Şimdi Ara

Yerli sağlık yazılımı ekosistemi: MedInnovate

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • MedInnovate isimli yerli uygulama 65 yaş ve üzerindeki kişilerin sağlık durumunun uzaktan takip edilmesini sağlıyor. Uygulama, koronavirüs risk durumu yüksek bu kişilere erken tanı konmasını ve hızlı müdahale yapılarak daha hızlı bir şekilde iyileşmesini hedefliyor.



    Ayrıca Bkz.24 Mayıs günü, ülkemizdeki yerli ve yenilenebilir kaynakların elektrik üretimine katkısı %90 oldu



    MedInnovate uygulaması akıllı saatler ile entegrasyonu yapılarak kullanılıyor. Uygulamanın Dijital Sağlık Takip ve Destek Paketi'nde kullanıcıya PingBit Mate 2D isimli bir akıllı bileklik sunuluyor. Bu bileklik sayesinde 65 yaş üstündeki yakınınızın sağlık durumunu anlık olarak ölçümleyip takip edebiliyorsunuz. Konum, hareket durumu, uyku, beslenme, hareketsiz kalma, düşme, nabız, oksijen satürasyonu, tansiyon, vücut sıcaklığı ve uyumlu akıllı saatler ile kullanıldığında EKG ölçümlerini uzaktan kontrol edebilmek mümkün. Bileklik vasıtasıyla olumsuz ölçümler yapılması durumu da sistem bunu algılıyor ve Acıbadem Mobil Sağlık uzmanları, kişiyle iletişime geçerek durumu hakkında tanı desteğinde bulunuyor. Konum takip özelliği sayesinde kişilerin izolasyon bölgesinin dışına çıkıp çıkmadığı bilgisi de görüntüleniyor.



    MedInnovate bu özelliklerin yanı sıra diğer giyilebilir cihazlarla entegrasyonu yapılarak daha kapsamlı özellikler sunacak. Yerli bir sağlık ekosistemi olması amaçlanan uygulama, TÜBİTAK tarafından da destekleniyor. MedInnovate henüz prototip aşamasında. Çıkış tarihi hakkında bilgi bulunmuyor.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/yerli-teknolojiyle-uzaktan-saglik-takibi-/1853674







  • Site yönetimi, ALOOO neden yorumları beğenince hemen oturum kapanıyor? Her defasında oturum açmak zorunda mıyız? 9 yıldır burdayım böyle saçmalık görmedim. Hiçbir sitede forumda böyle şeyler olmuyor sizde neden oluyor?

  • Yerli yazılım ama adını okuyamıyoruz ne is

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adıda yerli olsaymış .

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    bu yorumu beğenmek istiyorum ama çıkış yapıcak kendi kendine, tekrar girmek zor geliyo :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Sorunu yazılım ekibine ilettim. İlgileneceklerdir. Teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.