Şimdi Ara

Mazda 3 sedan&Honda Civic

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar bir suredir araç bakıyorum ancak malum birkac ayda bir fiyatlar 10 20k artıyor. Kredileri dayadilar millete, kimse pahalai mahali bakmadan alacak arabaları.
    Neyse soruma geleyim. Civic executive otomatik benzin/lpg ile Mazda 3 sedan power dizel otomatik arasında yorumlariniz nedir? Özellikle kullanan arac sahipleri varsa önerileri çok önemli.

    Mazda nin piyasasi cok yok biliyorum ancak arac cok iyi. Güvenlik, yakıt tüketimi, konfor, fiyat/performans değerlendirmesi yapıldığında hangi araç daha öndedir?

    Araçlarla çok ilgili değilim, opel astra 1.5 turbo benzini otomatik sahibiyim, artık az yakan bir araca gecme zamanım geldi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Astra 1.5 turbo benzinli arac ile hangi ortalama hiz ile ortalama yakitiniz nedir ? Sehir ici yogun trafikte ne kadar yakiyor ? Lpgli civic cok tutuluyor ceyrek altin gibi az da yakiyor lpg uyumlu mazda herkes cok iyi arac oldugunu soyler ama alan cok az olur uzun sure binecekseniz satarken civige gore deger kaybi onemsiz diyorsaniz tabiki mazda bu arada bence Corolla da tercih edilebilir yepyeni spor bir kasa lpg uyumu hybrid araclar yada hb turbo secenekleri mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt olarak düşünürseniz Honda Eco otomatik tavsiye ederim
    Mazda 3 dizel kadar Torku yoktur ve gidişi de mazdaya göre epey geridedir ama bana 2.eli kuvvetli sürekli prim yapan aynı zamanda da az yakan bir araç lazim derseniz kesinlikle honda derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astrayla şehir içi 9-10, şehir içi sabit bir hız malesef belirtmek mümkün değil. Çok yoğun trafikte 10'ün üzerine de çıkabiliyor, çok uzun mesafelerde yol yapmadığım için koymuyor. Corolla araçlara da bakıcam. Güvenlik sistemleri açısından ne diyorsunuz?
  • Kadirdalgic kullanıcısına yanıt
    Yakıt olarak mazda da çok az yakıyor, ancak lpg fiyat avantajından dolayı honda önde kalıyor tabiki. Honda Türkiye'den çıkıyor önümüzdeki sene, araçlar yurtdışından gelecek, üstelik ingilteredeki fabrika da kapanıyor, yakın bölgede bildiğim kadarıyla fabrika kalmayacak, bu durum da sanki 2.el piyasasını etkileyecek.
  • Peugeot 308 veya Leon TDi bakabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli şehiriçi kullandığınızdan bahsetmişsiniz sürekli şehiriçi ve kısa mesafede kullanılan dizel araçlarda DPF tıkanma sorunları yaşanma ihtimali çok yüksektir. Dizel sizin için bir seçenek olmamalı.

    Corolla hibrit ve Civic lpg arasında kıyaslama yapsanız daha iyi olur.
  • mazda her bakımdan hondaya göre daha kaliteli ve rafine. ancak mazdanın ülkemizde bayi servisi bile kalmadı nerdeyse. butik bir markaydı zaten bundan sonra ne olur bilinmez, bulunduğunuz şehirde bayisi varsa düşünebilirsiniz. ama yarın birgün değerinin üzerinde satarım derseniz 2. elde honda. değerinin altında satsam da olur derseniz mazda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir66

    Astrayla şehir içi 9-10, şehir içi sabit bir hız malesef belirtmek mümkün değil. Çok yoğun trafikte 10'ün üzerine de çıkabiliyor, çok uzun mesafelerde yol yapmadığım için koymuyor. Corolla araçlara da bakıcam. Güvenlik sistemleri açısından ne diyorsunuz?
    Corolla araclarda 7 hava yastagi her donanimda standarttir ust oaketlerde 3 boyutlu on cama yansiyan hiz gostergesi carpisma onleyici sistem bunlar mevcut size tavsiyem ust paket corolla hibrid veya yine ust paket lpgli corolla hem yeni kasa hem Türkiye'de fabrika üretime devam ediyor hemde ikinci eli kuvvetli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değer kaybı önemli değil ve bulunduğunuz şehirde yetkili servisi varsa Mazda derim. Diğer türlü Honda Civic derim. Piyasası en iyi olan araçlardan biri.
  • Corolla ya da Civic alın bakın keyfinize.

    Corolla biraz daha orta yaş arabasıdır. Yaşınız genç ise civic alabilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic düşünüyorum, teşekkürler. Sadece gecen Eylül ayinda 136bin tl olan arac şuanda 200bin. Bundan dolayı kararsızım. Otv indirimi falan olur mu bilmiyorum ama insan açık açık kazığa doğru gittiğini hissediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir66 E kullanıcısına yanıt
    hocam o aracı ne kadar geç alırsan o kadar daha çok para çıkacak cebinden kır zincirlerini gir hocam ben bu aracı 99 bin iken almadım şuan 202 bin TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onyargisiz

    Astra 1.5 turbo benzinli arac ile hangi ortalama hiz ile ortalama yakitiniz nedir ? Sehir ici yogun trafikte ne kadar yakiyor ? Lpgli civic cok tutuluyor ceyrek altin gibi az da yakiyor lpg uyumlu mazda herkes cok iyi arac oldugunu soyler ama alan cok az olur uzun sure binecekseniz satarken civige gore deger kaybi onemsiz diyorsaniz tabiki mazda bu arada bence Corolla da tercih edilebilir yepyeni spor bir kasa lpg uyumu hybrid araclar yada hb turbo secenekleri mevcut
    Valla kral sende suskun fanboysun. Bir şekilde işi corollaya eviriyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra 1.5 turbo araç var mıymış? 1.4turbo olmasın. Neyse konuya dönersek civic parasını hakeden bir araç değil bence kalite olarak ama LPG ve cvt sanziman ile tutulan bir araç. Mazda yine kendi fikrim çok daha üretiminde ozenilmis kaliteli bir araç. Ama ülke gercekleri göz önüne alınarak 100kisiden 99 u civic alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirf servisleri ve olmayan garantisi yuzunden honda yerine mazda derim
  • Mazdaya çok heves ettim ama ülkemize 2018'den sonra gelen Mazda yok. HEpsi eski model. Öve öve bitiremedikleri 1.5 Skyactive o yıllar için iyiydi ama şimdi 1.0 WV motorunun gerisinde kalıyor (yakıt bir kenara vergi de cabası)

    Satış ve Servis burnundan kıl aldırmıyor. Alternatifi çok var. Beni kendileri vazgeçirdi resmen. Çok takılma derim Mazda'ya (TR için yazıyorum)SAtış yapmak isteseler 2019 ve 2020'de araç getirirlerdi. 2018 model arabayı 2020 segment muadillerinden pahalıya satmaya çalışıyorlar
  • Çağımızın yatırım aracı civic gerisi hikaye
  • Mazda 3 çok güzel araç, fakat!

    Bulunduğunuz şehirde servis yoksa işiniz çok zor. Eğer servis yoksa direkt eleyin M3'ü.

    Şehiriçi kullanımlarda dizel sorun yaratabilir. Bu problemi özellikle CX-3'te yaşayanlar epey yüksek.

    Yakıt tüketimi çok çok iyi değil, şahsen daha düşük olmasını beklerdim.

    Mazda 3'te anlam veremediğim kabine yol sesi alma problemi var.

    Dizel motoru traktör gibi çalışmaz, diğer dizellerden sessizdir.

    Donanımı çok iyidir.

    Otomatik şanzımanı sorunsuz gibi görünebilir ama sorun yaşayan kişi sayısı da az değildir. Şanzıman direkt çöp olabiliyor. Ayrıca özellikle geri vitese geçerken sarsma/hissettirme problemi var. 1. ve 2. viteste de çok belirgin olmasa da benzer problem var.

    Kırmızı rengi çok çekici ama plastik aksam ile kaporta aksamı arasında zamanla renk farkı oluşabiliyor. Ayrıca boyası ince gibi, en ufak çizilme/darbede boya kalkabiliyor. Yaygın bir şikayettir.

    Mazda TR çalışmayan bir ekip. Servisler iyi sayılır ama yaygın değil.

    2 tane Mazdam var, o bütçelerde araç bakıyor olsam Mazda 3 yerine Honda Civic veya Corolla'ya şans tanırdım.
  • Kadirdalgic kullanıcısına yanıt
    Öyle mi diyosunuz valla cok kararsızim, imkanim var pesin de alabilirim ama böyle kredi fırsati varken değerlendirmeliyim diye de düşünüyorum. Ayda 500km yapıyorum toplam araç yatacak diye de düşünüyorum.
    Bir de Otv gelir ben aldıktan sonra ne patlarim ha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.