Şimdi Ara

Android telefonlardan silinemeyen virüs (google play hizmetleri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir yazılımı virüs yapan sizin isteğiniz dışında kurulmasıdır. Sizin istemediğiniz dosyalara erişim sağlamasıdır.Kişisel verilerinize saldırmasıdır.

    Mehmet Ali marketten alışveriş yaparken kendine bir telefon beğeniyor. Aldığı telefonda istemediği halde kurulu gelen yazılımlar yüklü olarak geliyor ve istesede bunları silemiyor.ARka planda bütün erişim hakkı siz vermesenizde açık halde geliyor.Genel Kullanıcıların Yüzde 99 u bunlardan habersiz.

    Açık kaynak kodlu linux tabanlı diye reklam yapılan sevgi pıtırçığı gibi davranılan android insanlar için tehdit haline gelmeye başladı. Bu ios içinde geçerli. Milyonlarca insana kendi isteği dışında bir profil tanımlanıyor. İnsanların kendi aralarında yaptıkları konuşmalar bile arka planda mikrofon tarafından kaydediliyor.Fotoğraflarınızı sunucularına kaydediliyor. Sohbetlerinizi kaydedelimmi diye devamlı soruyor.Şifrelerinizi bile unutursunuz onuda kaydedelim diye zırt pırt soruyor.Dalgınlığıza gelip evet derseniz şifrenizide ele geçiyorlar.

    Şifre girmiyorsunuz kolaylık sağlıyor diye Biyometrik veri doğrulama sensörleriyle bu cihazlar pazarlanıyor peki değiştiremediğiniz biyometrik verileriniz nerede saklanıyor.? Göz Retinası , parmak izi ,yüz hatları , bir sonraki ne olacak DNA mı ? Para verip aldığınız cihaz evinize soktuğunuz bir ajana dönüşüyor.

    Benim telefonum maalesef root edilemiyor. Yani bu uygulamaları silemiyorum. Google play , google uygulamaları ve hizmetlerini silemiyorum.Aptoide marketi kullanıyorum. Yazılım GEliştiricilerin bütün uygulamaları ve oyunları bu mağazadada var.

    google play hizmetlerinden Bazılarını devre dışı bıraktım ve hepsinin kullanıcı izinlerini iptal ettim. Ama hala kullanılan pil seviyesiinde Yüzde 20 pil harcıyor. Aradan birkaç gün sonra uygulama izinlerini kontroll ettiğimde google play hizmetleri uygulamasının kendi kafasına göre bütün izinleri tekrardan açıtığını gördüm.Kendi kendine izin veriyor yüzyılın virüsü bu.

    Sabah evdekilerde mutfakta yemek yerken bıçağın köreldiğini konuştuk. 2 saat sonra Donanım habere girince anında bıçak reklamı gördüm. Normalde dhde bıçak reklamı pek olmaz.

    Milyonlarca vatandaşımız dinleniyor ,telekulağa gerek yok telefon görüşmesi yapmadan dinleniyorsunuz.İstihbarat toplanıyor.

    Türkiye Cumhuriyeti devleti neden bu konuda bir yaptırım uygulamıyor ?

    google play hizmetleri silme
    google play hizmetleri kaldırma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0145B01C9 -- 1 Haziran 2020; 10:19:27 >







  • Bu kadar çok takıntılı olmayın ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git al kurulu olmayanı var, adı da "Huawei"
    Ama onu da çinli kankaların dinliyor. Daha tehlikeli.

    Ya da Xiaomi telefonların çin versiyonu. Hatta İphone serisi de olabilir bak. Seç beğen al.

    Android telefonlardan silinemeyen virüs (google play hizmetleri)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 31 Mayıs 2020; 13:19:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin caren eski nokialar veya gunumuz huaweileri
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Usta çinliler abd den daha tehlikeli olabilir :)) Karınca gibi bunlar .

    Şu android telefonlar kısmında bundan pek şikayetçi olan görmedim insanlar takmıyor ama bu ciddi bir sorun. Genel bir izlenme ve takip olayı var.

    Ücretsiz hizmet diye sunulan herşeyi koşulsuz kabul ediyor insanoğlu.

    ZAten bu uygulamaların yüklü olarak gelmesi rekabete aykırı bir durum. Bu yüzden youtube rakip bir video hosting uygulaması gelişemiyor. ZAten ön yüklü bir tane var diye kullanıcılar diğerlerine bakmıyor.

    Mesela yandex navigasyon şuan en iyisi ama çoğu kişi ön yüklü gelen google harita kullanıyor.
    Tamamen haksız rekabet durumu var.Tekel bir durum oluşuyor.

    Aynısı Apple içinde geçerli. Appstore dışında telefona mağaza kurulamıyor ve Geliştiriciler kendi yazılımlarını kendi sitelerinden kurulum dosyası olarak paylaşamıyor.Çünkü manuel uygulama yüklenmesi kapatılmış. Bunu güüvenlik adı altında pazarlıyorlar ama işin aslı Geliştiricilerden %30 komisyon kesmek.


    Burada sadece microsoft firmasını takdir ediyorum. Evet işletim sistemi ücretli ama istediğin gibi at koşturabiliyorsun. Hiçbir kısıtlama veya programlardan komisyon alma durumu yok.Bilgisayarın offline çalışıyor. Dosyaların güvende.
    İstersen microsoft store uygulamasını silmek 2 tık ile halloluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    senin caren eski nokialar veya gunumuz huaweileri
    Meegoyu bitirdiler çok gelecek vaad ediyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.