Şimdi Ara

Kredi Hayat Sigortası Asla Zorunlu Değildir. 15 gün içinde İptal Edebilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayat sigortası ve bankadan bankaya çeşitli isimlerle anılan eft/havale paketleri asla zorunlu değildir. Fakat bankalar bize zorunluymuşçasına dayatmaktadır. Bu sigortanın 14 günlük(sigorta poliçesinde cayma hakkına dair bilgilendirme yapılmamışsa bu süre bir aya kadar uzar)
    iptal süresini geçirmeden aşağıdaki örnek dilekçeyi bankanın internet sitesindeki bize ulaşın kısmından yazılı olarak iletin ve yazılı cevap isteyin. Gelen yazılı cevap sizin için 14 günlük cayma hakkınızı süresinde kullanmak istediğinize dair delil niteliği taşıyacaktır.
    Akbank ve TEB bu konuda sorun çıkarmıyor ve sigorta iptal ederek ücretiniz ödüyor. Fakat diğer bankalar kanunu çiğneyerek, çeşitli bahanelerle talebinizi reddediyor.
    Gelen cevap olumsuz olursa cevap çıktısı ve ücretin kesildiğini gösteren banka dekontuyla birlikte; e devlet üzerinden Bankalar birliği bireysel hakem heyetine başvurun ( Özellikle belirtiyorum BDDK veya tüketici hakem heyetine başvurmayın. E-Devlet üzerinden Bankalar Birliği Bireysel Hakem Heyetine başvuracaksınız. E-Devletteki arama kutucuğuna yazdığınızda ilgili kısım çıkar.fakat mobil uygulamada bu menüyü bulamazsınız)
    ÖRNEK DİLEKÇE:
    Bankanızdan …………… tarihinde çekmiş olduğum …….. TL tutarlı krediye zorunlu olarak …… tutarında hayat sigortası yapılmıştır. Fakat kanun ve yönetmeliklerde böyle bir zorunluluk bulunmamasına rağmen bankanız tarafından hayat sigortası zorunlu tutulmuştur.
    6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun “Sözleşmeden Cayma” başlıklı 1489. maddesinde “Sigorta ettiren, sigortacının kendisine cayma hakkını kullanabileceğini bildirmesinden itibaren onbeş gün içinde sözleşmeden cayabilir. Bilgilendirmenin yapıldığı sigortacı tarafından ispatlanır. Bilgilendirme yapılmamışsa cayma hakkı ilk primin ödenmesinden bir ay sonra sona erer.” Hükmü yer almaktadır

    Ayrıca, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un “Satıştan Kaçınma” başlıklı 6. maddesinin 3. fıkrası “(3) Ticari veya mesleki amaçlarla hareket edenler; aksine bir teamül, ticari örf veya adet ya da haklı bir sebep yoksa; bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin, kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı, ebat gibi koşullara ya da başka bir mal veya hizmetin satın alınması şartına bağlayamaz” ibaresi yer almaktadır. Bu sebeple hukuksuz olarak yapılan hayat sigortasının cayma süresi içinde iptal edilerek ücretin vadesiz hesabıma yatırılmasını, aksi halde konuyu Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Hakem heyetine ileteceğimi bildirir iyi çalışmalar dilerim.
    Kredi Hayat Sigortası Asla Zorunlu Değildir. 15 gün içinde İptal Edebilirsiniz Kredi Hayat Sigortası Asla Zorunlu Değildir. 15 gün içinde İptal Edebilirsiniz Kredi Hayat Sigortası Asla Zorunlu Değildir. 15 gün içinde İptal Edebilirsiniz Kredi Hayat Sigortası Asla Zorunlu Değildir. 15 gün içinde İptal Edebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hp_anka -- 25 Mayıs 2020; 20:8:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Yeşim ceylan Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bahsettiğiniz konunun, konumuzla alakasını kuramadım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ve benzer yasal haklarımız ile ilgili yapılması gerekenlerin paylaşılacağı kar amacı gütmeyen açık kaynak bir proje oluşturdum.


    vehukuk/001-Tüketici-Kredilerine-Yapılan-Hayat-Sigortası-Zorunlu-Değildir.md at main · muhasturk/vehukuk (github.com)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.