Şimdi Ara

Arçelik 4k 55 inç ultima tv siyah ekran ve 4k problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. 4 senedir kullandığım bir arçelik ultima tv’m var. Netflix + Youtube + puhutv vb... gibi uygulamaları çalıştırabiliyorum. Netflix 4k video izleyebiliyordum. İki hafta önce tv’yi açtığımda ekrana donuk piksellerden oluşan görüntü geldi. Daha sonra tv açıldı sorun yoktu. Fakat şunu farkettimki youtubedan video açtığımda ses geliyor menü kontrolleri her şey geliyor video siyah ekran. Hatta bazen video piksel piksel gidip geliyor. Sonra sorun youtubedandır dedim. Puhutv açtım aynı sorun. Allah Allah dedim sorun smartinteractive 4.0 dandır şunu eski versiyona güncelliyim dedim (2016) ver. Sorun düzelmedi. Gene (2020) versiyona güncelledim düzelmedi. Fabrika ayarına döndüm yok. Normal yayın akışını apartman çanak anteninden alıyorum.Hd ve altı kalitedeki tüm kanalları sorunsuz izliyorum. Trt4k yı açtım çalışmıyor. Tvdeki 4k görüntü işlemcisi felan bişey bozuldu diye düşünüyorum. Açılışta tv donanımlarını yoklarken ekrana saçma sapan bir piksel basıyor. (Bu bir devre vs arızası olabilir) Smartinteractive uygulamaları bu 4k işlemcisi üzerinden rendering yapıyorsa o yüzden hiç bir uygulamada vide izleyemiyorumdur diye düşündüm.

    Başına öyle bir olay gelen var mı? Servise göndersem tahmini ne kadar ücret çıkar bilen varsa bilgilendirirse sevinirim. Ayrıca benim gibi sorun yaşayan olursa bu yazı burada dursun istedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba. Seninki gibi degil ama sana anlatmak istedigim bir hikayem var. Revizyonlu aldıgım televizyonunda birden kapanma yada kapanip acilma kapanip acilma sorunu yasiyordum bu olay ilk baslarda bazen oluyordu ama son zanalarda çok sık yapmaya baslamısti garantisine bitmesine 10 gün kala servise verdim ve basit bir elektrik devresinde bir sorun tespit edildi ve garantiden değişti. Senin garantin bittiği için servise bir göster belki ucuz bir parça ile çözülebilir. Pahalı bir parça ise en azından arizanin veya degisecek parcanin bilgilerini öğren başka bir cozum bulmaya çalışırsın. Hayırlı bayramlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur_ilhan O kullanıcısına yanıt
    Aslında bu açılma kapanma olayını da bi kaç kez yaşadım. Fakat ciddiye almadım. Şu an yapmıyor açma kapanma. Ama dediğim gibi uygulama merkezi düzgün göstermiyor. Yeni bir keşif yaptım. TV ye bağladığım harddiskimdeki mp4 ve jpeg lerde açılmıyor. İlginç olan şu ki Sony video formatı mts2 dosyaları açılabilen tek dosya. Servise gönderdikten sonra buraya bilgi bırakırım. Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler hayırlı bayramlar olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaptığım araştırmalar sonucu ve Arçelikde çalışan bir arkadaşımın söylemesi, bizim tv lerin çoğu parçası SONY den alınmış ve sony nin kendi cihazlarında kullandığı parçalarmış. Sen şimdi dedin ya sony nin formatını dstekliyor diye o geldi aklıma kardeşim. Benim tahminim ana kart ile ilgili bir sorun var ama bu ufak bir entegreden yada karttanmı yoksa genel olarak anakartın kendisimidir onu servis karar verir, Eğer anakart tan ise orjinal bulmak zor olur bulsanda pahalı olur diye düşünüyorum, tahminim en az 200 en fazla 500 tl civarı dır ama servis derseki 500 tl verin 1 yılda ana kart için garanti verelim bence servis ten yaptır. İyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.