Şimdi Ara

Türknet bir internetin bağlanamayış öyküsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türknet ile tanışma maceram bundan 4 yıl önce 150gb akk'li taahhütsüz paketlerini çıkartmalarına dayanıyor. Türk Telekom ile fiyat konusunda anlaşamayınca İnternetimi Türknet'e taşıdım ve 2 yıl boyunca güzel bir şekilde kullandım. Hatta bu süreçte o kadar memnundum ki daha arkadaşını getir kampanyası yokken 2 kişiyi Türknetli yaptım ve onlarda gayet memnun bir şekilde kullandılar hatta bir tanesi hala kullanmaya devam ediyor. Ancak gel gelelim oturduğum binadan taşındım ve yeni taşındığım binada internet altyapısı olmadığı için iptal ettimek zorunda kaldım.

    Altyapı gelince 1 Mayısta hemen tekrar Türknet'e başvurdum. Sokağa çıkma yasağından dolayı 4 mayısta evrakları kargoladım ve 7 mayısta ellerine ulaştı. Yapılan kontrollerden sonra 9 mayıs günü Türknet kurulum ekibi beni aradı ve müsaitsem gelip kurulumu yapacağını söyledi.

    Buraya kadar işler (İzmir - Tekirdağ arasını 4 günde giden MNG kargoya selam olsun) kabul edilebilir hızda ilerledi. Gelen kurulum ekibi Türk Telekom'un gelip gerekli bağlantıyı yapmadığını ve hatta sinyal vermediğini söylerek Türk Telekom'a durumu bildirdi. 2 Gün sonra 11 mayısta Türk Telekom ekibi gelerek gerekli işlemi yaptı ve bundan sonra Türknet kurulum ekiplerinin gelerek kurulumu tamamlamaları gerektiğini söyledi. Yapacakları tek şey dairemden gelen internet kablosunu aşağıdaki reglet'e takmak yani.

    İşte bütün sıkıntı bu noktadan sonra başladı Türknet'in kurulum ekibi bir türlü gelmedi, destek kaydına defalarca yazdım, telefonla aradım anlattım, onlar beni aradı anlattım her defasında durumu anladıklarını ve ekipleri yönlendirdiklerini söylediler. Ancak her yazdığımda farklı bir müşteri temsilcisi çıkarak suçu Türk Telekom'a atarak işin içinden sıyrılmaya çalıştılar (yahu adamlar 3 defa geldiler, kontrol ettiler ve sorun yok dediler).

    Zaten artık yazdığım şeyleri bile okumadıklarını düşünüyorum

    Türknet bir internetin bağlanamayış öyküsü

    Aynen bu şekilde kopyala yapıştır cevabı defalarca yazıyorlar. Türknet'e laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. 2 Defa iptal için gerekli belgeleri mail adresime gönderin dedim, aradılar ve durumu anladıklarını söyleyerek ekipleri hemen yönlendirmişmişler Hatta, dün yani 21 mayısta arayan müşteri temsilcisi bugün yani 22 mayısta ekiplerin kesin geleceğini söyledi, lakin tahmin edersiniz gelen giden yok. Bütün bunların üzerine birde utanmadan bu mesajı atabiliyorlar.

    Türknet bir internetin bağlanamayış öyküsü

    Özetle 99 liralık kurulum ücreti alıyorlar ve yapacakları tek şey kablo bağlamak ama bir türlü gelip bağlayamıyorlar. Benim zaten ekiplerin geleceğine dair bir inancım kalmadı sokağa çıkma yasağı olduğu için 26 mayıs günü internetten indirdiğim iptal dilekçesini faks çekerek iptal etmeyi planlıyorum.
    Edit: Tekrar mesaj atarak suçu Türk Telekom'un üzerine attılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joster35 -- 22 Mayıs 2020; 15:14:32 >







  • Türk Telekom ekipleri hattı ankastreye kadar sağlama aldıysa 99 lira verdiniz diye günlerce bekleyip kendinizi sinir etmeniz anlamsız bence. Herhangi bir elektrikçi getirip 30-40 lira daha verirsiniz bağlantınızı yaparlar, siz sorununuzu çözmekten ziyade biraz inat etmişsiniz bence. 99 lira verdim işimi siz yapıcaksınız gibi olmuş durum.
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman kurulum hizmetini dayatmasın, eski sisteme dönsünler. Madem yine bütün işi ben yaptırıcam neden havaya 99 lira veriyorum. Zaten az önce iptal faksını çektim kurtuldum artık.
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Zaten sen haklısın sonuna kadar, ben işin acilse bu şekilde çöz sonra o 99 lirayı geri talep et demek istedim. Hayırlısı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 22 Mayıs 2020; 19:14:21 >
  • Turknetten agzi yanan bu kadar insan varken buna nasil izin veriliyor anlamiyorum.
  • Turk telekom ekibi binanizin girişinde ankastre den 2 tel kablo çikarmiştir. Uzerinede sizin isminizi yazan kağit koyuyolar genelde ama koymadilarsada 2 diş kabloyu evinize giden telefon kablosuna bağlayin modemin arayuzunden kullanici adi ve sifre girince internetinizin gelmesi lazim ben öyle yaptim kurulum ekibini beklemedim. Yoksa onlara kalsa 3 gün daha beklicektim. Kurulum için gelen adam kağit imzalatti evin önunden gitti 80 lira havaya vermiş olduk. Aslinda tüm işlemi alt yapi sahibi turk telekom yapiyor gerisi cocuk oyuncaği. Hangi kabloyu hangisine bağlicağiniz farketmiyor. Bu konuda turknetin ve turk telekom alt yapisindan hizmet veren iss ler bu konuyu gevşetmeleri lazim ki musteri havaya 100 lira 200 lira para odemek zorunda birakilmasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astanca111 A kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi bir kablo var, kendim takmayıda düşündüm ancak toplamda 11 tane internet kablosu var aşağıda. Hangisinin benim olduğunu nasıl bulacağımı bilmediğim için girişmedim. İnternetten biraz araştırdım ancak bulamadım.
  • Size çözümünü yukarıda söyledim. Kendiniz elektrikçi getirip yapın, sonra o 99 lira için hakem heyetine falan verirsiniz düşülür bir şekilde.
  • TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Hocam o parayı geri vermeyi veya almamayı kabul edeceklerini sanmam. Yani hayır parasında değilim tabi de çokta hak etmeden havaya alınınca rahatsız ediyor. Neticede Fiber aboneleri için modem kirasını zorunlu yaptılar kullanmasan bile mecbur ödüyorsun. BTK'nın bu tarz konularda bir adım atması lazım. Taahhüt yapan firmalar Kurulum, aktivasyon, modem gibi bir sürü ücreti yazıp hediyemiz diyor taahhüt bozmak istersen onları kullanarak cezayı yüksek gösteriyorlar ve mecbur vazgeçiyor çoğu kişi.
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Ancak iki uca birden takilan cihaz ile anlaşilabilir hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün dsl ve internet ışığım yanmıyordu meğersem balkonda ki ek yeri çıkmış bizimkiler temizlik yaparken, ben fark etmedim.Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradım dediler dış tesisatta sorun varsa ücret alınmaz iç tesisatta varsa makul bir fiyat alınabilir dedi.İsterseniz elektrikçi de çağırabilirsiniz dedi TT Müşteri hizmetleri bende TT elemanları gelsin baksın dedim.Adamlar geldi ankestra kutusuna baktılar sonra ek yerlerine baktılar modemi kontrol ettiler balkonda ki ek yeri kopmuş bağladı gitti adamlar tek kuruş da para almadılar.Dedim bak usta faturaya felan yanmasın verilcekse ben şimdi vereyim dedim sorun yok abi altı üstü ek yeri kopmuş bir şey olmaz dedi.
    Türk Telekom kendi müşterisine hep böyle bence, en azından iyi niyetliler.Tabi bu gelen saha elemanlarınada bağlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gooerge2 -- 25 Mayıs 2020; 21:31:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetinizi ve destek kaydınızı kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.