Şimdi Ara

Amerikan ambargosunun ardından Honor’un yeni çipset ortağı MediaTek oldu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Huawei’nin alt markası fakat ayrı yönetilen Honor, üst firmasının geniş çaplı bir Amerikan ambargosuna maruz kalması sebebiyle cihazlarında artık Kirin çipsetleri kullanamayacak. Bu durumun gerekçesi ise dünyanın en büyük çipset üreticisi TSMC’nin Kirin çipset siparişlerini iptal etmesinden kaynaklanıyor. Ekonomik modeller sunan Honor, artık MediaTek çipsetler kullanacak.



    Honor’un üst seviye yetkililerinden Zhao Ming tarafından yapılan basın açıklamasında firmanın şu an içinde olduğu durum ve alternatifler paylaşıldı. Bu alternatifler arasından yapılan seçimin ise MediaTek çipsetlerle yola devam etmek olduğu ifade edildi. Firmanın yeni tanıttığı modeli Honor X10’un ardından yapılan bu açıklama, bu modelde Kirin 820 kullanılmış olsa da sonrakilerde Kirin çipsetleri olmayacağını gösteriyor.





    Ming tarafından yapılan açıklamada MediaTek ile ilişkilerinin iyi olduğu ve gelecekte daha da iyiye gideceği belirtildi. Yetkili ayrıca MediaTek çipsetlerin firmayla ortak çalışmaları sonucu özel Honor yazılımına entegrasyonunun üst seviyede olacağını da ifade etti.



    Ayrıca Bkz.Orhan Pamuk’un romanı Amazon Prime Video dizisi oluyor



    5G teknolojisinin yaygınlaşmasında büyük bir rol oynayan MediaTek, bu teknolojiye sahip çipsetlerdeki fiyat bariyerini aşağılara çekmeyi başarmıştı. Firmanın Dimensity ürün ailesi, ucuza 5G bağlantı sunan çipsetlerden başlayarak en tepeye, amiral gemisi seviyesinde performansa ulaşan seçenekler sunuyor. Firmanın en güçlü işlemcisi şimdilik Dimensity 1000 Plus.








  • Tencere - kapak kombosu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar çok firma değiştiriyorlar ki, artık son ürünün bir bütün olacağı hissinden uzaklar.

    TSMC ile çalışıyorsun uzun süre, hop bi yasak MediaTek’e geçiyorsun. Google ile çalışıyorsun hop bi yasak ne yaptığın belli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ortaklık MediaTek'e çok şey katacaktır.

  • Mediatek ARM mimarisi kullanıyor ileride ARM lisans haklarını iptal ederse Mediatek mobil işlemci üretimi durur.

  • Bu mevzu fazla uzadı sonu kötü olacak. Huawei piyasada olmazsa muhtemel fiyat artışları olacak. İllaki huaweinin bir yol bulacağını düşünüyorum yoksa cin hükümeti de birşeyler yapmaya başlayacaktır olan bize olacak. Chipset fiyatları da artacak muhtemelen. Umarım böyle devam etmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşte Amerika olmak böyle bir şey. Benim şirketlerime rakip olmayacaksın, sadece bana verecek verilerini insanlar sen toplamayacaksın, sadece benim şirketlerim ve bana tabi olan mandalarım bu pazarda ayakta kalabilir diyor ABD.

    Xiaomi henüz Amerikan şirketlerine rakip değil, olduğu anda yer ambargoyu o da. Amerikan şirketleri de bunun karşılığında topladığı tüm veriyi hükumete verir, hatta direkt hükumet toplar Amerikan şirketleri istediği zaman paylaşır.

  • joven kullanıcısına yanıt
    öyle bir şey olursa Çin kuru ekmek yer ama eninde sonunda RISC-V mimarili işlemci çıkarır

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    cinde gooogle yasak degil mi? ilk olarak cin baslatti savasi. cevap gelince de magdura yatiyorlar.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Çin otariter bir devlet. Henüz 20 30 yıldır dünyaya açılmaya başladılar. Hâlâ o komünist tarafları baskın. Bu yüzden Çin ülkesinde hizmet yapıyorsan tüm Çin içi veriler Çin topraklarında konuşkanacak sunucularda tutulmalı ve bu Çin devletine açık olmalı şartı var.

    Mesela Paypal bunu yapıyor Çin'de sunucuları var ve Çin devletine açık, Apple bunu yapıyor, MS bunu yapıyor. Google, Facebook gibi tamamen insan verisinden para kazanan firmalar kabul etmedi ve ülkeden çekilmek zorunda kaldı, engel yedi.

    Bu neredeyse tüm dünya ülkelerinde olan bir kuraldır. AB ülkeleri için Lüksemburg ve İrlanda'da konuşludur Amerikan şirketlerinin sunucuları, çünkü AB'de bu şartı koyuyor. Rusya'da koyuyor. Şirketler uyarsa çalışır uymazsa çalışmaz.

    Paypal yasağı da bu mesela. Paypal Çin'de kurulu sunucularında depoluyor Çin verilerini kabul etmese gider. AB için Lüksemburg'da kurulu sunucuları. Ama Türkiye için kabul etmediler, belki de Türkiye'deki kullanıcılardan kazanacağı para bu masraflar için yetersiz geldi ve haliyle ülkemizden çekildi.

    ABD günümüzde en değerli şeyin bilgi olduğunu biliyor. Bilgileri en büyük rakip gördüğü ülkelerle paylaşmak istemiyor olabilir. Şart bu ister kabul et ister etme.

    Ayrıca Çin'i madem çok sevmiyorlar donanım üretimini niye tamamiyle Çin'de yaptırıyorlar?




  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Aa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 14 Ocak 2021; 11:27:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinin de ruhuna el fatiha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.