Şimdi Ara

Ryzen 2500u islemci laptop ile problemim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Lenovo 330s 15Arr laptop aldım yurtdışından. Ryzen 2500u, Vega 8 grafik ve 4GB ram var fakat Ets2 de bile kasıyor. Oyun menüsüne bile donemiyorum. Hdd sağlık testi yaptim problem gözükmüyor. Amd den guncelledim sürücüyü fakat halen aynı yavaşlıkta çalışıyor.
    Delirmek üzereyim artık. Çaresi var mı bunun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • 4Gb ram ile bahsettiğiniz oyun ve laptop konfigürasyon sağlıklı oynanmaması normal, heleki dahili gpu barındıran bir laptopta. Bende 3700u model olan iş bilgisayarım mevcut, ekran kartlı model tercih etmedim ancak 16 gb ram taktırdım. Ets 2'yi konunuzun üzerine indirip denedim. Bende vega 10 mevcut. En düşük ayarlar full hd ve %100 ölçeklendirme ile 60-70 arası gidip geliyor. Sizdede 2 core eksik vega 8 var. Vega 8 vega 10 dan çok birşey kaybetmiyor, 55-60 fps civarı akıcı oynatması lazım ancak oyun esnasında tek kişilik modda(multiplayerda daha fazla kullanım olur)ram kullanımı 6 Gb. Kabaca Oyun 2 gb kullanıyor, 2 Gb ekran kartına ayrılıyor diğer 2 gb ise sisteme ait. Ram güncellemesi yaptığınızda eğer başka donanımsal yada yazılımsal problemi yoksa cihazınızın, sorununuz çözülür. Birde ryzen master olayı var ancak sizin sorun ram olduğu için girmiyorum o konuya.

    Ryzen 2500u islemci laptop ile problemim!
    Ryzen 2500u islemci laptop ile problemim!




  • Hocam cevapladiginiz icin teşekkür ederim. Dediğiniz gibi düşük ramden kaynaklaniyor gibi duruyor. Bir arkadasta ram takviyesiyle çözüleceğini belirtti. Az önce 4gb ram sipariş geçtim. Umarım çözüme kavusurum. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avianca787 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, işlemci ileriye dönük olduğu ve gpu RAM'den güç aldığı için, 2x8GB RAM ve SSD kombinasyonu almanızı öneririm. Güle güle kullanın.
  • Çok teşekkürler hocam. Ssd de alacağım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.