Şimdi Ara

Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
6
Favori
34.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
324 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekonomi yönetimi Kovid 19 salgınının ekonomik etkilerini en aza indirmek için vatandaşa, esnaf ve firmalara verilen desteğe ek kaynak sağlamak üzere finansman bonolarında gerçek kişiler için vergi kesintisi (stopaj) oranı yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardı. Aynı amaçla kambiyo işlemlerindeki Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) oranı da binde 2’den yüzde 1’e artırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.


    Banka Sigorta Muamele Vergisi kapsamında döviz ve altın almak isteyenlere, banka, yetkili müessese (döviz büfeleri) ve diğer finansal kuruluşlar tarafından satılan dolar, euro vb yabancı paralar ile yine bankalarda açılan altın mevduat/yatırım hesapları için fiziki olmayan altın satış tutarı üzerinden kambiyo işlem vergisi alınıyor. Bu vergi önceki yıl döviz işlemleri için binde 2 olarak uygulanıyordu. Cumhurbaşkanlığına bu oranı 10 katına kadar (yüzde 2) artırma yetkisi verilmişti. Altın alım satımı ise bu kapsamda değerlendirilmiyordu. Önceki gün Hazine tarafından bankalara gönderilen yazıda altın alım satımının da kambiyo işlemi olarak değerlendirileceği açıklandı. Böylece yapılan son düzenleme ile hem döviz hem altın alım satımında BSMV yüzde 1 olarak kesilecek.

    Kaynak: Habertürk


    Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi



  • Zenginlerin hepsinin yurtdışı bankalarında birden çok hesabı var zaten. Hiçbir zengin TR'ye vergi ödeyerek döviz veya altın almaz.

    Bu rezillik tamamen ekonomik zarar görmemek için aldığı maaşı dövize ve altına geçirmeye çalışan beyaz yakalıları sağmak için ortaya çıkarıldı.

    Ahır gibi yönettikleri ekonominin bedelini açık açık sıradan insanların hesabından çalmaktan başka hiçbir şey değil bu.
  • Sermaye kontrollerine devam


  • Döviz ve altın alımında vergi 5 kat arttirildi
  • Alirken veriyozda yuzde 1 sonra satarken tekrarmi veriyoruz yuzde 1 ?
  • Damat dıj guclerin oyunlarini bozmaya devam ediyor
  • dublex06 kullanıcısına yanıt
    Hayir satış tutarı uzerinden yuzde 1. 7 lira ise dolar 7.07 liraya almis olacaksınız
  • Guzel haberler bunlar.

    Oyle ya da boyle, rabbim milletimize o 4.90'i gosterecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Pink

    Guzel haberler bunlar.

    Oyle ya da boyle, rabbim milletimize o 4.90'i gosterecek.
    Sakaysa komik gercekse daha komik. :)
  • Seçim yapacakları bence kesin belli oldu. Bu kararlar dövizi kısa vadeli törpüler ancak uzun dönemde keşke yapmasaydım diyeceğiniz kadar daha çok dengeleri bozar. Bu kararları işi bilen ekonomist almalı. Doların 10 bile olması ülkeye gelen yatırımın kesilmesinden ekonomiye güvenin sıfırlanmasından daha iyi değildir. Son dönemde yaptıkları herşey erken seçime yönelik. Uzun vadeli hamleler yok.

    Sanırım 2.dalga riskini gözetiyorlar. Eylül-Kasım baskın seçimi gelebilir çünki kışın virüsun tekrarlaması durumunda iktidar dağ olsa Everest olsa duramaz sandıkta ağır yenilir. Şuana kadar seçim sonuçlarında yanılan biri değilim(2018 "ikinci turda" RTE alır ve 2019 İstanbul dışında yanılmadım.). Tencerenin düşüremeyeceği iktidar yoktur sözünü Demirel çok iyi söylemiş bu döneme uyuyor. Eğer 2.dalga gelirse 2021'de erken seçimde ağır mağlubiyet alıp giderler. Bakın normal mağlubiyet bile demiyorum. Bunu hesaba katıp bu hamleleri yapıyorlar.

    Şuan kampanya başlattılar kapı kapı dolaşacaklarmış sokağa inecekmiş dert dinlemek için teşkilat. Sanırım ön bir anket yapıp nabız ölçüp seçimi ilan edecekler.

    Ben ilk defa seçim sonucunu kestiremiyorum. Eğer erken seçim olursa bu sefer kesin gözüyle bakıyorum ikinci tura ama kim alır kestiremiyorum. Chp ve muhalefet kanadı saçma sapan adaylar çıkarmazsa bir şans var gibi. İktidar bu riski göze alıp mecburen ilan edecek.
  • emrehan09 kullanıcısına yanıt
    Parlamenter sisteme ne zaman döneriz ? Tahmin alabilir miyim hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugays77

    Parlamenter sisteme ne zaman döneriz ? Tahmin alabilir miyim hocam
    Muhalefet kazanırsa olur bu ihtimal olursada hemen döndürmeyeceğini kesin olasılıkla tahmin ediyorum. Sistemin yetkileri birkaç yıl mutlak suretle lazım olacaktır. Bir dahaki genel seçimle birlikte değiştirmek için yine referandum ilan ederler. Bir dahada böyle birşeyi yaşamamak için sağlam şekilde anayasayı düzenleyebileceklerini düşünüyorum.
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    4.90 görmek için millet olarak her ferdimizin çalışması, elinden gelenin en iyisini yapması gerekir. Bu arada dünyanın en iyi siyasetçisi dahi gelse çat diye bir anda düşmez.
  • vay anasini, yok artik yuh diyorum. %1 nedir agam saka gibi.
  • Biz üretim yapalım dedikçe birileri seçim yapma yarışına giriyor. Güzel ülkem ne günlere kaldı...
  • Yıllarca emekle para kazananlar mal veya baska yatırım araçlarına geçmedilerse geçmis olsun.
    Bu arada ithalat firmalarını batırmaya kesin kararlılar demek ki oradan yüzde bir , vergiden yüzde otuz.
    İs iyice çocuğa is emanet edersin-canına okur ya ona döndü.

    Bu arada forumdan hatırlayanlar bilir , Akp iktidarını hep küçük esnaf benzetmesi ile anlatırım.Küçük esnaf becerikli ve kısa vadecidir.Batarken zor batar ondan borç alır , bundan destek alır , mal alır , az karla satar finansmana kullanır , ona borç takar buna çek verir.En son öyle bir batar ki kendisi ile beraber herkesi götürür.
    Gidisat o yönde.Akp'lilere sorun yok , yediler-içtiler.
    Yemeyip içmeyip tasarruf yapanlara yazık olacak.
    fakirlikte bir olacağız , hamd olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 24 Mayıs 2020; 6:58:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İAmSterdam06

    Bu mesaj silindi.
    Benim aklıma aslında senin dediğin gibi başka senaryolarda geliyor ama son dönemde olanlara yapılanlara bakınca en kuvvetli ihtimaller bunlar.

    İlk olarak şuan itibariyle normal seçime 3 yıl 1 ay var. bu sene 2.5 yıl kala erken seçim yapmazlarsa gelecek seneyi 2021 yılını katarsan 1.5-2 yıl kalmış oluyor.

    Sen eğer 2.dalga yüzünden ağır ekonomik buhran yaşarsan muhalafet erken seçim, halkta erken seçim diye bağırırsa ki bağırır. Meydana çıkmazsan bir daha ki seçimde ağır trollerin ve ekstra ultra katıksız cahiller dışında %30 bile oy alamazsın(daha birkaç gün önceki konuda normal şartlarda seçimde "min" %44-45 alırlar demiş biri olarak söylüyorum). Ve gram itibarın kalmaz imajın zedelenir. +Erken seçime en kuvvetli neden zaten Erdoğan'ın 3.kere aday olması. 2023 yılında tekrar aday olmak isterse normalde CB en fazla 2 defa aday olabilir. 3.kere aday ancak erken seçimle olabilir. Hukuku delip uydurup olsalar bile tartışmalar yine onlara zarar verecek.

    Ve son dediğinize cevabım ikinci dalga halkın çoğunluğunu vursun tüm kesimler kirasını ödeyemesin marketten yiyecek alamasın "trollerine bile" verdikleri paralar yetmemeye başlasın memur emeklinin parası sonuna kadar erisin isterseniz uzaylılar geldi üstüne dünya savaşı var diyin kimseyi ikna edemezsiniz. Şuan cahil diyeceğiniz insanlar bile en koyu savunan bile ilk bağıracak olur gidin diye. Tencere herşeydir millet boş tencere ile hiçbir masalı dinlemez.

    Akp zeki bir parti(kendine zeki) bunları görüyor. Bu yüzden farketmediniz mi? Chp'ye kaç zamandır yükleniyor üstüne gelsin diye. Chp'de olacağı bildiğinden kaç zamandır bunca yüklenmeye sağlam bir cevap vermedi. Ki erken seçimle eğer hızlı davranırlarsa asıl tehlike Gelecek ve Deva partisinide safdışı bırakabilirler. Bu şartlar onlara göre kazanması için çok iyi bir zemin hazırlıyor. Ayrıca kısa sürede aday krizinide 2018'de yaptıkları gibi körükleyecekler. Gelecek ve Deva Partisinin birkaç yıla iyice tanınacağını düşünürsen en mantıklı hamle erkenden bitirmek. Ki erken seçimi kaybetseler bile 2.dalgada bakın Akp ilk dalgada başarılıydı cehapeğ batırdı algısı oluşacak 18 yılın tüm faturasını yıkabilirler. Kazansada kazanacak kaybetsede kazanacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan09 -- 24 Mayıs 2020; 7:1:25 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.