Şimdi Ara

Kelimelerin Telaffuzunu Doğru Öğrenmek İçin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar İngilizce çalışıyorum fakat acelem yok.Hukuk fakültesinde okuyorum ve 1.sınıfım , mezun olduğumda her şeyiyle tam konuşabilmek istiyorum. Bu yüzden kendimi 6 Ayda İngilizce! vb gibi bir kısıtlamaya sokmadan,tane tane gidiyorum.Misal 3 ayda grammar bitireyim gibi bir amacim yok veya spesifik bir sınava IELTS vb gibi hazırlanmıyorum.Bu yüzden genellikle her gün telaffuz çalışıyorum kendi kendime.

    Sizden bazı tavsiyeler istiyorum,öncelikle kelimelerin tellafuzlarını Amerikan aksanı mı British aksanı olarak mı öğreneyim? British cok zor geliyor , Amerikan aksani seklinde telaffuz etmeye calisiyorum su ana kadar.Youtube ve forvo kullanıyorum.


    Neden telaffuzlara çok önem yüklüyorum çünkü mesela önüme gelen kelime earth,bunu youtubeden doğru bir şekilde dinlemeden öğrenirsem erth vb diyorum.
    Mesela water kelimesine vatır demek gibi.Halbuki vota,vorır gibi bir şey demek lazim.




    Bu kadar geniş bir alana yayan bir kişiye ne önerebilirsiniz? Geniş bir alana yaydım cünkü binayı olabildigince sağlam temeller üzerine adım adım inşa etmek istiyorum.Dedigim gibi bir acelem yok.Keyif olarak öğreniyorum ve mezun olduğumda çatır çatır İngilizce konusup yazmak istiyorum.



  • Amerikan aksanı ile başlayın. İlerleyin ingiliz aksanında da gelişirsin hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İngiliz aksanı kulağa daha hoş gelse de daha yaygın olduğu için -kaynaklarda da sıkıntı çekmemiş olursunuz- Amerikan aksanını öneririm ben. Telaffuz içinhttps://dictionary.cambridge.org/ kullanılabilir. Ayrıca fonetik çalışması yapmak da bu konuda yardımcı olur diye düşünüyorum.
  • Bol bol dinlerseniz ve ingilizceyi bir nevi hayatınıza uydurursaniz daha rahat gelisirsiniz bu alanda çalışırken tabii ki yeni kelimeler görüp öğreneceksiniz fakat dinleme yapmadan tam anlamı ile duymak öğrenmek pek mümkün değil size uygun sevdiğiniz bir şeyi günlük olarak yapmaya çalışın bu bir müzik olabilir diziler olabilir size nasıl daha zevkli gelirse eğlenerek aynı zamanda istemsiz duyacaksınız tekrar tekrar ve kelimelerin doğru okunuşu günlük hayatta kullanımı gibi şeyler görme şansınız olacak internetten gidip tek bir kelimenin okunuşu bakmaktansa böyle tekrar tekrar duymak görmek daha iyi ve zevklidir

    Aksan kısmında ise siz bilirsiniz fakat herhangi bir zorlama yapmaya çalışmayın hem itici hem de kelimelerin okunuşunu aksan yapıcam diye bozan birçok insana denk geldim siz doğru okunusunu öğrenin ve öyle konuşun genelde amerikan daha rahat olur ama sizin içinizde olan bir şey aynı zamanda ne amerikada ne ingilterede buyuyorsunuz aksan kapılan bir şey zorla öğretilen değil nasıl türkiyede de coğrafi konuma göre konuşma değişebiliyor aynı öyle sizin tercihinize kalmış ama zorla bir aksan kapmaya çalışmayın her türlü yabancı oldugunuz anlaşılıyor emin olun

    Yukarıda şey gördüm önce amerikan hallet sonra ingiliz e geçersin komik geldi level gibi bir şey değil ki adapte olacak bu kadar kolay neyse siz zorlamayın kendinizi ama tabii sizin karariniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Öncelikle izlediğiniz yol güzel ve başarılı olursunuz. Telaffuz American veya İngiliz aksanı çok önemli değil. Tabii karşı taraf sizi net anlaması için çok faydalı olur. Her kelimenin tek tek İngiliz veya American telaffuz öğrenmek çok yorucu olur. Ama bazı genel kurallar var, örneğin: -isation (globalization) İngiliz: glow·bıh·lai·zei·shn, American: glow·bıh·lı·zei·shn, VEYA 'a' harfı İng: A Amer.: a ie e arası bir şey gibi gibi. "Phonetics" diye bir branch var onu da yavaş yavaş öğrenmeye başlayabilirsin.

    Phonetics önce kelimeyi doğru telaffuza yardımcı olur.

    Kulağa alıştırmak lazım, o da film/dizi, podcast, haberler dinlemek lazım.(çok önemlidir bu)

    Son olarak hangisini tercih ettiğin önemli değil. Her ikiside resmi konuşma ve bölge konuşması da var. Resmi konuşması ikisinin de kolaydır öğrenmeye.

    Umarım yamuk Türkçe'm ile anlatabildim. :)
  • feezy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim,grammer vb bilgim Essential Grammar Use kitabının(1.kitap kırmızı baslangic) bitirmistim 3-4 ay önce o kadar.Ama suan grammer bitirmeme rağmen dinleme/taklit ederek konusma yapiyorum bol bol.

    Ama mesela derdim 6 ay sonraya ingilizce öğrenmek olsa grammar kasacaktim.

    Geniş zamana yaydıgım icin suan grammeri daha az calisip , dinleme/taklit yogunlasmam dogru bir strateji mi sizce? Kelime havuzumu oldukca genisletip kelimeleri doğru telaffuz ettikten sonra daha sağlam grammar calisabilirim diye düsündüm.

    Çok benzemese de öğrenme tarzımı native speakerlar gibi yapmaya calısıyorum yani.

    Bu konuda bana tavsiye edeceğin tavsiye ve kaynak önerilerine açığım :)
  • Holmes was here kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumun icin tesekkür ediyorum.Aksan kasmaktan ziyade doğru tellafuz derdim.Anlaşılabilirlik yani.

    Dinleme yapacağım kaynak önerilerine açığım
  • 4000 essential english word 1-2-3-4-5-6. internette bedava şuan araştırıp bulabilirsiniz. microsoft storede de var. bir metin veriyor, bu metini seslendiriyor. sonra metinden sorular soruyor. sonra metinin içinde geçen günlük hayatta sık kullanılan kelimeleri belirleyip anlamını vs. veriyor. en son bu kelimelerden quiz yapıyor.

    yani bir uygulamada listening+reading+vocabulary. üstelik ücretsiz.
  • En çok yapılan hataların başında öncelikle yabancı dil öğrenmeye belirgin bir süre ayırmamaktır.
    Önce çalışacağın süreyi belirlemelisin.Ortalama 7,8 en fazla 9 ayda rahatlıkla ileri düzeyde öğrenebilirsin.

    Amacın IELTS,TOELF gibi sınava girmek ise çalışma yöntemi değişkenlik gösterir.Keşke bunu kesin olarak belirtseydin.
    Tam olarak yazmamışsın.


    Kelime telaffuzlarını sözlükten öğrenme.Dizi izleyerek çalışmanı öneririm.
    Öğrenme sürecinde iki aksandan birini seçebilirsin.Buna göre dizi seçebilirsin.
    İngiliz aksanı zor değil.Diğeri de zor değil.Bana sorarsan Avustralya daha zor.

    Şu konuda tüm bilgiler var;https://forum.donanimhaber.com/detayli-ingilizce-ogrenme-rehberi--142155041
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir sınava hazırlanmıyorum. 1.sınıf öğrenciyim,mezun olduğumda(4.sene sonunda) İngilizce'yi tam anlamıyla konuşmak,yazmak istiyorum.İs ararken de isime yarar hem. Ama 5-6 sene sonra yurtdısında yüksek lisans vb isterim bazı sınavlara girmem gerekir o zaman o sinavlar özelinde çalışırım diye düşünüyorum.Zaten İngilizceyi o zamana kadar iyi öğrendiğim için daha kolay olur hem sınavlara çalışmak.

    Amerikan aksanını seçtim sanırım.
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Önerdiğim konuda yazma becerisi hariç diğer becerilerde ileri düzeyde olabilrsin.
    Yazma becerisi için ayrıca çalışman gerek.Çünkü yapısı farklı.
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Kelime teleffuzun en iyi yöntem film/dizi dir, Çünkü orada doğal bir şekilde kullanılıyor. Telaffuz tek tek öğrenmek için cambridge online sözlük çök işe yarar. https://dictionary.cambridge.org/
    https://pronuncian.com/--- Bu site American Ingilizce telaffuz için çok güzeldir. Youtube videoları da var.

    Online oyun oynayan biriysen, oradan da Amerikalı oyuncularla sohbet edebilirsin.

    Bol dinleme ve konuşma. Dinleme kullağa alıştırıyor.. sonra konuştuğunda doğal gelir.

    https://www.youtube.com/channel/UCKgpamMlm872zkGDcBJHYDg ---- öğrencilerime bu kanalı öneriyorum her zaman.

    Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir.

    İnstagramdan özel yazabilirsin, yardımcı olmaya çalışırız.https://www.instagram.com/english_with_feez_and_swels_/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.