Şimdi Ara

Evde aşırı güç tüketen bir şey açıldığında PC kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam millet,

    PC'm uzun süredir yükte, boşta ya da film izlerken falan kapanıyordu, tabi ki yükteyken daha sık kapanıyordu. Çeşitli testler yaptım ekran kartını teste soktuğumda sürekli kapandığı için garantiye bile gönderdim, ne hikmetse teknik servis gerçekten bozuk olduğunu doğruladı ama şu anda sistemde onboard kartla kullanmama rağmen benim kapanma sorunlarım bitmedi.

    Bugün elektrikli süpürge açılır açılmaz bilgisayarım kapanınca kafama dank etti. Birkaç kez test ettim; elektrikli süpürge, şofben ve benzeri bir şey açılınca bilgisayar tak diye kapanıyor. Yalnız güç olarak bir sıkıntı yok, sonra bu aletler çalışırken açarsanız kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Priz veya üçlü priz arızası mı acaba diye farklı kombinasyonlar denedim her şekilde kapanıyor.
    Sizce güç kaynağından kaynaklı bir sorun mudur yoksa tesisatta mı bir sıkıntı var? Güç kaynağı Corsair VS450.
    Ha bu arada klima aç-kapa yaparken bir sorun olmuyor, az güç tüketen şeylerde sorun yok sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_lenker -- 23 Mayıs 2020; 13:29:58 >



  • Ekran kartınızı bilmemek ile birlikte normal şartlarda psu arızalı değilse o sistemi ekran kartsız rahatlıkla çekecektir fakat güçlü bir ekran kartı takılı ise bu tarz kapanma sorunları kaçınılmaz olacaktır öncelikle güç kaynağının arızalı olmadığından emin olmakta fayda var çevrenizden alternatif bir kaynak bulma imkanınız varsa edinebilirsiniz aksi takdirde dairenizin elektrik alt yapısında da sıkıntı olabilir başka bir odada yada başka bir daire de test etme şansınız varsa test edin sonrasında yol izleyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE LoSt

    Ekran kartınızı bilmemek ile birlikte normal şartlarda psu arızalı değilse o sistemi ekran kartsız rahatlıkla çekecektir fakat güçlü bir ekran kartı takılı ise bu tarz kapanma sorunları kaçınılmaz olacaktır öncelikle güç kaynağının arızalı olmadığından emin olmakta fayda var çevrenizden alternatif bir kaynak bulma imkanınız varsa edinebilirsiniz aksi takdirde dairenizin elektrik alt yapısında da sıkıntı olabilir başka bir odada yada başka bir daire de test etme şansınız varsa test edin sonrasında yol izleyin.
    Merhaba
    Ekran kartım Sapphire RX570 idi. Aslında 1.5 yıl önce almıştım, aldığım günden beri system-hang yani donma sorunları vardı, baktım bu sorun kronikmiş teknik servis de bunu doğruladı sanırım ama ekran kartıyla birlikte hemen kapanıyordu.
    Dediğiniz gibi farklı yerlerde ve güç kaynağıyla test edeyim. Sistemde güç tüketen sadece işlemci kaldı yani, ki boştayken kapanıyor, maksimum 10 watt çekiyordur o esnada, ama kesinlikle kapanıyor bahsettiğim aletler açılınca.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Selam.
    Komşunun bilgisayarını test ettim, onunki kapanmadı bir türlü. Sonra dandik bir PSU vardı elimde; onu taktım bilgisayara onunla bile kapanmıyor. 2 gündür sorunsuz çalışıyor bilgisayar, ama ben yine de adam akıllı bir PSU aldım: XPG Core Reactor 650W, 10 yıl garantisi falan var, gayet iyi.

    Corsair VS450 yarı yolda bıraktı yani, halbuki bu dandik güç kaynağına güvenemeyip almıştım. Neyse, bu sorunu yaşamamak için voltaj regülatörü falan kullansak nasıl olur?
  • i_lenker kullanıcısına yanıt
    Aldığınız modelle bir sıkıntı yaşamazsınız çok doğru bir tercih yapmışsınız, voltaj regülatörüne gerek yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.