Şimdi Ara

Pencere kenarına hangi malzemeyle tamirat yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evi boyayacaktım hazır elim değmişken kabaran yerleri kazıyıp alçı çekeyim düzgün olsun dedim. Ancak pencere kenarına el atınca hepten kabardığını bayağı çürüdüğünü hatta duvardan tuz kusup alüminyum çerçeveleri bile erittiğini gördüm.
    Şimdi buraları hep kazıdım. Pencereye dışarıdan silikon çekeceğim. Saten alçı veya sıva alçısı kullanacaktım ama işe yaramayacak çünkü zemin kattayız duvara zeminden su geliyor bence.
    Nalbur kazıdığım yerlere seramik yapıştırıcısı tavsiye etti benim aklıma yatmadı ben derz dolgu alıp süreyim dedim. Aklıma başka birşey gelmiyor başka bir malzeme önerisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • File ile birlikte çimento esaslı bir sıva yapabilirsiniz bence. Alçı sıvayı kazıdığınıza göre yerine mecburen yine sıva yapacaksınız. Kum çimento ile sıva yapılabilir. Yada mantolama sıvası alıp yapabilirsiniz.

    Gelen suyun kaynağıda bulunup izolasyonu yapılmalı bence. Bazı durumlarda dış cephe mantolaması yoksa yada yetersizse o zamanda terleme yapıp aynı etkiyi göstermiş olabilir.
  • gyurtalan G kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Elimde saten, tamir, sıva alçıları ve Weber serakol fayans yapıştırıcı var. Çimento esaslı hangi ürünü alabilirim? Kum, çimento karıştırıp kara sıva yapamam. Dış cephe kötü zamanında bu sebeplerden taş kaplamışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.entegreharc.com.tr/cozumler/teknik-harclar/tamir-ve-ankraj-harclari/doltek-

    Bu veya buna benzer bir ürün olabilir. Farklı markaların ürünleri mevcut.
  • Yapısal tamir harcı olarak geçer. Aslında beton yüzeylerde bozuk yerlerin tamiri için kullanılır ama. Bence bahsettiğiniz yerde de kullanılabilir.
  • Güzel bir tavsiye vermişsiniz. Gerçi mesajı hafta sonu yasağı geldikten sonra gördüm. Bu sefer kalekimle yapayım tutmazsa dediğiniz malzemeyi alırım tekrar yaparım. Zaten böyle şeyler her nalburda bulunmuyor alakasız şeyleri vermeye çalışıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.