Şimdi Ara

Ritim bozukluğu (ablasyon-yakma) hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba arkadaşlar. Ritim bozukluğum yaklaşık 3 yıldır var. En son 2019 Aralık ayında kardiyolog doktoruna gittim. Tabi hemen operasyon yapalım demediler. Öncelikle 3 tane farklı ilaç denendi. Hepsi birer ay arayla, fakat etki etmediği anlaşılınca ablasyon diğer bir adıyla yakma işlemini olmam gerektiğini söylediler. Aynı doktora olmadım elbette. Daha iyi olan kendi alanın da prof. olan bir doktora mart ayında randevu alarak gittim. 27 mart 2020 tarihinde operasyon için gün verildi. Fakat daha sonra tüm dünyada global hale gelen corona virüsünden dolayı ertelemek durumunda kaldım. Kısmetse haziran sonuna doğru olmayı düşünüyorum.

    Bu operasyonu olan mutlaka vardır aramızda. Onlardan bilgi istiyorum. Ayrıca doktor arkadaşlarda varsa onların fikirlerini de almak isterim.

    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enrique Iglesias07 -- 31 Mayıs 2020; 23:28:39 >



  • İnternette biraz arastırmistim.ritm cok önemli degil.kalp damarda problem yoksa. ilaclarda tam etkili degil taşikardide etkili nabzı dusuruyor.
    ablasyonda basarı tam degil ve tekrar ısteyebilir deniyor.alıc faydalı deniyor ne kadar dogru bilemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gren

    İnternette biraz arastırmistim.ritm cok önemli degil.kalp damarda problem yoksa. ilaclarda tam etkili degil taşikardide etkili nabzı dusuruyor.
    ablasyonda basarı tam degil ve tekrar ısteyebilir deniyor.alıc faydalı deniyor ne kadar dogru bilemem.
    aynen dediklerinizi bende araştırdım. Fakat kalp ve damarda herhangi bir problem olduğunu söylemedi Prof. Eminim olsa söylerdi. Fakat bunu olmamdan başka bir yol olmadığını söyledi. Reklam olmasın diye doktorun ismini paylaşmıyorum. Fakat Türkiye'de sayılı doktorlarından biri olduğunu biliyorum. Yine netten ablasyon anını izledim. Hasta masada yatıyor canlı bir şekilde başında 3 kişi kataterleri damarlardan göndererek işlemi bitiriyor. tahmini 1 saat dedi doktorum.

    En önemlisi holter sonuçlarında 24 saatlik gözlem sonrası : 36500 ek atımların olduğunu gördüm. çok fazla bu değer.




  • tam bilemiyorum.
    atriyal fibrilasyon vs bisuru ceşıdi varmis galiba. yani sonucta doktor daha iyi bilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gren

    tam bilemiyorum.
    atriyal fibrilasyon vs bisuru ceşıdi varmis galiba. yani sonucta doktor daha iyi bilir.
    ilginiz ve bilginize teşekkürler.

    Muhakkak doktor olan birisi bu konuyu görüp cevap yazacaktır. Ya da daha önce bu operasyonu olmuş olan biri?
  • fikri olan arkadaşlar yok mu?
  • Bayağı zaman geçmiş. Ablasyon yaptırdınız mı? 36.500 cok fazla bir sayı. 10 bin ve üstünde öneriliyor zaten. Acaba ne şiddette hissediyordunuz? çünkü bazıları yumuşakken bazıları çok rahatsız edici. berbat bir şey. bende 3 bin civarı çıkmıştı bir keresinde. şimdilerde 300-400 oluyor ama çok rahatsız ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wolverine-s

    Bayağı zaman geçmiş. Ablasyon yaptırdınız mı? 36.500 cok fazla bir sayı. 10 bin ve üstünde öneriliyor zaten. Acaba ne şiddette hissediyordunuz? çünkü bazıları yumuşakken bazıları çok rahatsız edici. berbat bir şey. bende 3 bin civarı çıkmıştı bir keresinde. şimdilerde 300-400 oluyor ama çok rahatsız ediyor.
    oldum kurtuldum hocam. 3 ay sonra bugünler de kontrole gittim. tekrar bakıldı. mükemmel olduğunu söyledi. holter takıldı, ertesi gün ise sonuçlara göre sadece 34 ek atım çıktı :)) bu muhteşem bir şey. ilaç vs. kullanmıyorum artık. kendimi çok rahat hissediyorum.
  • Enrique Iglesias07 kullanıcısına yanıt

    ne gibi bir şikayet yapıyordu? birde işlem sırasında herhangi bir acı duydunuz mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Entel Maganda

    ne gibi bir şikayet yapıyordu? birde işlem sırasında herhangi bir acı duydunuz mu?

    çok kötü günlerdi benim için, günde 36.000 ek atım vardı. bu ister istemez büyük rahatsızlık yapıyordu. yürürken kalp çarpıntısı, yere eğilip kalkarken, hızlı yürüyünce, daha niceleri..


    Eğer olmasa idim, Kalp yetmezliğine doğru gidecekmiş. Nefesim kesiliyordu artık o bile geçti.


    Ayrıca kalp kasılmam yüzde 45 lere kadar düşmüştü, bunu doktor söyledi. oldum kurtuldum, çok rahatım. Doktoruma sonsuz teşekkürler...


    Kalp kasılma seviyem yüzde 55-60 lara kadar çıktı. son oran ise 65.


    Sizde aynı sorunları yaşıyorsunuz? sanırım.


    İşlem sırasında ise, şöyle söyleyeyim, hani filmlerde izleriz ya, erkeğin kasığına tekme gelince bir anda hareketsiz kalırlar, aynı o şekilde bir acı oldu. damar yoluna girerken. Ve anestezi doktoru ise 20 sn. kadar sürecek sakın kıpırdama dedi. sonrası çok basit. 45 dk. sonra operasyon bitti. ertesi gün taburcu ettiler.





  • Enrique Iglesias07 kullanıcısına yanıt

    bende 4 yıldır panik bozukluğu var taktırdığım holter ritim bozukluğu çıkmadı. ama nefes darlığı çarpıntı bazen eforla artan nefes darlıkları ve göğüste rahatsızlık hissi. bazende oturduğum yerde bile oluyor genelde 1-2 ay devamlı böyle olup kendiliğinden geçiyor 4 ay sonra tekrar başlıyor. EF değerim=%70 40 defa ekg 12 defa eko 1 holter 2 defa efor testine girdim hiçbirinde bişey çıkmadı. çaresizce ölmeyi bekliyorum açıkçası. doktorlar panik bozukluğu diyor ama bence damar tıkanıklığı. geçen gece bi uyandım kalbim 2 normal 5 hızlı atıyor. düzensiz gibi ilk defa öyle birşey oldu. daha sonra gece uyanıp hep kontrol ettim düzgün. geçen hafta 1 kereliğine neden öyle oldu bilmiyorum. var bişeyler bende ama anjiyoya girecek cesaret yok bende.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 6 Ekim 2020; 22:4:50 >
  • Enrique Iglesias07 kullanıcısına yanıt

    rica etsem doktorun ismini paylaşır mısınız. Belirtilerimiz çok benzer ve profesyonel yardım almak istiyorum. pm kapalı ne yazık ki.

  • Ekstrasistol beni çok rahatsız etmeye başladı yine.

    Gündüz 1 km koşuyorum gram nefes darlığı yok, taş gibiyim, akşam 8-9 da yemekten sonra ekstra atımlardan dolayı kıçımdan nefes alıyorum, 80 lik dede gibiyim, kalbim benimle dalga geçiyor ya da vücut seks istiyor, çünkü bol seks yapınca hem spor oluyor hem de psikoloji düzeliyor..

  • Hocam bu ameliyati ozelde mi yapiyorlar yoksa fakultede mi? Beni ozeldeki doktor gaziantep tip fakultesine yonlendirdi orada yapiyorlar diye
  • Kullandığım akıllı saatte kısa bir süredir nabız sayımın 10-15 dakika süreyle dinlenme durumunda 70 lerden 160 lara çıktığını gösteriyor ancak en ufak sıkıntı hisettmiyorum 150-160 lara çıkıp hiçbir şey hissetmemek mümkün mü ya bende sorun var yada saatte bilemiyorum ancak canım sıkıldı açıkcası...

    Konu hakkında bilgisi olan bu seviyelerdeki bir nabız atımı için bilgi ve tecrübelerini paylaşırsa çok memnun olurum.

  • Hocam o akıllı saatlere, bilekliklere güvenmeyin bence hiç biri doğru sonuç vermiyor. Dinlenme durumunda normal nabız aralığı 60 ile 100 arası normal kabul ediliyor. Dinlenme durumunda 70 ler den 160 çıkması demek çok büyük bir şey, size şöyle söyleyeyim ben haftada 3-4 gün 5km(33dk sürüyor) koşuya çıkıyorum ortalama nabzım 160-170. En doğru sonucu Tansiyon aletiyle ölçebilirsiniz ya da en güzeli kardiyolojiden randevu alın 1-2dk bile sürmeyen EKG testine girip çıkın kalp ritminize baksınlar.

  • Bende de ayni sorunlar var yemek yedikten sonra nefes darlığı basliyor.Tek cozum ablasyon heralde
  • sorgulamaktankorkma S kullanıcısına yanıt

    Biraz geç oldu kusura bakmayın. Ankara'da Prof. Dr. Sedat KÖSE.


    En iyisi bu.. Kendisine çok teşekkür ederim.

  • İsobil55 İ kullanıcısına yanıt

    Ona doktorunuz karar verir. Geçmiş olsun.

  • Entel Maganda kullanıcısına yanıt

    Durduk yere kalp atımlarımı hissediyordum. Hele ki normal yürürken bile güm güm sesler geliyordu.. Ve artık nefesim daralmaya başlamıştı.. Doktor kontrolünden sonra ablasyon yapıldı. Şu anda hiç bir sorun yok. Tedavi çok başarılı geçti.. Acı olarak sadece kasıktan girerken 20 sn. kadar ağrı oluyor. Sonrası rahat 40-45 dk. sürüyor. 1 gün hastane de yatıp ertesi gün taburcu oluyorsunuz. Herkese çok geçmiş olsun.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.