Şimdi Ara

EMLAKÇILAR VE İNŞAATÇILAR FIRSATÇILIĞA BAŞLADI(!)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
6.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha 24 saat öncesine kadar ev satamayan, sektörün kan ağladığını söyleyerek devletten yardım dilenen konut sektörü, kredi destek paketini görünce fırsatçılığa soyundu.

    Bir süre önce 385 bin TL'ye beğenip favorime eklediğim ev bugün 420 bin TL oldu. Konut sahiplerine ve emlakçılara soruyorum, devletin kredi oranını düşürmesinin size zararı ne ki fiyatları fahiş şekilde yükseltiyorsunuz. İnsanlar zaten ucundan kıyısından denk getirip ev almanın derdinde ama sizler indirimle gelen 0.30'luk oranın kaymağını yemenin peşindesiniz. Vergiden kaçırmak için "Değerini az gösteririz, hepsine kredi çıkarttırmayız" diyenler de ayrı bir konu. Allah herkese ahlaklı ticaret nasip etsin. EMLAKÇILAR VE İNŞAATÇILAR FIRSATÇILIĞA BAŞLADI(!) EMLAKÇILAR VE İNŞAATÇILAR FIRSATÇILIĞA BAŞLADI(!)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Bunlara yasal yaptırım getirmeleri lazım, her seferinde aynısını yapıyorlar. Stokçulara göz açtırmayacağız diyenler nerede? Bunların stokçulardan farkı ne?
  • Hep fırsatçıydı onlar.
    Dolar artar, altın artar ev fiyatları yükselir.
    Dolar düşer altın düşer gene ev fiyatları artar.
    Kredi oranları artar ev fiyatları artar.
    Kredi oranları düşer ev fiyatları artar.
    Ev araba fiyatları hep artar.
  • bunlara yasal düzenleme lazım okkalı bir ceza lazım.
  • Memlekette böyle üçkağıtçı böyle kendini uyanık zanneden şahıslar olduğu sürece düşmana ihtiyacımız mı var sizce?

    Sorsak hepsi ahlaklıdır çok iyi yetişmiş bireylerdir. Ama böyle şeyleri kendilerine hak görürler.

    İşin en acı tarafı ise toplumun çok ama çok büyük bir oranını kapsıyor böyle insanlar.
  • malum sitede favorilerimde ekli olan dairelerin fiyatları son 30 gün içinde 5-15 bin arası yükseltildi.

    emlak komisyoncularının birçoğu böyle diyelim beğendiğiniz bir daire var fiyatı 200 bin aslında ev sahibi onu 180 e satmakta emlak komisyoncusu 200 deyip size en fazla 197 ye düşüyor üstüne sizden 7 bin komisyonu alıyor
    evi satan 180 i alıyor(sizin ruhunuz duymuyor) aradaki farkla beraber komisyon 17+7 24000 emlakçıya kalıyor. buna benzer bir olayı daha önce yaşadım zerre güvenim yok.

    milletin yıllarca köle gibi çalışıp tatil yapmayıp yemeyip içmeyip giymeyip gezmeyip didinip biriktirdiklerini sayemizde ev sahibi oluyorsunuz sizin iş tamam orası artık sizindir deyip iki laf ve cambazlıkla çok kolay fazlasıyla kazanmaktalar sadece komisyon gözlerini doyurmuyor.
  • anadolunun yuksek ahlaki boyle birsey
  • Bunların yatacak yeri yok.
  • Fakire ev almak haram...
  • Alayı şark kurnazı. Kredi maliyeti 10-20bin düştü diye fiyata 35 bin geçirmiş. Zor satılan evin satılmasını imkansız hale getirmiş.
  • Türk lirasının değeri düştü fiyatı artması normal. Geçen sene 10 liraya aldığın peyniri bu sene 20 liraya alıyorsun.
    Öğrenemediniz şunu.Ben olsam direkt 500.000 yapardım fiyatı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 1 Haziran 2020; 19:28:31 >
  • Başka bir ile tayinimiz çıktı bu ilanı veren emlakçıyı geçen hafta aradım fiyatı kaça iniyorlar diye, önümüzdeki hafta gelince (corona ne nedeniyle ildışına çıkışı yasak olan bir ildeyiz) bu eve bakacağım dedim tamam dedi telefonunu isminle kaydediyorum abi gelince bakalım başka evlerimde var dedi.
    Tamam dedim ama ben pazarlık yapamam en son fiyatını söylersen ona göre düşünelim dedim.
    Abi bir evds öyle 20_30 pazarlık payı olmaz varsa zaten o evin fiyatı yanlıştır, fazla fiyat istiyorlardır kazıkçıdırlar falan fişman anlattıda anlattı.
    Yani dedim sonuç ne abi dedi bu ev bizim çok iyi bir inşaat firmamıza ait pazarlık payı sembolik 590 en son oluru dedi.
    Bugün evin fiyatını 50.000 tl artırdılar.
    Emlakçıyı aradım sırf o ettiği lafları bir bir yüzüne çarpmak için.
    Sonuç, adam telefonumu açmadı ve geri dönüş yapmadı

    EMLAKÇILAR VE İNŞAATÇILAR FIRSATÇILIĞA BAŞLADI(!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ekonomide böyle haksız kazanç sağlayanlar engellenmediği düzene sokulmadığı sürece üretemi hiçbir zaman rayına oturtamazsın. Sonra çiftçi niye üretmiyor? millet niye üretime odaklanmıyor? niye tüm tasarruflar ekonomiye katılmıyor? Yetişmiş gençleri niye yurtdışına kaptırıyoruz? diye soruları sorup dururuz ve soracağızda bu gidişle!

    Şu rantiyeci manipülasyoncu aracı tayfayı ekonomiden temizlemediğiniz sürece üretimi tam sağlayamazsınız. Bu oyunları genelde emlakçılar oynuyor ev sahibinin söylediği her rakama oranla %20 koyarak satma derdine düşüp şişen balonu dahada pompalamaktan haksız kazanmaktan başka işe yaramıyorlar. İşini hakkıyla yapan sektörde azınlık durumunda. Bunlara düzenleme getirilmeliydi çoktan.

    Aynısını alsatçı tayfaya otomobil bölümünde söyleyince ağzından köpük saça saça saldırıyorlar. Çünki alayı rantiyeci iktidarda oy deposu diye dokunamıyor. Ülkede en iyi üniversiteyi derece ile bitirenlere asgari ücret teklif edilsin böyle manipülatörler bu okumuş insanların yıllık kazancını iş ahlaksızlığı yaparak günde kazansın, tarlada sabahtan akşama eşek gibi çalışsın ama aracılar bu adamdan kat kat fazla kazansın millette bunu göre göre aptal mı çalışsın? Ülkede herkesin aklı rantiyecilikle şunla bunla nasıl vole vurur çalışmadan kazanırım derdinde. Bunu hem sosyolojik hem ekonomik bir sürü etmen tetikliyor. Çalışan kesim hakkını alamıyor rantiyeci kesim ise haddinin çok üstünde kazanıyor.

    Bu ekonomik toplumsal zihniyet ile daha çok ağlayacağız. Herkes memur, masabaşı işçi veya rantiyeci olmak isteyince zaten ağlamamak kaçınılmaz. Bu yüzden seçimleri fabrika üretim tarım vaad edenler değil rant vaad edenler kazanıyor...

    Bu arada rantiyeci tayfa dışında memur, masabaşı iş isteyenlere lafım yok. Çünki haklılar oturduğu yerden daha fazla kazanılcak iş yerine üretim yaparak uğraşacağı işi hiçbir insan istemez. Bu zihniyeti değiştirmeyen önlem almayan gelir adaletsizliğini düzenlemeyen devlette sorumluluk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıllardan beri böyle. Kredi indirimi geldikçe fiyat bindirimi geliyor, sonra satamıyoruz diye laf yapıyorlar. Kontrol edilmiyor diyorsunuz, edilmemesi işlerine geliyor, fiyat arttıkça alınan vergilerde artıyor.
  • Geçen hafta cebinde 100.000 lira peşinatı olan vatandaş
    0.79 oranından 500.000 kredi çekip alacağı eve
    Bugün 550000 lira kredi çekip daha fazla para taksit ödeyerek sahip olabiliyor.

    Bizim ahlaklı kazıkçı olmayan inşaat firması kredi indiriminin 10 yılda getireceği bütün faydadan daha fazlasını peşin peşin cebine atmak istemiş. Böyle bir düzen böyle bir fırsatçılık varmı?


    EMLAKÇILAR VE İNŞAATÇILAR FIRSATÇILIĞA BAŞLADI(!)

    EMLAKÇILAR VE İNŞAATÇILAR FIRSATÇILIĞA BAŞLADI(!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 1 Haziran 2020; 20:37:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alan enayi çok o yüzden gayet normal yaptıkları .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hep yazmışımdır, konut kredilerinde faiz düşmesinin faydası sadece satıcıyadır. Çünkü faiz düşer düşmez fiyatlar artıyor, düşük faizle kredi çektim diye sevinen garibim yıllara sari olarak ödeyeceği daha az faizin fazlasını peşin olarak satıcının cebine sokuyor. Sonrada düşük faizle kredi çektim havasında geziyor.

    Emlakçıya kesinlikle para kaptırmayın, gidin sabini bulun onunla anlaşın. Eğer emlakçıyla iş yapacaksınız satıcıyla mutlaka bir araya öncesinde gelin, fiyatı konuşun, emlakçıylada komisyonda pazarlığı yapın. Sözleşme falan imzalatanlarada sakın imza atmayın.
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Listemizde yer alan bir başka evin fiyatı bugün 30 bin TL artırıldıktan sonra "Kaporası alındı satıldı" denilerek ilandan kaldırıldı. Alan kişi keşke dünkü fiyatını bilseydi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Yeste -- 1 Haziran 2020; 20:0:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUNUZ!

    Yahu ne kadar safmışsınız siz. 18 yıldır hala mı anlamadınız yahu!

    Bu faiz indirimi ev alanlar için değil ev satanlar için yapıldı.

    Müteahhitlerin elinde ev birikti onun için çıktı kanun. Sıfır evlerdeki faiz neden daha düşük sanıyorsunuz?

    Araçlardaki ötv ve hurda teşviki de alıcı için değil satıcı için çıkıyor.

    Onun için bu zamlar normal. Anormal olan sizin düşünceleriniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.