Şimdi Ara

Kalite / Fiyat sistem önerisi verebilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar.

    Benim anafikrim şöyle ki:
    Plastik ve basit sistemli, ısınma veya farklı sorunları olan bir sistemdense
    Kaliteli, sağlam, güvenilir, soğutma-ses gibi sıkıntıları olmayan bir sistem toplamak istiyorum.

    Taktiğim şöyle ki, bulabildiğim parçaları 2. el temiz az kullanılmış garantili olarak, bulamadığımı da sıcak fırsatlardan karşılayacağım bir şekilde.
    Fakat sadece 1 parçanın bile seçimi çok sıkıntı olduğu için deneyimlemiş arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var. Biliyorsunuz piyasada deli dehşet farklı
    sistem önerileri mevcut. Açıkçası çok anakart bilgim yok, ve ekran kartlarında da marka farklarını çıkaramıyorum kalite açısından.

    1- Kafamda orta seviye gitmek var örneğin ryzen 5 3600x veya i5 modellerinden biri. Yanına güzel anakart alıp ileride daha üst kullanabilirim. (daha yeni demiyorum)
    Ekran kartı olarak rx 5500xt olabilir, 1660s - 1660ti olabilir, 2060'a çıkınca benzer fiyatlara kaliteyi kaybedeceğimden korkuyorum ama öneri verebilirsiniz.

    2- Çok fazla eski ürün istemiyorum güç bakımından gereksiz oluyorlar performansları yüksek olsa da, mümkün olduğunca yeni bir sistem tercihim, ama atıyorum dersiniz 1070 in şöyle bir efsane modeli var bul onu, ona göre de bakabilirim tabii.

    3- Hiç bir parçayı basit ve idarelik istemiyorum, bunlara kasa ve anakartta dahil. Örneğin 200 lira ucuz olsun diye plastik veya kötü bir soğutma yapısı olan bir kasa gereksiz. Ben o 200 lirayı zaten 2. elde veya sıcak fırsa tlarda kovalarken çıkarmayı amaçlıyorum.

    4- Amd veya intel takıntım yok, marka takıntım yok. 120 fps değilde 90 fps aldım diye ortalığı birbirine katmam :) ama parçaları birbirine uyumlu seçerek bu açığı zaten bir yere kadar kapatırız

    5- Bilgisayarı ne için kullanacağımı merak edenler için: Çok karmaşık yapıda kullanıyorum, bir gün gelir render alırım, bir gün 3d çizim bakarım, bir gün oyun oynarım hiç belli olmuyor :D

    6- Şu an için i7 ler, rtx 2070 ekran kartları benim için çok fazla. Bunlara ileriki dönemlerde sistemi topladıktan sonra yükseltmek için bakarım. Bugün bize güveni versin, belirli oyunları belirli performanslarda oynatsın yeterli. (pubg, Ac valhalla gibi)

    7- Asus Mx27uc 4k Monitörüm var, hani çok önemli değil ama bunu da belki değerlendirebilmek adına belki bir öneriniz olur sistem dahilinde.

    8- İlle de bütçen ne kadar kardeşim senin diyenler için: 4000-7000 Arası mantık çerçevesinde paranın karşılığını veren sistemleri hedefliyorum, dediğim gibi şu an tak diye açıp 0 sistem almama gerek yok, indirim dönemleri ve garantili 2. el ürünler tercihim.

    Basit bir örnek: Şu an 1750tl'ye az kullanılmış Rx 5500XT 8GB II Pro buldum, sanki bu şekilde yürümek mantıklı bir seçim olur?

    Not: 2. el toplu sistem satanların ilanlarına baktığımda sanki bu ürünlerin hiç %18 KDV'si yokmuş gibi fiyatlandırıyorlar. Adam 10 bin liraya sistem topluyor, 6 ay kullanıp 9 bin liradan satmaya çalışıyor. İyide kardeşim nerde bunun 0 aldığın vergisi, nerde bunun 2. el olması? Adamda haklı dolar yerinde durmuyor, sistemi satıp başka bişi almak istese o da yüksek fiyattan alacak
    Böyle olunca tek tek bulup almak, sabredip indirim beklemek çok daha mantıklı göründü gözüme.


    Çok farklı önerilere açığım, mümkün olduğunca her parçada orta seviye ve fiyat kalite paretosunu hedefleyip öneri verebilirseniz sevinirim.
    Msi tridentlere bile baktım ama fiyat olarak sanki abartıydı.

    Aynı şekilde farklı bilgi ve tecrübelerinizi de aktarmanızı çok olumlu karşılarım :) şimdiden teşekkür ediyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.