Şimdi Ara

Windows 10 Mayıs 2020 Güncellemesi resmen yayınlandı: Ne gibi yenilikler getiriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft uzunca bir süredir beklenen Windows 10 Mayıs 2020 Güncellemesi'ni (sürüm 2004) sonunda yayınladı. Şirket erken aşamada ortaya çıkabilecek muhtemel sorunlar nedeniyle güncellemeyi dünya genelindeki sistemlere kademeli olarak dağıtıyor.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi, 2020'nin sonunda 4G telefon üretimini bırakmaya hazırlanıyor



    Windows 10 Mayıs 2020 Güncellemesi'nin son sürümü geçtiğimiz Nisan ayında Windows Insider üyelerinin kullanımına sunulmuştu. Geçtiğimiz haftalarda ise MSDN geliştiricileri için yayınlandı. Yazılım devi şimdi de işletim sisteminin yeni sürümünü son kullanıcılara dağıtmaya başladı.





    Microsoft, güncellemenin bilgisayarınıza otomatik olarak indirilip yüklenmeyeceğini söylüyor. Yani sisteminize ulaşıp ulaşmadığını "Windows Update" menüsü üzerinden manuel olarak kontrol etmeniz gerekecek. Eğer bu bölümde göremiyorsanız Medya Oluşturma Aracı ve Güncelleme Yardımcısı'nı kullanabilirsiniz.





    Güncelleme neler getiriyor?



    Mayıs güncellemesi Cortana sesli asistanına yeni özellikler ve değiştirilmiş bir arayüz kazandırıyor. Görev çubuğundan kaldırılan Cortana artık ayrı bir pencerede çalışıyor. Sesli asistan Microsoft Store üzerinden güncellenebilen bir uygulama haline geldi.





    Windows Arama özelliği disk ve CPU kullanımını otomatik olarak azaltacak yeni bir algoritma ile güncellendi. Arama dizin oluşturucusu, en yoğun kullanım zamanlarını (örneğin oyun modu) algılayarak çalışmayı durdurabilecek. Böylelikle arka planda indeksleme yaparak CPU'ya gereksiz yere ek yük bindirmeyecek



    Windows 10 2004, ikinci nesil WSL (Linux için Windows Alt Sistemi) ile geliyor. İşletim sistemine entegre edilen WSL2, yerleşik Linux çekirdeğine sahip. Bu sayede daha hızlı bir performans vadediyor. Bununla birlikte Linux tabanlı uygulamalar artık GPU'yu ve grafik arayüzünü kullanabilecek.





    Oyun deneyimini geliştiriyor



    Mayıs 2020 Güncellemesi, oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Windows 10 artık Raytracing Tier 1.1 ve Mesh Shader gibi yeni DirectX 12 Ultimate özelliklerini destekliyor. Ayrıca WDDM 2.7 desteği sayesinde çoklu monitör kullanımında da bazı iyileştirmeler söz konusu. 



    Windows 10 2004 beraberinde yeni bir "bulut kurtarma" seçeneği de getiriyor. Artık işletim sistemi çöktüğünde bulut üzerinden yeniden yüklenebilmesi mümkün olacak. Tüm bunlara ek olarak Hesap Makinesi uygulamasının artık tüm pencerelerin üstünde çalışabilecek şekilde ayarlanabileceğini de ekleyelim.





    Windows 10 Mayıs 2020 Güncellemesi'nin göze çarpan yenilikleri bunlar olsa da sürüm 2004 itibarıyla işletim sisteminin güvenlik alt yapısı ve diğer birçok bileşeninde çok sayıda irili ufaklı iyileştirmeler de yapıldı. Bu aşamadan sonra tek dileğimiz güncellemenin kullanıcıların canını sıkacak herhangi bir soruna yol açmaması.




    Kaynak:https://blogs.windows.com/windowsexperience/2020/05/27/whats-new-in-the-windows-10-may-2020-update







  • Bakalım "windows 10 güncellemesi kullanıcıların dosyalarını siliyor" benzeri haber ne zaman gelecek

  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    Ben de "e ben zaten bilmem kaç aydır bunu zaten kullanıyordum" diyip bunun insider sürümünü indirip kullananların kendilerini üstün biri veya maharetliymiş gibi gösterecekleri postları bekliyorum :)

  • Sorun güncelleme.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla ben güncellemeleri hemen almıyorum. Sıkıldım güncelleme sonrası mavi ekranlarından. Çıksın 1-2 ay sonra yükleriz. 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • byrupi kullanıcısına yanıt
    şimdiye kadar windows 10 ile hiç mavi ekran almadım. ciddi soruyorum ne oluyor da mavi ekran alıyorsunuz ? donanım değişikliği filan mı yaptınız acaba

  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    Aynen bıktık o yalan haberlerden

  • bana gelmedi güncelmesi neden gelseydi gözükürdü updatee

  • bakalım bu sefer kinder suprise'den ne saçmalıklar çıkacak, milyar dolarlık şirketin işi nasıl olmuş?

  • Dx ultimate göremedim ben bilen varmı

  • bu guncelleme ne zaman gelecek bende daha gelmedi
  • 1 hafta falan bekleyip, öyle geçerim. Zaten format atacaktım bunu bekledim.

  • Ben bu işletim sistemini yüklendiğimde (yükleme sırasında da) takılmalar oluşmaya başladı. Sürücüleri kurcaladım, işe yaramadı ama ekran kartı sürücüsünü mıncıkladığımda (mavi ekran sağolsun ) sorunum çözüldü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KindElephant480 -- 28 Mayıs 2020; 18:26:41 >
  • Dx12 direk çalışıyor mu yani?

  • Mavi ekran yedim diyenler çıkar yine. Nasıl beceriyorlar mavi ekran yemeyi çok merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_34 -- 28 Mayıs 2020; 19:38:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    -Bakalım ne gibi bir sorun getirdi :D

    İntel işlemciyi ,anakartı ve rami değiştirmek dışında bir şey yapmadık; Ryzen sisteme geçtik , bu arada ssd falan formatsız direk açtık pc'yi çalıştı :D Ayda bir mavi ekran alma sebebim bu olsa gerek (Format atmam lazım ama oyunlar ve saveleri , programlar , sık kullanılanlar şifreler sıkıntı olduğundan virüs yok edene kadar devam güncellemek fayda etmiyor bende sorunları arttırıyor :D )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 28 Mayıs 2020; 20:13:15 >
  • Microsoft yine bir güncelleme getiriyor benim gibi bilgisayarı olmayan kişiler de haberleri okuyor bir kaç ay sonra gelecek sorunların haberlerini de okuyacağım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FoBç

    Microsoft yine bir güncelleme getiriyor benim gibi bilgisayarı olmayan kişiler de haberleri okuyor bir kaç ay sonra gelecek sorunların haberlerini de okuyacağım
    S10 ya da LG C9(Ya da Vestel) almak yerine bilgisayar alsaydınız böyle bir sorununuz olmazdı ayrıca internete girmek için bile olsa 200 liraya da var pc :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 28 Mayıs 2020; 20:30:14 >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Elimde S10 ya da LG C9yok bunu neye göre yazdın anlamadım aynı zamanda ben 200 liralık bir bilgisayarda görmedim o bahsettiğin bilgisayar nasıl bir bilgisayar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.