Şimdi Ara

Yabancı Sınırı Geri Geldi [RIP Türk Futbolu]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
3.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2020-21 sezonu

    - En fazla 14 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme yapılabilecek.
    - 14 futbolcu ile sözleşme yapılması halinde bu futbolculardan en az 1 tanesi 01.01.1996 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olabilecek ve bu futbolculardan sadece 8 tanesi müsabakaya devam eden kadroda aynı anda sahada yer alabilecektir.
    - 21 kişilik müsabaka isim listesinde alt yapıdan yetişmiş 01.01.1998 ve daha sonra doğmuş bir futbolcu bulundurulması zorunlu olacaktır.

    2021-22 sezonu

    - En fazla 12 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme yapabilecek.
    - 12 futbolcu ile sözleşme yapılması halinde bu futbolculardan en az 1 tanesi 01.01.1998 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olabilecek ve bu futbolculardan sadece 7 tanesi müsabakaya devam eden kadroda aynı anda sahada yer alabilecektir.
    - 2021-2022 sezonunda ilk 11'de altyapıdan yetişmiş 01.01.2000 ve daha sonra doğmuş bir futbolcu bulundurulması zorunlu olacaktır.

    2022-23 sezonu

    - Kulüpler 2022-2023 sezonunda en fazla 10 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme yapabilecek.
    - 10 futbolcu ile sözleşme yapılması halinde bu futbolculardan en az 1 tanesi 01.01.2000 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olabilecek ve bu futbolculardan sadece 6 tanesi müsabakaya devam eden kadroda aynı anda sahada yer alabilecektir.
    - 2022-2023 sezonunda ilk 11'de altyapıdan yetişmiş 01.01.2002 ve daha sonra doğmuş iki futbolcu bulundurulması zorunlu olacaktır.

    Ne dediler?

    Fatih Terim: "Açıkçası aylar öncesinde bu yeni yabancı kararını herkes biliyordu. Algısını da şöyle yaptılar 'Kardeşim bu yabancılara verilen paralar nedir?' diye. Türklere de 9-10 milyon eurolar verildi. Lafa gelince herkes 'Altyapı' diyor. Bizim problemimiz yetiştirmede! Bu yeni kararın gerekçesi ne bilmiyorum. Öbür sistemde koyulacak tek şey teşvikti. Yabancı ve yerliler arasında müthiş rekabet vardı. Kimse kulübede boşu boşuna oturmadı, herkes Avrupa'ya gitti. Dünyanın hiçbir yerinde kısıtlama ile hiçbir zaman büyüme, gelişme olmamıştır."

    Ali Koç: "Yabancı oyuncu sayısının azaltılması Fenerbahçe'nin işine gelir"

    Şenol Güneş: "Yabancı sınırının düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan Galatasaray'da 2-3 tane Türk oyuncu olursa, izlerken bizim için de ortak değer olur."

    Erol Bulut: "Yabancı sayısı serbest olmalı. Yabancı sayısının altyapıdan oyuncu geliştirmeyle alakası yok. Altyapıya emek verirsek, oradan oyuncu çıkar."

    Rıza Çalımbay: "TFF yabancı sayısını azaltmaya çalışıyor. Haklılar yapabilirler. 14 yerine 6-7 iyi yabancı alınabilir. Birçok kulüpte çoğu yabancı oynamıyor. Bazı kulüpler mesela Galatasaray 11 yabancı oynatabiliyor. Anadolu takımları ise 14 yabancıyı yanlış kullanıyor."

    Tamer Tuna: "Son dönemde birçok oyuncunun fark edilmesi sağlandı. Zeki'nin, Çağlar gibi oyuncular sınır olsaydı TFF 1. Lig'den yurt dışına çıkıp oynama avantajını kullanmayacaklardı."

    Hikmet Karaman: "5+2, 4+2, +2'lerin hepsine karşı çıktım. İyi olan, takımı geliştirecek, takıma katkı yapacak, takımın karakterini yükseltecek yabancıların olması gerekiyor. Türk oyuncularının da hakları yenmeyecek bir sistem olsun."

    Kenan Karaman: "20-23 yaşında bir oyuncu için Türkiye'de 'genç' diyorlar. Avrupa'da 20 yaşında biri 50 maça çıkmış oluyor. Sıkıntıların yabancı sınırıyla alakası olmadığını düşünüyorum"

    Ömer Ali Şahiner: "Oyuncunun pasaportu değil, yeteneklisi oynuyor. Ben yabancı arkadaşlardan olumlu anlamda çok şey öğreniyorum. Bizim bugün asıl sorunumuz bu değil."

    Papiss Cisse: "Eğer iyi futbolcuysanız ve kazandığınız parayı hak edecek kadar çalışıyorsanız ister yabancı ister yerli olun her yerde oynarsınız. Bunun pasaportla bir alakası yok. Yabancı sınırlaması futbolun gelişimi için anlamsız"

    Berke Özer: "Yabancı sayısı Türk futbolcuların gelişimi için engel değil. Serbest olması gerektiğini düşünüyorum. İyi futbolcu her zaman oynar. Bunun ülkeyle, yaşla alakalı olduğunu düşünmüyorum"
    ____________________________________________________________________________________________________

    Eserinizle gurur duyun başta Fenerbahçe ve Beşiktaş olmak üzere. Kendi başarılı olamayınca başarılı olanın önünü kesmeye devam. Türk futbolunu bitirdiniz. Doymamış kimse demek ki Alper, Tarık, Serdar Kesimal, Veysel Sarı, İsmail Köybaşı'lardan. Hala anlamamışlar bu işin pasaportla ve yaşla alakalı olmadığını. Selçuk'u Burak'ı alırsın senin yıldız oyuncun olur. 36 yaşında Drogba'yı getirirsin seni CL grubundan çıkarır. Tarık'a, Alper'e 5 yıllık sözleşmeleri dayarsın ömür boyu yatar ve yiyemeyeceği kadar parası olur. Bu işte kimin parmağı varsa yazıklar olsun.

    2008'den beri hiçbir turnuvaya katılamayan milli takım ne hikmetse mevcut kural ile dünyanın en iyi milli takımı Fransa'dan 2 maçta 4 puan aldı. Grupta yediği tüm goller duran toptan. Her mevkideki ismi nerdeyse Avrupa'nın en iyi kulüplerinde oynayan, Türkiye'de oynayanların da çok kaliteli olduğu bir takım haline geldi.

    Mevcut kural yerli kuralıdır bunu hala anlamayanlar gitsin IQ testi yaptırsın. Bu kural sayesinde Yusuf Yazıcı, Okay, Ozan, Cengiz gibi oyuncularımızı Avrupa'ya gönderdik ve Uğurcan, Abdülkadir gibi oyuncuları yetiştirdik.

    Marcao ve Luyindama'nın toplam maaşı Serdar Aziz'in garanti ücretinden daha az. Mesele doğru transferde. Türk'müş, yabancıymış, yaşlıymış değil. Yaşlı Drogba, Kuyt, Gomis, Gomez gibi isimleri gördük. Mevcut yerli kuralıyla takımların maaş bütçeleri çok ciddi düşecekti fakat şimdi parlayan bir Türk'ün kapısında 3 büyükler maaşları yardırmaya devam edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manciaa -- 9 Temmuz 2020; 2:42:23 >



  • Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Fanatik de sayılmam o yüzden rahatça yazabilirim. Bu iş kulüplerin kendi kendine çabaları. Ama orada kalması gerekir. 3-5 gazeteci de çanak tutuyor. Yani Fenerbahçe istiyor, Beşiktaş istiyor kısmı hikaye. Taraftar açısından söylüyorum.

    O taraftarı, salgın sonrası tribüne çekemezlerse, o Bein üyeliklerini aldıramazlarsa Türk futbolu hepten biter ekonomik olarak. Taraftarlarla zıtlaşmayı göze alacaklarını sanmam.

    Bir defa Galatasaray taraftarı şu anda ayağa kalkar. Ki haklıdır da. Benim gibi Fenerbahçe veya diğer takımları tutan, ona buna yancı olmayan, münferit taraftarlar da bu işi boykot eder.

    Tek kaygım, Şenol Güneş'in yabancı limitini desteklemesi... Adam iyi hoca eyvallah tamam da şu işlere girmemesinden yanayım. Adam saha içinde zaten işini iyi yapıyor. Gerisine karışmasa daha iyi bence.

    Yabancı kısıtlaması gelirse, hele hele de şu saatten sonra tekrar zorla çer-çöp adamları bize zorla izlettirmeye kalkarlarsa ben de iptal ederim her şeyi. Ben kendi adıma, bıktım Serdar Kesimal, Mehmet Topuz, Alper Potuk vs görmekten...

    7 senedir aralıksız kombine alan birisiyim. Elimden geldiğince (işim icabı da Ankara-İstanbul arası çok seyahat ettiğim için) maçlara giderim. Gidemediğim zamanlarda da İstanbul ofisimizden maça gitmek isteyen birisine veririm hakkımı. Kısaca hiç boş kalmaz yerim.

    Ant olsun ki böyle bir kararda kombine yenilemem. Bein üyeliğini de anında iptal ettiririm. Zaten Fenerbahçe'nin tadı-tuzu yok bu ara. Bir de pek vizyoner başkanımız bu işi desteklerse ben eminim ki pek çok taraftar bu işe tepki koyar. Bilinçli ve kararlı bir tepki süreci de bu iş onaylansa bile yarı yoldan döndürür.

    Sanki sahada 2-3 fazla yerli oyuncu oynayınca, Messi çıkartıyoruz hemen içimizden... İşte gördük, son dönemin en dominant milli takımı, yabancı sınırı yokken çıktı ortaya...

    Demek ki kimlikte yazan ülke değil, oyuncudaki yetenek ile oluyor bu iş. Salak saçma kısıtlarla bir arpa boyu yol gidilemez. Anlamış olmamız gerek artık bunu...

    Öne çıkardım konuyu da.
    Neden o zaman Ali Koç geçen sene devre arasından itibaren tüm Türk oyuncuları topluyor? Neden hala ısrarla çıkıp her röportajında Türk oyunculara yöneleceğiz diyor? Ali Koç yabancı sınırını istediğini defalarca röportajlarında direkt olarak olmasa da belli etti. Sana geçen seneyi biraz hatırlatayım. Ali Koç önce spor bakanıyla ardından da Nihat Özdemir'le görüşme yaptı. Bu görüşmelerden sonra transferleriniz Tolgay, Tolga, Serdar, Deniz, Sadık, Altay, Murat Sağlam, Ferdi gibi isimler.
    Mağdur edebiyatı yapılmasının sebebi şu, Fenerbahçe her yükselişe geçtiği iddialı kadro kuracağı zamanlar bu sınır genişletiliyor Galatasaray aynı şeyi yaptığı zamanlar daraltılıyor. Fenerbahçe Avrupa'da en iyi zamanını geçirdiği sezon bu kuralı sezon ortasında genişlettiler Ocak ayında.

    Galatasaray 2 kere bu saçma kural yüzünden en iyi mali dönemlerinde transfer ettiği futbolcuları tribüne gönderdi, kural o kadar saçmaydı ki sırf yabancı futbolcular yedek kulübesinde bile durmasın diye tribüne gönderildi.

    Bu kural Galatasaray farkı açmasın diye bir önlem olarak kullanılıyor senelerdir.
    Bunun gerçek olduğuna ihtimal vermek istemiyorum. Ha dünyada hangi gerizekalı tribünde adam oturtmak için kural koyar?. 8+4 dersin anlarım 8+3 dersin anlarım da sondaki +2 ne? Hangi kafa düşünüyor bunları ya.

    Bi tane futbol bilen adam yokmu bu Tff içinde yabancı sınırı yerine 25 yaş altı altyapıda yetişmiş en az 1 oyuncuyu ilk 11 de bulundurma şartı getir bak gençler nasıl parlıyor. Şimdi döndük yine Mehmet Topuza.
  • kaynak nedir hocam?
  • Olivier17 kullanıcısına yanıt
    Ahmet Arslan denen fenerli gazeteci. 8'li Playoff oynatıp ligi Beyaz sezon ilan edenler şimdi kafalarından kural uyduruyor. Resmiyette hiçbir şey yok ve gelirse zaten Bein çeker gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic Violence -- 29 Mayıs 2020; 3:21:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Graphic Violence

    Ahmet Arslan denen fenerli gazeteci. 8'li Playoff oynatıp ligi Beyaz sezon ilan edenler şimdi kafalarından kural uyduruyor. Resmiyette hiçbir şey yok ve gelirse zaten Bein çeker gider.
    ben pek zannetmiyorum öyle bir şey olacağını. yurtdışına iyi türk futbolcular satıyoruz,türk oyuncular değerlenmiş durumda. bu tamamiyle yabancı sınırının gevşetilmesi ile mümkün oldu. örneğin türk futbolcular formayı garanti görmeyip kendini geliştirme yoluna gidiyorlar. aynı zamanda ligin kalitesi de düşer. bence olmaz.
  • Olivier17 kullanıcısına yanıt
    Ahmet Ercanlar ve Ahmet Arslan başta olmak üzere GS düşmanı medya algı çalışmasına başlamış. 8 Sahada 2 Klübede 2 de Tribünde kademeli olarak 6'ya düşecekmiş. En iyi yerlileri bu sene toplarsak iki sene daha rahatız. Gerçi 17 klüp birden olur sınırlama gelsin demiş. Umarım BEIN taş koyar da getiremezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitter'da dolanmaya başladı. Ben doğru olduğunu düşünüyorum çünkü Ali Koç sürekli açıklamalarında yerli oyunculara yöneleceklerini söylüyor. Bizim yöneticilerden öyle bir şey gelmedi daha ama transferde adı geçenlerden belli. Emre, Mert Hakan, Semih, Oğulcan, Erdoğan gibi hep yerliler üzerinde duruyoruz. Trabzonspor dün genç bir oyuncuyu aldı alt liglerden. Altay'dan Cenk Özkaçar'ın transferi tüm büyükler için konuşuluyor neredeyse.


  • Manciaa kullanıcısına yanıt
    Hocam o revize edilir yada TFF yayıncı kuruluş falan başlarım böyle işe der. Bu ikisinin söylediği şeye inanmam. Bunlara kalsa Beyaz Sezon 8'li Playoff geliyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic Violence -- 29 Mayıs 2020; 3:35:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Graphic Violence

    Hocam o revize edilir yada TFF yayıncı kuruluş falan başlarım böyle işe der. Bu ikisinin söylediği şeye inanmam. Bunlara kalsa Beyaz Sezon 8'li Playoff geliyordu.
    Yayıncı kuruluş zaten çıkacak. Sene başı yayın gelirini güç bela indirdi. Şuan da ödenecek 600 milyon euro var beIN tarafından. Corona kriziyle nasıl ödenecek göreceğiz. Seneye beIN'in olmasına ihtimal vermiyorum şahsen ben.
  • Olivier17 kullanıcısına yanıt
    Herkes başlamış dekoderleri kapatırız demeye. Zaten. R yapılır bundan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manciaa kullanıcısına yanıt
    Ne güzel milli takımımız çağ atlamıştı gençlerimiz Avrupa'da kendilerini geliştiriyordu. Yazık oldu.
    Sizin getireceğiniz kurala tüküreyim ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic Violence -- 29 Mayıs 2020; 3:46:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bein 2022 sonuna kadar Türkiye'de bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun gerçek olduğuna ihtimal vermek istemiyorum. Ha dünyada hangi gerizekalı tribünde adam oturtmak için kural koyar?. 8+4 dersin anlarım 8+3 dersin anlarım da sondaki +2 ne? Hangi kafa düşünüyor bunları ya.

    Bi tane futbol bilen adam yokmu bu Tff içinde yabancı sınırı yerine 25 yaş altı altyapıda yetişmiş en az 1 oyuncuyu ilk 11 de bulundurma şartı getir bak gençler nasıl parlıyor. Şimdi döndük yine Mehmet Topuza.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Fanatik de sayılmam o yüzden rahatça yazabilirim. Bu iş kulüplerin kendi kendine çabaları. Ama orada kalması gerekir. 3-5 gazeteci de çanak tutuyor. Yani Fenerbahçe istiyor, Beşiktaş istiyor kısmı hikaye. Taraftar açısından söylüyorum.

    O taraftarı, salgın sonrası tribüne çekemezlerse, o Bein üyeliklerini aldıramazlarsa Türk futbolu hepten biter ekonomik olarak. Taraftarlarla zıtlaşmayı göze alacaklarını sanmam.

    Bir defa Galatasaray taraftarı şu anda ayağa kalkar. Ki haklıdır da. Benim gibi Fenerbahçe veya diğer takımları tutan, ona buna yancı olmayan, münferit taraftarlar da bu işi boykot eder.

    Tek kaygım, Şenol Güneş'in yabancı limitini desteklemesi... Adam iyi hoca eyvallah tamam da şu işlere girmemesinden yanayım. Adam saha içinde zaten işini iyi yapıyor. Gerisine karışmasa daha iyi bence.

    Yabancı kısıtlaması gelirse, hele hele de şu saatten sonra tekrar zorla çer-çöp adamları bize zorla izlettirmeye kalkarlarsa ben de iptal ederim her şeyi. Ben kendi adıma, bıktım Serdar Kesimal, Mehmet Topuz, Alper Potuk vs görmekten...

    7 senedir aralıksız kombine alan birisiyim. Elimden geldiğince (işim icabı da Ankara-İstanbul arası çok seyahat ettiğim için) maçlara giderim. Gidemediğim zamanlarda da İstanbul ofisimizden maça gitmek isteyen birisine veririm hakkımı. Kısaca hiç boş kalmaz yerim.

    Ant olsun ki böyle bir kararda kombine yenilemem. Bein üyeliğini de anında iptal ettiririm. Zaten Fenerbahçe'nin tadı-tuzu yok bu ara. Bir de pek vizyoner başkanımız bu işi desteklerse ben eminim ki pek çok taraftar bu işe tepki koyar. Bilinçli ve kararlı bir tepki süreci de bu iş onaylansa bile yarı yoldan döndürür.

    Sanki sahada 2-3 fazla yerli oyuncu oynayınca, Messi çıkartıyoruz hemen içimizden... İşte gördük, son dönemin en dominant milli takımı, yabancı sınırı yokken çıktı ortaya...

    Demek ki kimlikte yazan ülke değil, oyuncudaki yetenek ile oluyor bu iş. Salak saçma kısıtlarla bir arpa boyu yol gidilemez. Anlamış olmamız gerek artık bunu...

    Öne çıkardım konuyu da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 29 Mayıs 2020; 6:8:0 >
  • Bu kadar yerli oyuncu sevgin varsa takımını full yerlilerle donatırsın olur biter. İsteyen yabancı oyuncu ile çıksın isteyen yerli ile sanki ellerinde tutan var.
  • Siannis kullanıcısına yanıt
    Dostum takım veya fanatiklik meselesi değil zaten. Türk futbolunun gelişmesini veya pozitif futbol seyretmek isteyen, bundan zevk alan herkesin karşı durması gereken bir mevzu. Daha fazla Tarık Çamdallar, Alper Potuklar, Serdar Kesimallar vs. yaratmamalı bu sistem ekonomimiz zaten iyi değil. Ama yerli oyuncunun göstermesiği aidiyet ve hırsı elin Nijeryalısı, Kongolusu gösteriyorsa kusura bakmayın da ben yerli sevicilik yapmam, YA-PA-MAM.

    Ayrıca bu yabancı sınırı olayı Scoutimg işlerine de balta vurur. Denedik olmadı işte hala neyi tartışıyoruz? Hele tribünde adam oturtma kısmı? 6+4 veya 8+2 de kalsın ne diye zorluyorsun 6+2'ye. ABV

    32 yaşın üstü transfer yasağını mantıklı buluyorum bu arada. Bu sefer Van Persie, Babel, Falcao gibi bitikleri toplayıp bir de üstüne ekonomimizi zorlayacak maaşlar veriyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic Violence -- 29 Mayıs 2020; 10:30:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elin medeniyet görmemiş sonradan görme ayıları anadoludan kopup İstsnbul'da Nusretlerde Alemlerde para ezmesin hak etmediği halde hayvan gibi sözleşmeleri kapmasın ve şu transfer çalımı saçmalıkları olmasın, futbolcular kendini salmasın diye yabancı kuralına HAYIR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic Violence -- 29 Mayıs 2020; 10:48:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siannis

    Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Fanatik de sayılmam o yüzden rahatça yazabilirim. Bu iş kulüplerin kendi kendine çabaları. Ama orada kalması gerekir. 3-5 gazeteci de çanak tutuyor. Yani Fenerbahçe istiyor, Beşiktaş istiyor kısmı hikaye. Taraftar açısından söylüyorum.

    O taraftarı, salgın sonrası tribüne çekemezlerse, o Bein üyeliklerini aldıramazlarsa Türk futbolu hepten biter ekonomik olarak. Taraftarlarla zıtlaşmayı göze alacaklarını sanmam.

    Bir defa Galatasaray taraftarı şu anda ayağa kalkar. Ki haklıdır da. Benim gibi Fenerbahçe veya diğer takımları tutan, ona buna yancı olmayan, münferit taraftarlar da bu işi boykot eder.

    Tek kaygım, Şenol Güneş'in yabancı limitini desteklemesi... Adam iyi hoca eyvallah tamam da şu işlere girmemesinden yanayım. Adam saha içinde zaten işini iyi yapıyor. Gerisine karışmasa daha iyi bence.

    Yabancı kısıtlaması gelirse, hele hele de şu saatten sonra tekrar zorla çer-çöp adamları bize zorla izlettirmeye kalkarlarsa ben de iptal ederim her şeyi. Ben kendi adıma, bıktım Serdar Kesimal, Mehmet Topuz, Alper Potuk vs görmekten...

    7 senedir aralıksız kombine alan birisiyim. Elimden geldiğince (işim icabı da Ankara-İstanbul arası çok seyahat ettiğim için) maçlara giderim. Gidemediğim zamanlarda da İstanbul ofisimizden maça gitmek isteyen birisine veririm hakkımı. Kısaca hiç boş kalmaz yerim.

    Ant olsun ki böyle bir kararda kombine yenilemem. Bein üyeliğini de anında iptal ettiririm. Zaten Fenerbahçe'nin tadı-tuzu yok bu ara. Bir de pek vizyoner başkanımız bu işi desteklerse ben eminim ki pek çok taraftar bu işe tepki koyar. Bilinçli ve kararlı bir tepki süreci de bu iş onaylansa bile yarı yoldan döndürür.

    Sanki sahada 2-3 fazla yerli oyuncu oynayınca, Messi çıkartıyoruz hemen içimizden... İşte gördük, son dönemin en dominant milli takımı, yabancı sınırı yokken çıktı ortaya...

    Demek ki kimlikte yazan ülke değil, oyuncudaki yetenek ile oluyor bu iş. Salak saçma kısıtlarla bir arpa boyu yol gidilemez. Anlamış olmamız gerek artık bunu...

    Öne çıkardım konuyu da.
    Çok güzel bir yazı olmuş dostum, bu mevzu zaten taraftarlık boyutunda tartışılmaması gereken bir konudur. İşin içine taraftarlık girdiğinde, belli oranda inatlaşma ve bencillik üzerinden saçma yorumlar çıkıyor.

    Benim beklentim şu; bu kuralı isteyen yada destekleyen kurum/şahıs/kulüp kim varsa çıkıp gerekçeleriyle birlikte izah etmelidir. İzah edenler; "Ben 8+2+2 istiyorum ve sebebi şu" demelidir. Yoksa bu mevzuyu isteyenler, kulüplerin birbirine girmesini fırsat bilip bir şekilde kuralı uyguluyor. Olan Türk futboluna oluyor...

    Bu kuralların hangisi yanlış hangisinin doğru olduğunu uygulamalı şekilde görmüş olduk, ona rağmen bu inatlaşma beni futbolumuzdan soğutuyor.

    Bu kural gelirse; az sayıda kaliteli yerlilere talep artacağından ekonomik giderler fazlalaşır, üyelikler azalacağı için yayıncı kuruluşun geliri azalır dolaylı olarak kulüplerinde geliri azalır, tribünde seyirci zaten azalma eğiliminde iyice azalır, futbol kalitesi zaten azalır vs vs uzar gider...

    Kazanç sağladığımız nokta ne onu anlamıyorum ? Milli takım mı ? O bile yabancı kuralı gevşetildiği zaman yükselişe geçti.

    Ülke futbolu yine intihar girişiminde bulunuyor, hadi hayırlısı...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.