Şimdi Ara

Ev sahibi ve problemler (Yardım içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dh sakinleri öncelikle konu csb veya goy goy konusu değil. Konudan ufakça bahsetmem gerekirse 4 yıldır kiracıyım. İlk sene ev sahibiyle sözleşme yaptık ve ilk seneden abi kardeş olduk diye diğer seneler ev sahibi "ben sana güveniyorum sözleşmeye gerek yok" diye 3 yıldır sözleşme yapmadan evde kalıyorum. Kirayı elden veriyorum ve kira gün gelmeden önceki gün ev sahibini arayıp "abi yarın müsaitsen gel kirayı vereyim" diyede bilgilendiriyorum. 4 yıl içerisinde kira gününü sektirmedim. 2020 nin başından itibaren ev sahibime bir haller oldu ve ocak ayından beri eve gelip sıkıntı çıkarmaya çalışıyor. "Oğlum taşıncak buraya evden çık "dedi kış ayı karda kışta nereye gidiyim dedim daha sonra korona çıktı baktı ki evden çıkarsa beni virüs nedeniyle başka kiracı bulamıcak ses etmedi ( kira indirimi vs bir yardımdada bulunmadı full kira almaya devam etti tabikide bu benim için problem değil yardım beklemiyorum ev sahibinden ) şimdi geçen gün hayat normale döncek haberleri çıkınca bugün arayıp 15inde evi boşalt diyo.

    Sizlerden dileğim aynı durumu yaşayan birileri var mı? Ne yapmam gerek nasıl bir yol izlemeliyim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Keyifli forumlar.

    Okumaya üşenenler için özet ; ev sahibi sebep yokken beni evden çıkarma derdinde.







  • Öyle çık demekle olmuyor bu işler. Sözleşmeyi tekrarlamasanız da sözleşme bitimine 15 gün kala (öyle birşeydi) noter aracılığıyla sözleşmenin yenilenmeyeceğini ibraz etmedikçe o sözleşme yenilenmiş sayılıyor. Ve siz kiranızı ödediğiniz takdirde sizi evden hayatta çıkartamaz. Ama sizin tek yanlışınız kirayı elden vermek. Hem adamın vergi kaçırmasını sağlıyorsunuz. Hem de zaten yasak elden kira. Adam şimdi dese bu adam bana kiralarını vermedi diye nasıl ispatlayacaksınız. Ev sahibinden bir an önce iban isteyin ve kirayı o adrese yatırın, kendinizi güvenceye alın. 15'ine boşalt diyorsa da kira ödemeyin biraz anlasın nasıl ev sahibi olsa da öyle istediği gibi at koşturamayacağını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trkgncr

    Öyle çık demekle olmuyor bu işler. Sözleşmeyi tekrarlamasanız da sözleşme bitimine 15 gün kala (öyle birşeydi) noter aracılığıyla sözleşmenin yenilenmeyeceğini ibraz etmedikçe o sözleşme yenilenmiş sayılıyor. Ve siz kiranızı ödediğiniz takdirde sizi evden hayatta çıkartamaz. Ama sizin tek yanlışınız kirayı elden vermek. Hem adamın vergi kaçırmasını sağlıyorsunuz. Hem de zaten yasak elden kira. Adam şimdi dese bu adam bana kiralarını vermedi diye nasıl ispatlayacaksınız. Ev sahibinden bir an önce iban isteyin ve kirayı o adrese yatırın, kendinizi güvenceye alın. 15'ine boşalt diyorsa da kira ödemeyin biraz anlasın nasıl ev sahibi olsa da öyle istediği gibi at koşturamayacağını.
    Hocam sağolasın cevap için biraz detaylı bakındım netten sizin yazdıklarınızdan sonra. O zaman 2021 'e kadar sözleşmem uzamış oluyor. Bankaya yatırmayı kabul etmiyor. Elden gelir alırım diyo. Vergi kaçırmak için elden aldığını bizzat kendisinin söylediği ses ve video kaydı var elimde zaten. Biliyorum haksız yere ses görüntü kaydı etik değil ama ne olur ne olmaz diye elimde bulunduruyorum. Teşekkür ederim tekrardan yanıt ve bilgilendirmeniz için. Kimi ev sahibi problemli kiracı bulur kimi kiracıda problemli ev sahibi buluyor maalesef.




  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    hocam geçmiş olsun umarım çözersin işini. Ancak diyeceğim şu ki bankaya yatırmayı kabul etmiyorsa sende elden vermeyi kabul etmeyebilirdin. Bu biraz şey gibi, bir ürün alacaksın, fiyatı 5000 lira 2 yıl garantisi var, ama 3000 e garantisiz olarak alıyorsun 2000 az vermek için. İyi güzel ama ürünün arıza verdi şimdi hadi bakalım :)
  • Selamlar,

    Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi durdurulmayan sözleşme devam eder her sene yenilenmesi durumu yok. İlk kontratoda her yıl bilmem kaç oranda zam yapılır diye belirtilir zaten genelde.

    Sözleşmeyi feshedene kadar 2020 hangi aya denk geliyosa artık o tarihe kadar çıkartamaz sizi.

    Ancak ses ve görüntü kaydı habersiz etik değil değil bildiğiniz suç :) Kirayı da elden veriyormuşsunuz zor durumda bırakabilir sizi.

    Bence IBAN isteyin, vermezse maliyeye şikayet edeceğinizi vergi kaçırdığını vs söyleyin sizde o kanaldan gidin bence.

    Bütçenize vs uygun bir ev bulduğunuzda da daha fazla muhatap olmayın. Depozitonuz falan varsa muhtemelen boya, şurayı kırmış , burayı bozmuş diye üstüne yatmaya çalışabilir.

    Allah kolaylık versin.
  • Ev sahibine whats app ten bir mesaj yollayın . Avukatımla görüştüm , kontratımız devam etmekteymiş , başlangıç tarihi olan şu tarihten... itibaren siz daire boşaltmam için ihtar çekmediğiniz den dolayı tekrar tekrar yenilenmiş sayılıyor . O yüzden evden çıkmam için ilk kontrat tarihini beklemeniz gerekiyor . Ayrıca avukatım elden kira vermenin çok yanlış olduğunu ve bunu kesinlikle bankadan havale etmem gerektiğini ayrıca vergi dairesinede bunu bildirmem gerektiğini söyledi , banka hesap numaranızı verirseniz kiralarımı bundan sonra hesabınıza yatıracağım aksi halde daha önce aldıklarınız gibi elden kesinlikle vermeyeceğim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    sözleşmeyi tekrarlamasına gerek yok. her yıl otomatik yenilenir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyla ilgili bazı gelişmeler oldu. Ev sahibi diğer daireler apartmanda bekar yaşasın istemiyolarmış o yüzden hakkımda başka dairelerden şikayet varmış bundan dolayı evden çıkmam gerektiğini söyledi. Evden işe işten eve bir hayatım var 2 ayda 1 ailem gelir 1 hafta kalır onun harici evde party yapan son ses müzik dinleyen eve manito dolduran biri değilim. Hakkımdaki şikayetinde aslı astarı yok. Bende bunun üzerine ev sahibini vergi dairesine şikayet ettim. Oda evden çıkarılmam için elinden ne gerekirse yapacağını söyledi. Avukat tuttuğunu ve başıma çok bela aldığımı söyledi. Bakalım. Neler olcak merakla bekliyorum.


    Her cevap için sizlere ayrıca teşekkür ederim. Gerçekten ev sahibi olmadan yaşamak çok zor. Bu devirde ev sahibi olmak ise ayrı zor.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar git her davamızı kaybediyoruz bari sen kazanda bize bir ışık tut 👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yasalar kiracıyı koruyorken merak etmeyin başınıza bela almazsınız. Siz tarihinde ödedikçe de hiçbir şekilde sözleşme tarihine kadar çıkaramaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

    Konuyla ilgili bazı gelişmeler oldu. Ev sahibi diğer daireler apartmanda bekar yaşasın istemiyolarmış o yüzden hakkımda başka dairelerden şikayet varmış bundan dolayı evden çıkmam gerektiğini söyledi. Evden işe işten eve bir hayatım var 2 ayda 1 ailem gelir 1 hafta kalır onun harici evde party yapan son ses müzik dinleyen eve manito dolduran biri değilim. Hakkımdaki şikayetinde aslı astarı yok. Bende bunun üzerine ev sahibini vergi dairesine şikayet ettim. Oda evden çıkarılmam için elinden ne gerekirse yapacağını söyledi. Avukat tuttuğunu ve başıma çok bela aldığımı söyledi. Bakalım. Neler olcak merakla bekliyorum.


    Her cevap için sizlere ayrıca teşekkür ederim. Gerçekten ev sahibi olmadan yaşamak çok zor. Bu devirde ev sahibi olmak ise ayrı zor.

    Yalniz sen de adamin vergi kacirmasina ses cikartmamissin, hatta yardimci olmussun bir nevi. Senin de basin yanar benden demesi.





  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Kirayı bankaya yatırmaya başladınız mı en önemli konu bu . Elektrik su doğalgaz internet abonelikleri sizin üstünüze mi buda çok önemli , ilk yaptığınız kontrat elinizde var mı buds çok önemli .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Hocam verilen savaşı ev sahibi kazandı. Evden taşındım artık dayancak gücüm kalmamıştı şimdi daha küçük bir eve geçtim. Dünyanın kaderi bu galiba düzgün ev sahipleri problemli kiracıları, düzgün kiracılarda problemli ev sahiplerini kendilerine çekiyor demekki.


    Konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt

    Evet haklısın ev sahibi eve ilk çıktığım tarihten itibaren kira ve faturaları ödemediğimi söyleyerek avukata vermiş eve kağıt geldi. Bende gelen kağıda itiraz dilekçesi yazdım evdende çıktım. Bakalım nasıl sonuçlanacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.