Şimdi Ara

Renault iflasın eşiğinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
7.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Cuma günü yaptığı açıklamada, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ciddi finansal sorunlar yaşayan Renault'nun yardım almadığı taktirde batabileceğini söyledi.



    Ayrıca Bkz.Volkswagen ID elektrikli araçlarını sadece internet üzerinden satacak



    Le Maire, Europe 1 radyosuna Renault hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi Bakanı, Flins bölgesindeki Renault tesisinin kapatılamayacağını ve şirketin işi mümkün olduğunca ayakta tutmaya çalışması gerektiğini dile getirdi.





    Acilen harekete geçilmeli



    Acil şekilde harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden Le Maire, her şeye rağmen yönetim kurulu başkanı Jean-Dominique Senard'ın yeni bir strateji geliştirmeye çalıştığını ve Fransız hükümetinin tam desteğini arkasına aldığını belirtti.



    Deneyimli siyasetçi ayrıca Le Figaro gazetesine yaptığı açıklamada Renault'nun krizi atlatmak için 5 milyar euro mali destek talebinde bulunduğunu ancak otomotiv devinin bu başvurusunun henüz onaylanmadığını söyledi.




    Kaynak:https://edition.cnn.com/2020/05/22/business/renault-france-bruno-le-maire/index.html







  • 2002-2005 arası 3.5 sene özel Renault servisinde çalıştım ve rahatlıkla şunu diyebilirim ki batmayı ta o zamandan beri hak ediyorlardı.

    - Beğenmediğin Koreliler bile 16 valf motor yaparken bunlar hala ısrarla 8 valf motor yapıyordu. İlk versiyon meganelarda ve makyajlı 19'larda uzun yıllar o kağnı motor kullanıldı.
    - Flash'ta ve Meneger'da kullanılan sorun makinesi 1.7 motoru kesip biçip 1.9'a çıkarıp üstüne mazot pompası ekleyip aynı sorunlu haliyle Express ve ilk nesil Kangoo'lara koyup milletin parasını iç ettiler. Hatta tutmayan 2.0 Meganelerda da kullandılar.
    - Japonlar arkaya disk fren koyarken bunlar inatla arka frenleri kampana yapıyordu. Hatta hala yapıyorlar. Ayıptır artık.
    - O dönemki en ucuz modelinden tut en pahalısına kadar şanzumanda bir kere yağ kaçağı başladı mı geçmiş olsun. 10 kere sök revize et gene de sızıyordu.
    - İlk nesil 1.5 dci motorların hepsi turbosunu patlattı ve bir tane müşterilerine bile garantisini kullandırmadılar. Bir de üstüne utanmadan piyasadan daha yüksek tamir masrafı çıkardılar. Bir sürü kişi garantisini yakıp turbosunu bizde değiştirtmişti.
    - Son çıkan Broadwaylerin RN modelleri yani karbüratörleri olanlarının motoru o kadar kötü malzemeydi ki lpg'siz olanların bile motoru 80 binde yağ yakmaya başlıyordu cayır cayır.
    - Hidrolik direksiyonu olan Renault 19'larda direksiyon kutuları problemliydi. Km yükselince kutu patlıyor ve bildiğiniz yağ fışkırıyordu. İşin kötü yanı tamir de kurtarmıyordu. Keçeleri vs. değişsek de geri patlıyordu. Kutunun yenisi de aşırı pahalıydı.

    Tofaş karşısında artısı çok olduğu ve önden çekiş olduğu için tercih edildi fakat 2000'lerdeki Megane II garabetinden sonra insanların gözü açıldı.

    Ayrıca insanlar aynı bütçeyle sorunsuzluk ve daha fazla donanım vaadeden alternatif markalara yönelmeye başladı. Renault'un Türkiye'deki satışları devamlı arttı belki ama satışlar yanıltıcıydı. Rent a car firmalarının filo alımları sayesinde cirolar yüksek olsa da hane halkı Renault'u bırakmaya çoktan başlamıştı. 90'larda kapılardaki arabaların 10'da 7'si Renault iken 2010 geldiğimizde bu oran çoktan düşmeye başlamıştı bile. Opel, Vw, Honda, Toyota, Hyundai vb. birçok marka Renault'un pazar payından çaldı.

    Global ölçekte durum nedir bilemem ama Türkiye'de olay bundan ibarettir.
    Ne kadar saçma bir yorum. Olayı her seferinde nasıl başka yerlere çekmeyi başarıyorsunuz anlamıyorum. Gerçi bu ülkede birileri %49'u hain ilan etmişken çok zor değil.

    İflas etmesi çok zor, hatta imkansız. Çünkü Renault tek markadan oluşan bir marka değil; Dacia, Nissan, Lada, Alpine ve Samsung Motors'un sahibi. Halka açık olmayan hisselerin çoğu Fransız hükumetine ait. Yani Renault batarsa Fransa'nın yanında, Kore, Rusya, Romanya ve Türkiye'de dolaylı da olsa ciddi bir şekilde etkilenecek. Fransa izin vermez buna. En kötü duruma diğer Fransızların, PSA Grubun, çatısı altına sokar ya da cüzi miktarda satar. Yine bize yar olmaz yani.
    Hocam yorumunuz için teşekkürler fakat çok yanıltıcı konuşmuşsunuz.

    -Beğenmediğimiz Koreliler hiçbir zaman Renault grubu kadar az yakmaz. 8 valf eski bir teknoloji gibi gözükse de avantajları çoktur ve Renault müşterisinin amaçlarına yöneliktir. 1.5 dCi motorlar HALEN 8 valftir. Dünyanın en iyi dizellerinden biridir.

    -Flash vs. meselesini bilmiyorum. İşin içinde olduğunuzdan haklı olduğunuzu düşünüyorum.

    -Arka tarafta disk fren koymama sebebi tamamen ekonomi amaçlı. Arka tarafa disk koymadan bile bu arabalae durabiliyor. Aracın içindeki Airbag sayısını tartışmalıyız. 2 airbagli Polo'ları konuşmak lazım.

    -Diğer söylediklerinize yorum yapacak bilgiye sahip değilim. Bu ülkenin başında Vw Grup otomobillerine bakan bir şirket var. Müşterilerin parasını cayır cayır yiyor ve müşteriler gıkını çıkarmıyor. Honda bayileri de Civiclerin kaporta göçüğüyle gündemdeydi. Kısacası A veya B firması hepsi müşteriye düşman denebilir.

    -En azından Renault yıllarca Türk insanına iş istihdamı sunmuştur. Vw gibi fabrika açıyoruz, yok açmıyoruz vazgeçtik şeklinde bizi oyalamamıştır.

    -Bu arada Megane 2 Türkiye'de satış rekorları kıran zamanının en iyi aile araçlarından biriydi. Showroomlarda Fluence olmasına rağmen 2009 ve 2010 yıllarında halen Megane 2 satılıyordu. Verilere bakabilirsiniz. Sonrasında da Fluence'ı çok sevdi halkımız.

    -Avrupa'da da halen satışları çok iyi Renault'un. Ayrıca battıklarını da düşünmüyorum. Formula 1'den bile çekilmediler. Batıyorlar söylemi tamamen ekonomik çıkarlar doğrultusunda söylenmiş bir yalana benziyor.
  • Biz alsak ya da ortak olsak ne iyi olurdu.

  • Yaptıgı başarısız otomobiller ile normal.

  • bizi kim alacak veya ortak olacak?
  • fiat ve reno en ufak krizde hemen batıyor.o kadar satışa rağmen nasıl batıyorlar ??

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Onun için de bi yardım kampanyası başlatırlar , dur hocam paramız biz de kalsın 😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hemen 1.5dci ile calisan ucak yapmasi lazim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hayret Bir Türk şirketi nasıl iflasin esiginde olmaz halbuki DH’nin batıcı elemanları bu haberi beklemiyordu ...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4x4 Toros yapsın bak nasıl satıyor.....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çünkü şirket sahipleri ve hissedarları devamlı kar alır şirket kasasında az para bırakır. Batarsa vs borçlardan sorumlu şirkettir şahıslar değil. O yüzden büyük şirketler 2-3 3-5 aylık kasasında para tutar böyle büyük bir kriz hesaplamazlar ki olsa da sahiplerinin umrunda değil zaten onlar çok zengindir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vergi kaçırmanın kralını yapıyorlar mesela fiat italya harici diğer ülkelerdeki kazandığı paraları vergi cennetlerine akıtıyor.
    Böylece kriz durumunda büyük firma sadece kendi ülkesindeki satışları göstererek devletten yardım alıyorlar.
    capito.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fabrikayı tamamen Türkiye’ye taşısın. Kaliteyi biraz arttırsın... sonra Fransa düşünsün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Konuya aynısı yazmak için gelmiştim. Bence bu fırsat değerlendirilmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Batamayacak kadar büyük şirketler vardır. Renault da bunlardan biri. Devlet tüm borçlarını öder merak etmesinler.

  • Reno - Oyak İşbiliği Düşünsün

    Daha Durun Bu 1000 de 1 biri bile değil

    Ülkemizde Kaç Fabrika İflasa Gidecek Görün ...

    18 Yıldır Ülkeyi Yönetenler Ne Diyor Birileri İthalat Cenneti Yapmak İstiyor ... Paramız Varda İthalat Yapıyoruz

    Berat Albayrak “Birileri ülkeyi ithalat cenneti yaptı” derken kimi kast etti?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 23 Mayıs 2020; 19:24:10 >
  • Bu firmaya sahip çıkarlar batmaz kolay kolay devlet gerekeni yapar bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nemesis-Prime kullanıcısına yanıt
    Bizde alıcak para nerde?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hollowman_ kullanıcısına yanıt
    Renault batıyor da Türkiye çok mu iyi halde, biz de ufak ufak batıyoruz...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Some Moueson Problems



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 24 Mayıs 2020; 12:6:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.