işaretleme yapılması da zorunlu hale getirildi.



    Yukarıda belirtilen kurallara uymayan vatandaşlara idari para cezası uygulanacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin ise Türk Ceza Kanunu’nun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılabileceği duyuruldu.








  • Hadi yazın bir şekilde işler yürür de okullar açılınca ne olacak çok merak ediyorum.

    Ya personeller işe geç kalacak ya da çocuklar okula. Çünkü okullar açıldığında otobüsler ve metrolar tıklım tıklım oluyor.

    İBB, TÜSİAD, YÖK , MEB toplanıp işe giriş-çıkış ve okul saatleri hakkında acil bir toplantı yapmalı, yumurtanın tavuk kıçına gelmesini beklememeliler.

  • sabah metrobus deli gibi doluydu ama
  • Böyle iş mi olur araç sayısı 3/1 oranında artırmadan böyle bişey uygulanabilir değil vali sabah s class mercedes ile işe işine gidiyor iş olsun laf dolsun diye karar alıyorlar milletin işine nasıl gideceğini teknik olarak açıklamak zorundalar sözle değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sen bunu düşündün ama yetkililer düşünmez boşa heveslenme burası türkiye okul zamanı gelince tıkış tıkış biner babalar gibi virüsümüzü kaparız.

  • İstanbul'da toplu ulaşım araçlarında uygulanacak yeni kurallar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yc#1

    Bu mesaj silindi.
    hepi topu 5 otobus sanki filonun yarisini gondermis. algi yonetiminiz bile sifir oglu sifir!
  • Sanki yunana göndermiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladigim kadariyla kural mural yok bambambam.

    Zaten medya sagolsun insanlarda inanilmaz bi gevseme var. Sokakta yuzunde maskeli insan bulmak bile cok zor. Ne guzel bi ara herkes maskeyle geziyordu. İkinci dalga cok uzakta degil sanirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanunla gerçek örtüşmedikten sonra istediğin kadar yasakla. İstanbul'da 16M nüfusla pandemiye yakalandık ki bunu yönetmek çok zor. Şehirler en fazla 4M olmalıydı, yanlış yerleşim politikaları memleketin canına okudu ve okumaya devam ediyor.

  • Valiliğin bu kararı ara duraklardan otobüse *** binersiniz anlamına geliyor
  • Metro kullanmamaya gayret ediyoruz ama illa ki ihtiyaç olacak..Nasıl olacak bakalım bu süreç ?
  • Yeni vaka sayısı 988 tekrar 1000 in üzerine çıkıyoruz yaptıkları hastaneler yeni hastalarını bekliyor nede olsa...yani böyle beceriksiz başka bir iktidar daha olamaz!

    Rte "bay Kemal sgk yı batırdı" diyordu o kişi sgk yı batırmadı ama bunu diyen ülkeyi batırdı!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.